"Интервенция на номер на рама"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

"Интервенция на номер на рама"

Мнениеот alakazam4o » Нед 01 юли 2012 14:24

Разглеждах обяви на коли и попаднах на това като забележка.
Интересува ме какви усложнения може да възникнат след закупуване на такава кола, понеже цените са значително по-ниски.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Re: "Интервенция на номер на рама"

Мнениеот Bobi85 » Нед 01 юли 2012 14:30

Колега, всеки иска да кара такова БМВ за 7000-10000 лв по-евтино от средната цена, ама безплатен обяд няма! Не се занимавай с въпросното БМВ!

alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alakazam4o » Нед 01 юли 2012 16:16

не е само това БМВ, има още доста коли, стана ми любопитно, иначе в никакъв случай не бих рискувал :)

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 01 юли 2012 16:51

По-добре е човек да не изпитва любопитство към коли с подобна "история". Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата. Причините може да бъдат различни, но най-често и твърде вероятно се касае за случай с откраднат автомобил. Не съм компетентен по правни въпроси, но ми е интересно как тази кола изобщо ще бъде допусната да бъде регистрирана в КАТ? Системата може да е под всякаква критика - бавна, мудна, тромава, корумпирана, но ще се изненадаш колко светкавична, компетентна и организирана може да бъде тя в подобни случаи.

Но да не разтягаме локуми. Затова накратко: за мен това е вид измамна схема която 99.99% ще завърши с конфискация на автомобила още на каналите в КАТ!

alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alakazam4o » Нед 01 юли 2012 18:27

Това е сигурно, но защо изобщо е позволено такива автомобили да се предлагат в интернет пред такава аудитория. Това не го доумявам :)

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пон 02 юли 2012 18:48

Bobi85 написа:Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата.
Пишеш откровени глупости, без изобщо да си запознат! Изобщо не е задължително да има намеса в рамата смо при престъпление или тежък удар.
Аз лично преди 5-6г. си купих кола, която беше с пренабит номер на рамата. Нямам НИКАКВИ проблеми оттогава. Случаят беше, че акумулаторът се беше сцепил, изтекла киселината и стояла така с месеци (собственикът в чужбина), от което номерът на рамата изгнил напълно (невъзможно да се види дори на рентген). В КАТ му набили на друго място ДРУГ номер рама (не оригиналния - незнайно защо), има холограмни лепенки до него, има и сертификат от КАТ и така колата е минала няколко пререгистрации в различни градове. НИКАКВИ проблеми, НИКАКВИ! Само показвам сертификата от КАТ и никой повече не пита нищо.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 02 юли 2012 18:50

Cern Swiss написа:
Bobi85 написа:Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата.
Пишеш откровени глупости, без изобщо да си запознат! Изобщо не е задължително да има намеса в рамата смо при престъпление или тежък удар.
Аз лично преди 5-6г. си купих кола, която беше с пренабит номер на рамата. Нямам НИКАКВИ проблеми оттогава. Случаят беше, че акумулаторът се беше сцепил, изтекла киселината и стояла така с месеци (собственикът в чужбина), от което номерът на рамата изгнил напълно (невъзможно да се види дори на рентген). В КАТ му набили на друго място ДРУГ номер рама (не оригиналния - незнайно защо), има холограмни лепенки до него, има и сертификат от КАТ и така колата е минала няколко пререгистрации в различни градове. НИКАКВИ проблеми, НИКАКВИ! Само показвам сертификата от КАТ и никой повече не пита нищо.

Ти говориш за нещо съвсем различно. Аз доколкото разбирам тук НЕ се касае за номер набит от КАТ mhihi

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пон 02 юли 2012 18:54

Ама понеже колегата отгоре е написал, че САМО и ЕДИНСТВЕНО незаконно се пренабиват номера рама, затова.

А това изобщо не е задължително! :idea: Така че - трябва да се проучи подробно конкретния случай.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”