Разглеждах обяви на коли и попаднах на това като забележка.
Интересува ме какви усложнения може да възникнат след закупуване на такава кола, понеже цените са значително по-ниски.
"Интервенция на номер на рама"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Интервенция на номер на рама"
Колега, всеки иска да кара такова БМВ за 7000-10000 лв по-евтино от средната цена, ама безплатен обяд няма! Не се занимавай с въпросното БМВ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е само това БМВ, има още доста коли, стана ми любопитно, иначе в никакъв случай не бих рискувал 

По-добре е човек да не изпитва любопитство към коли с подобна "история". Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата. Причините може да бъдат различни, но най-често и твърде вероятно се касае за случай с откраднат автомобил. Не съм компетентен по правни въпроси, но ми е интересно как тази кола изобщо ще бъде допусната да бъде регистрирана в КАТ? Системата може да е под всякаква критика - бавна, мудна, тромава, корумпирана, но ще се изненадаш колко светкавична, компетентна и организирана може да бъде тя в подобни случаи.
Но да не разтягаме локуми. Затова накратко: за мен това е вид измамна схема която 99.99% ще завърши с конфискация на автомобила още на каналите в КАТ!
Но да не разтягаме локуми. Затова накратко: за мен това е вид измамна схема която 99.99% ще завърши с конфискация на автомобила още на каналите в КАТ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е сигурно, но защо изобщо е позволено такива автомобили да се предлагат в интернет пред такава аудитория. Това не го доумявам 

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Пишеш откровени глупости, без изобщо да си запознат! Изобщо не е задължително да има намеса в рамата смо при престъпление или тежък удар.Bobi85 написа:Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата.
Аз лично преди 5-6г. си купих кола, която беше с пренабит номер на рамата. Нямам НИКАКВИ проблеми оттогава. Случаят беше, че акумулаторът се беше сцепил, изтекла киселината и стояла така с месеци (собственикът в чужбина), от което номерът на рамата изгнил напълно (невъзможно да се види дори на рентген). В КАТ му набили на друго място ДРУГ номер рама (не оригиналния - незнайно защо), има холограмни лепенки до него, има и сертификат от КАТ и така колата е минала няколко пререгистрации в различни градове. НИКАКВИ проблеми, НИКАКВИ! Само показвам сертификата от КАТ и никой повече не пита нищо.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Cern Swiss написа:Пишеш откровени глупости, без изобщо да си запознат! Изобщо не е задължително да има намеса в рамата смо при престъпление или тежък удар.Bobi85 написа:Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата.
Аз лично преди 5-6г. си купих кола, която беше с пренабит номер на рамата. Нямам НИКАКВИ проблеми оттогава. Случаят беше, че акумулаторът се беше сцепил, изтекла киселината и стояла така с месеци (собственикът в чужбина), от което номерът на рамата изгнил напълно (невъзможно да се види дори на рентген). В КАТ му набили на друго място ДРУГ номер рама (не оригиналния - незнайно защо), има холограмни лепенки до него, има и сертификат от КАТ и така колата е минала няколко пререгистрации в различни градове. НИКАКВИ проблеми, НИКАКВИ! Само показвам сертификата от КАТ и никой повече не пита нищо.
Ти говориш за нещо съвсем различно. Аз доколкото разбирам тук НЕ се касае за номер набит от КАТ

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Ама понеже колегата отгоре е написал, че САМО и ЕДИНСТВЕНО незаконно се пренабиват номера рама, затова.
А това изобщо не е задължително!
Така че - трябва да се проучи подробно конкретния случай.
Bobi85 написа:Във всички случаи, интервенция по номер на рама, означава само и единствено, че нещо нередно станало с колата.
А това изобщо не е задължително!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”