Бутон за запалване . Какъв ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Бутон за запалване . Какъв ?

Мнениеот Бързият » Нед 16 сеп 2007 21:13

Ситуацията е следната : спомина ми се плочката на клемореда :cry: Майстора каза че ще е най-лесно да изкара два кабела с които да паля , след като дам на контакт с ключа . Обаче нямаше бутон , и сега паля на късо :lol: Понеже не разбирам от тези работи, та въпроса ми какъв точно трябва да е този бутон за да знам какво да търся - колко ампера , волта и т.н. ? Разчитам на помощ от страна на "жичкаждиите" :wink:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 16 сеп 2007 22:09

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 16 сеп 2007 22:17

CRX Racing написа:http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=246

Да нещо подобно :roll: . Само че без тия допълнителните глезотии - трябва ми само бутон който се натиска за да запали колата и след това отново прекъсва веригата (надявам се че ме разбрахте :oops: ) А и цените от линка нещо ..... :horror: , аз търся нещо по-обикновенно ....

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Нед 16 сеп 2007 23:09

NE_KAZVAM написа:
CRX Racing написа:http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=246

Да нещо подобно :roll: . Само че без тия допълнителните глезотии - трябва ми само бутон който се натиска за да запали колата и след това отново прекъсва веригата (надявам се че ме разбрахте :oops: ) А и цените от линка нещо ..... :horror: , аз търся нещо по-обикновенно ....

Само бутон: http://www.bgtuning.com/catalog/product ... cts_id=343 :wink: Това има в нета, ако се поразтърсиш 100% ще намериш някой по-евтин бутон под 10лв. Успех

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пон 17 сеп 2007 11:11

1-ви най-добър вариант:
сменяш клемореда с нов,ама качествен(например от Юнито)за да не се наложи 2-ра и 3-та смяна на ментаци.
2-ри вариант:
слагаш някой от бутоните предназначени за целта(колегите са дали примери)
3-ти вариант:
харесваш си бутонче от някой магазин за електроника,без значение какво-да издържа 1А,нормално отворен контакт
и едно "автомобилно" реле 40А с цокъл и кабелчета и ги свързваш без да прекъсваш кабелите,директно след контактния ключ.
Всички връзки да са запоени и добре изолирани.Добавените реле и бутон са най-в дясно на схемата
Изображение
и естествено внимаваш да не натискаш бутона когато двигателя вече работи,затова го монтираш на подходящо
място-където няма да го натиснеш по грешка.

При мен работи 3-тия вариант -по-лесно ми беше от смяна на клеморед :oops:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 17 сеп 2007 11:42

Колега , благодаря ти за схемата . Аз вече имам изкарани кабелите около пластмасата на ключа , сега намерих един бутон на който пише 500 V , 6 A . Дали ще стане без релето ?

п.п Миналата седмица пробвах с един бутон на 1,25 A и с него изобщо не искаше да завърти .

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 17 сеп 2007 11:53

колегата jerrry ти е дал перфектния вариянт,освен двата кабела който са ти извели ще трябва само един минус за бобината на релето

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 17 сеп 2007 15:52

Най-добрия вариант е следния- натискаш веднъж палиш колата, натискаш втори път и я гасиш.
Мързи ме обаче да мисля схема.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 17 сеп 2007 20:59

От някой Икарус или Шкода бус или камион . Бутона трябва да издържа най-малко 15А. Ех да бях посъбрал навремето от завода имаше перфектни руски на 25А и красиви с черна или червена плочка ,метална гривна и на резба около М20 ситна.
Водеха се В 25 - утре ще минай край "Пегас" да поогледам дали няма.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 17 сеп 2007 21:11

От някой Икарус или Шкода бус или камион . Бутона трябва да издържа най-малко 15А. Ех да бях посъбрал навремето от завода имаше перфектни руски на 25А и красиви с черна или червена плочка ,метална гривна и на резба около М20 ситна.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 17 сеп 2007 21:18

Ако е само за паленето направи си го бутона на съеденителя. Даваш на контакт натискаш съеденителя и пали. за схема не ме питай че точно сега не мога да мисля.............

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 18 сеп 2007 12:55

kris11 написа:От някой Икарус или Шкода бус или камион . Бутона трябва да издържа най-малко 15А. Ех да бях посъбрал навремето от завода имаше перфектни руски на 25А и красиви с черна или червена плочка ,метална гривна и на резба около М20 ситна.

Ето че колегата разбра какво търся :wink: Точно такъв бутон ми трябва , обаче до сега намирам само на 6 A :?

п.п А иначе колегите дето предлагат схеми за съединителя и т.н. - едва ли ще се справя с такова нещо , няма смисъл да давате схеми :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 18 сеп 2007 19:51

От т.нар ПВ /певета/ Червеничко и зеленичко копченце примерно за включване и изключване на банцинг и друга такава яка техника. :D

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 18 сеп 2007 21:06

Имахме на Варбурга едно такова копче ама беше съвсем обикновенно едно кръгло ,червено и беше от дясната страна на кормилото и си беше пърфект :lol:

BOGOOO
Автомобил: Vw Golf mk4 TDi
Двигател: AJM - 2000

Re: Бутон за запалване . Какъв ?

Мнениеот BOGOOO » Пон 17 окт 2011 12:50

Колеги аз имам горе долу същия проблем. Имам Пасат от 90г. и го купих с вече направен бутон. Проблема е следния- като дам на контакт и го натисна и задържа да запаля двигателя се пали но след като се запали се появява някакво скърцане което се чува при бутона и имам опасения да не ми се прецака стартера! Ако някой може да помогне много ще съм му благодарен! :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”