Здравейте, колеги! Поне някой от вас предполагам знае горе-долу какъв може да бъде проблема? Омасляването е много леко, то личи където съм го бърсал с кърпата. За сега нивото на маслото много малко е спаднало след изминати 350км. вчера,но мисля,че трябва да се отстрани този проблем. Според вас какво може да бъде? Колата е А3, 1.6 FSI 2006
Поздрави!

Леко омасляване - Ауди А3 FSI 2006
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Леко омасляване - Ауди А3 FSI 2006
махни тая кора от там
така като гледам, масления ти филтър е това там огледай него, под него, а и не ми прилича на прясно
така като гледам, масления ти филтър е това там огледай него, под него, а и не ми прилича на прясно
Колега,махнах кората,нищо няма,само там където съм оградил омаслява по малко.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Трябва да се гледа на място. Щом не е от капака на клапаните, значи е някъде около масления филтър, който се вижда на снимката над алтернатора, който гледам, че е омаслен.
Измий двигателя по-добре, за да е чист, покарай малко за да се види от къде излиза маслото и иди при някой да го погледне.
Измий двигателя по-добре, за да е чист, покарай малко за да се види от къде излиза маслото и иди при някой да го погледне.
Това омасляване,най-вероятно се е получило при смяната на масления филтър.Има следите от предишни смени,все още се виждат върху алтернатора. 

Колеги,благодаря за отговорите.Ще отида да го погледнат,защото от вчера и днес за изминати 400км. нивото е спаднало под средата и ще почне да свети лампата за нивото на маслото.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”