Покупка на скутер?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Покупка на скутер?

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 0:00

Колеги понеже живея в София и работя в центара вече до гуша ми е дошло от задръствания и градски транспорт-вероятно много от вас са така.Та в тоя ред на мисли се замислих за скутер-вероятно и тука не съм само аз.Естествено обаче по темата съм толкова бос че не е истина :oops: Молбата ми е хора който ползват редовно скутер в СФ да споделят впемчатленията си от експлоатацията.Също така ако може да се отвори едно разискване на марките скутери/само дано отговорите да са смислени и подкрепени с факти ,а не празни приказки/.Иначе аз си търся нещо непретенциозно и 50 кубика/щото заповече май искат А категория/ до 1000 лв/просто щото шанса да го откраднат не е малак :cry: /.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 фев 2007 0:05

И аз съм се замислял над това, щото работя съвсем в центъра, ама пречките са доста. Тези за които се сетих на първо четене веднага ме отказаха:
1. Мръсен въздух, пък ти си караш само с една каска, на колата поне мога да затворя клапите и го правя редовно;
2. Идиотско поведение на по-голямата част от участниците в движението, което означава да си играеш със здравето, а то определено не се намира на улицата.
3. Няма места, където може да се остави такова возило без опасност да останеш без него;
4. Времето - зимата студ, сняг /сезонът зима не се определя само от последната година/, киша и мизерия по улиците; лятото - пек и прахоляк...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 0:13

Ми за сезоните то е ясно че ще се кара само през половината част от годината най-много 2/3ти-за това спор няма ,но пак си е добре.За мястото специално при мене входа в офиса се заключва и има маза-не че е няква гаранция ,но като се има предвид че има скутери и по 500-600 лв. не се поема някав огромен риск.Най-много ме притеснява това което казваш в т.2-затова ако зема смятам да карам с каска наколенници и лакътници.Иначе в тоя ред на мисли забравихме да кажем плюса:времето ти до работа от 40 мин. става 10 като спестяваш време,пари и мнооого нерви :)
P.S.Твоя приятел взе ли електрически скутер.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 28 фев 2007 0:14

Скутер става за каране само в населени места с население НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3000 човека. Това си е чист ковчег. Верно удобно е ама те съветвам да не го правиш. Преди около 5 години се движех из софия със мойто бесно MZ ETZ (140 na цариградското :lol: )

Та от личен опит казвам че нема смисал. Просто те немат за превозно средство. Единствено ПРЕЗ ДЕНЯ ти обръщат внимание ако караш на фар и то на ДЪЛГИ. В първия момент без фар те имат вече за колело! На всичко отгоре се качих на багажника на една фелиция (докато возех майка ми :evil: А мотор карам от малък. Ако искаш да си на 2 колелето то требва да е нещо което вдига по 80 и то бързо щото иначе ще има колона след теб и само ще ти споменават роднините. В софиа просто само с ТАНК можеш да се движиш иначе е ужас. Та мойто мнение е твърдо против

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 0:17

Имай в предвид че намерението ми е да го ползвам в сутрешния трафик който се движи с не повече от 40 :!: по един и същи маршрут всеки ден.Изобщо нямам намерение "двуколесния ковчег" да измести колата,а да стъпя с него по Цариградско не си и помислям.Напълно осъзнавам опасноста от джиткане с двуколесно навсякаде из софия :cry:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 0:17

Аз карам скутер! Имам Yamaha Teo's 125 cc 4-тактова, 2003 г.

dobrinb написа:1. Мръсен въздух, пък ти си караш само с една каска, на колата поне мога да затворя клапите и го правя редовно;

Това не е проблем. Със скутера не е нужно да караш зад димящи камиони - можеш много по-бързо да ги изпревариш.

dobrinb написа:2. Идиотско поведение на по-голямата част от участниците в движението, което означава да си играеш със здравето, а то определено не се намира на улицата.

Тук си прав!

dobrinb написа:3. Няма места, където може да се остави такова возило без опасност да останеш без него;

конкретно аз през лятото го държа на платен паркинг - 15 лв/месец. До паркинга, който е на 6-700 метра ходя с колата. Пред офиса е затворено и няма как да изчзне.

dobrinb написа:4. Времето - зимата студ, сняг /сезонът зима не се определя само от последната година/, киша и мизерия по улиците; лятото - пек и прахоляк...

Зимата скутерът зимува. Лятото само ако вали е кофти, но с подходяща екипировка е ОК. Пък и да не си от захар да се разтопиш. Фън си е!

Още един минус:
- за 125 cc се иска книжка като за истински мотор и трябва да се крия от полицаите...

А тук плюсове:
- 60 км/ч средна скорост при движение в час пик (Студ. град - Надежда)
- 3 литра бензин на 100 км (макс с много ръчка)
- придвижването в София през задръстванията се превръща в удоволствие, вместо досада и нерви.

П.С. Аз взех 125 cc щото 50 кубиковите са ми малки - колената ми опират в кормилото.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 28 фев 2007 0:20

между другото след около 2 месеца ще карам към БГ един скутер. 125 кубика 4 тактов 1 цилиндър и 4 клапана В екстра състояние. Взимам го от шефа ми. Машината е добра и се пибираме двамата без проблеми (и двамата сме над 100 кила) а и Vmax му е към 100-120. Незнам обаче колко ще ми излезе регистрацията :( направо немам идея колко струват тия регистрации на скутер в БГ.

Поздрави

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 0:21

Brezel написа:между другото след около 2 месеца ще карам към БГ един скутер. 125 кубика 4 тактов 1 цилиндър и 4 клапана В екстра състояние. Взимам го от шефа ми. Машината е добра и се пибираме двамата без проблеми (и двамата сме над 100 кила) а и Vmax му е към 100-120. Незнам обаче колко ще ми излезе регистрацията :( направо немам идея колко струват тия регистрации на скутер в БГ.

Поздрави

почти без пари е :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 28 фев 2007 0:22

Vlad777 написа:П.С. Аз взех 125 cc щото 50 кубиковите са ми малки - колената ми опират в кормилото.

хахахах аз преди неколко години щях да се пребия щото неможах да завия.......дръжките на кормилото ми опираха в коленете и нема завиване

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 0:29

А относно марките какви са ви впечатленията?Направило ми е впечатление че Пежо имат доста ниски цени :? Заслужава ли си покупката на някоя по нова китайска дриш..

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 0:29

Изображение

ей такъв с моя

Rabbit_TDI препоръчвам ти първо да покараш да видиш как е преди да правиш избор

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 0:32

Rabbit_TDI написа:А относно марките какви са ви впечатленията?Направило ми е впечатление че Пежо имат доста ниски цени :? Заслужава ли си покупката на някоя по нова китайска дриш..

Къде са ниски на пежо цените? Аз съм с друго впечатление...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 0:33

Лошото е че със закопуването ще се уча да карам-така че пробата е нещо доста относително :oops: :lol:
P.S.Докато се науча естествено няма да го карам в СФ

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 28 фев 2007 0:37

Аз също мисля че Пежо са скъпи но имат добро име. Аз ше взимам нещо такова

http://mobile.de/SIDQjsFX-VtOwTProOLjtk-tA-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1172619229A1LsearchPublicD1300IMotorbikeY-t-vctpLtt~BmPA1A1B20C128%81E-t-vCaMkQuSeUnVb_X_Y_x_ysO~BSRA6B71D6700BGNDKRADA0HinPublicA2A0A0A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=krad&sr_qual=GN&top=8&id=11111111247686910&

Относно учетето бих казал че е доста кофти да се учиш в София. А 50 кубика за софия не стигатт. Най добре е нещо малко по големо.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 0:44

Brezel написа:Аз също мисля че Пежо са скъпи но имат добро име. Аз ше взимам нещо такова

http://mobile.de/SIDQjsFX-VtOwTProOLjtk-tA-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1172619229A1LsearchPublicD1300IMotorbikeY-t-vctpLtt~BmPA1A1B20C128%81E-t-vCaMkQuSeUnVb_X_Y_x_ysO~BSRA6B71D6700BGNDKRADA0HinPublicA2A0A0A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=krad&sr_qual=GN&top=8&id=11111111247686910&

Относно учетето бих казал че е доста кофти да се учиш в София. А 50 кубика за софия не стигатт. Най добре е нещо малко по големо.

това ако е на тази цена е супер скъпо!!

Моя го взех 2005 г. за под 2500 лв. :idea: тогава беше на 2 години, а все пак е и ямаха...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”