Аз карам скутер! Имам Yamaha Teo's 125 cc 4-тактова, 2003 г.
dobrinb написа:1. Мръсен въздух, пък ти си караш само с една каска, на колата поне мога да затворя клапите и го правя редовно;
Това не е проблем. Със скутера не е нужно да караш зад димящи камиони - можеш много по-бързо да ги изпревариш.
dobrinb написа:2. Идиотско поведение на по-голямата част от участниците в движението, което означава да си играеш със здравето, а то определено не се намира на улицата.
Тук си прав!
dobrinb написа:3. Няма места, където може да се остави такова возило без опасност да останеш без него;
конкретно аз през лятото го държа на платен паркинг - 15 лв/месец. До паркинга, който е на 6-700 метра ходя с колата. Пред офиса е затворено и няма как да изчзне.
dobrinb написа:4. Времето - зимата студ, сняг /сезонът зима не се определя само от последната година/, киша и мизерия по улиците; лятото - пек и прахоляк...
Зимата скутерът зимува. Лятото само ако вали е кофти, но с подходяща екипировка е ОК. Пък и да не си от захар да се разтопиш. Фън си е!
Още един минус:
- за 125 cc се иска книжка като за истински мотор и трябва да се крия от полицаите...
А тук плюсове:
- 60 км/ч средна скорост при движение в час пик (Студ. град - Надежда)
- 3 литра бензин на 100 км (макс с много ръчка)
- придвижването в София през задръстванията се превръща в удоволствие, вместо досада и нерви.
П.С. Аз взех 125 cc щото 50 кубиковите са ми малки - колената ми опират в кормилото.