Затъмняване на предни стъкла
-
- Автомобил: golf 4 1.9 tdi
- Двигател:
Затъмняване на предни стъкла
Здравейте, изчетох всичко в интернет и не намерих това което ми трябва , а то е .. искам да питам някои дали е наясно как мога законно да си затамня предните прозорци на колата , какав документ трябва или какво точно , благодарч предварително!
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Re: Затъмняване на предни стъкла
Като станеш шеф на районното тогава може иначе не,ако са затъмнени заводски от кат ти издават документ за това.
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Мой познат докара голф 4ка от Германия със затъмнени предни стъкла,регистрира я и нищо особено няма в талона или някакъв документ да са му издавали
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Няма как да караш кола с фолио на предното стъкло и да нямаш проблеми
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Има, аз от месец съм така....сложих една идея по-тъмното преди най-светлото фолио на предните странични стъкла и свалям джамовете като видя полиция.....само още не съм тренирал ако има мотористи полицаи какво да правя

- geo0rg1
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: AKL
vucata написа:Има, аз от месец съм така....сложих една идея по-тъмното преди най-светлото фолио на предните странични стъкла и свалям джамовете като видя полиция.....само още не съм тренирал ако има мотористи полицаи какво да правя![]()
![]()
![]()
А ЗИМАТА на -15 пак ли ще сваляш прозорците

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Решил съм до тогава да сложа навсякъде най-светлото 

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Полицаите също си знаят работата, не пречи да те помолят да си вдигнеш стъклата, докато са те спрели. Акта е 20лв, но обикалянето и висенето на опашки в КАТ е кофти.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Има толкова много коли с затъмнени с доста тъмно фолио или фабрично предни и челни стъкла и 100% съм сигурен ,че има такъв закон просто трябва да имаш пари и познати в КАТ да ходиш да разпиташ и ще ти кажат без проблем каква е процедурата.Аз например едно време не ми даваха да излизам на слънце и постоянно трябваше с слънчеви очила ,но видно нямах проблеми значи в крайна сметка и тоя вариант го има.Най добре на който му трябват затъмнени стъкла да ходи и да помоли да му кажат каква е процедурата.Аз на пример бих прехвърлил колата върху жена ми и в КАТ таман да кажа ,че не искам да я гледат като кара кола
. 

-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
До колкото разбрах вече няма толкпва строги наказания за преди стъкла а само 20 фиш...като се замислиш няма да те спират всеки ден.мен от поне 3 месеца не са ме спирали
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Има изписани сигурно 1000 страници по темата. Забранено е да се кара със затъмнени предни странични и челно стъкло. Всякакви интерпретации са излишни. Няма изключение за фабрични, нефабрични, светли, тъмни,почти невидимо и т.н. Който обяснява, че не е имал проблем с КАТ е въпрос на време да проима проблем с КАТ. За затъмняване на стъклата се пише акт (20лв. без да се отнемат точки). Ако се дървите много може и да спрат колата от движение. В тях е "и хляба и ножа" тъй да се каже, така че не ги дразнете излишно.
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
neon написа:Има изписани сигурно 1000 страници по темата. Забранено е да се кара със затъмнени предни странични и челно стъкло. Всякакви интерпретации са излишни. Няма изключение за фабрични, нефабрични, светли, тъмни,почти невидимо и т.н. Който обяснява, че не е имал проблем с КАТ е въпрос на време да проима проблем с КАТ. За затъмняване на стъклата се пише акт (20лв. без да се отнемат точки). Ако се дървите много може и да спрат колата от движение. В тях е "и хляба и ножа" тъй да се каже, така че не ги дразнете излишно.
Прав си колега въпрос на време да проимаш проблем с КАТ..но няма две мнения че ако цялата ти кола е затъмнена си е мега по якото
ivanchy написа:Здравейте, изчетох всичко в интернет и не намерих това което ми трябва , а то е .. искам да питам някои дали е наясно как мога законно да си затамня предните прозорци на колата , какав документ трябва или какво точно , благодарч предварително!
А от къв зор искаш да ги затъмняваш? По-готЕн ли си така, или пи**ата ти е по-голяма.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Всичко това е безсмислено, защото така или иначе поне едното предно стъкло трябва да си го свалил - за да могат да видят околните, че ИМЕННО ТИ си гъзето
Да обобщим:
Това е забранено от закона и рано или късно ще си имате проблеми с представители на КАТ (освен ако не сте висш такъв представител)
Всякакви останали интерпретации са чесане на езиците и пръстите.

Да обобщим:
Това е забранено от закона и рано или късно ще си имате проблеми с представители на КАТ (освен ако не сте висш такъв представител)
Всякакви останали интерпретации са чесане на езиците и пръстите.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”