Затъмняване на предни стъкла

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ivanchy
Автомобил: golf 4 1.9 tdi
Двигател:

Затъмняване на предни стъкла

Мнениеот ivanchy » Нед 15 сеп 2013 17:34

Здравейте, изчетох всичко в интернет и не намерих това което ми трябва , а то е .. искам да питам някои дали е наясно как мога законно да си затамня предните прозорци на колата , какав документ трябва или какво точно , благодарч предварително!

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Re: Затъмняване на предни стъкла

Мнениеот Комшията » Нед 15 сеп 2013 17:44

Като станеш шеф на районното тогава може иначе не,ако са затъмнени заводски от кат ти издават документ за това.

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Нед 15 сеп 2013 18:43

Мой познат докара голф 4ка от Германия със затъмнени предни стъкла,регистрира я и нищо особено няма в талона или някакъв документ да са му издавали

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 15 сеп 2013 18:49

Няма как да караш кола с фолио на предното стъкло и да нямаш проблеми

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 15 сеп 2013 18:57

Има, аз от месец съм така....сложих една идея по-тъмното преди най-светлото фолио на предните странични стъкла и свалям джамовете като видя полиция.....само още не съм тренирал ако има мотористи полицаи какво да правя :mhihi :gruebel :11 :h020

Потребителски аватар
geo0rg1
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AKL

Мнениеот geo0rg1 » Нед 15 сеп 2013 19:54

vucata написа:Има, аз от месец съм така....сложих една идея по-тъмното преди най-светлото фолио на предните странични стъкла и свалям джамовете като видя полиция.....само още не съм тренирал ако има мотористи полицаи какво да правя :mhihi :gruebel :11 :h020

А ЗИМАТА на -15 пак ли ще сваляш прозорците :scare3

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 15 сеп 2013 21:03

Решил съм до тогава да сложа навсякъде най-светлото :th_up

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 16 сеп 2013 10:06

Полицаите също си знаят работата, не пречи да те помолят да си вдигнеш стъклата, докато са те спрели. Акта е 20лв, но обикалянето и висенето на опашки в КАТ е кофти.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пон 16 сеп 2013 10:17

Има толкова много коли с затъмнени с доста тъмно фолио или фабрично предни и челни стъкла и 100% съм сигурен ,че има такъв закон просто трябва да имаш пари и познати в КАТ да ходиш да разпиташ и ще ти кажат без проблем каква е процедурата.Аз например едно време не ми даваха да излизам на слънце и постоянно трябваше с слънчеви очила ,но видно нямах проблеми значи в крайна сметка и тоя вариант го има.Най добре на който му трябват затъмнени стъкла да ходи и да помоли да му кажат каква е процедурата.Аз на пример бих прехвърлил колата върху жена ми и в КАТ таман да кажа ,че не искам да я гледат като кара кола :11 . :beer

kas10
Автомобил: GOLF 4 1.6
Двигател:

Мнениеот kas10 » Сря 18 сеп 2013 7:02

До колкото разбрах вече няма толкпва строги наказания за преди стъкла а само 20 фиш...като се замислиш няма да те спират всеки ден.мен от поне 3 месеца не са ме спирали

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 18 сеп 2013 9:24

Има изписани сигурно 1000 страници по темата. Забранено е да се кара със затъмнени предни странични и челно стъкло. Всякакви интерпретации са излишни. Няма изключение за фабрични, нефабрични, светли, тъмни,почти невидимо и т.н. Който обяснява, че не е имал проблем с КАТ е въпрос на време да проима проблем с КАТ. За затъмняване на стъклата се пише акт (20лв. без да се отнемат точки). Ако се дървите много може и да спрат колата от движение. В тях е "и хляба и ножа" тъй да се каже, така че не ги дразнете излишно.

kas10
Автомобил: GOLF 4 1.6
Двигател:

Мнениеот kas10 » Сря 18 сеп 2013 12:24

neon написа:Има изписани сигурно 1000 страници по темата. Забранено е да се кара със затъмнени предни странични и челно стъкло. Всякакви интерпретации са излишни. Няма изключение за фабрични, нефабрични, светли, тъмни,почти невидимо и т.н. Който обяснява, че не е имал проблем с КАТ е въпрос на време да проима проблем с КАТ. За затъмняване на стъклата се пише акт (20лв. без да се отнемат точки). Ако се дървите много може и да спрат колата от движение. В тях е "и хляба и ножа" тъй да се каже, така че не ги дразнете излишно.

Прав си колега въпрос на време да проимаш проблем с КАТ..но няма две мнения че ако цялата ти кола е затъмнена си е мега по якото

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 18 сеп 2013 13:03

ivanchy написа:Здравейте, изчетох всичко в интернет и не намерих това което ми трябва , а то е .. искам да питам някои дали е наясно как мога законно да си затамня предните прозорци на колата , какав документ трябва или какво точно , благодарч предварително!

А от къв зор искаш да ги затъмняваш? По-готЕн ли си така, или пи**ата ти е по-голяма. :screwy :no

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 сеп 2013 14:20

Всичко това е безсмислено, защото така или иначе поне едното предно стъкло трябва да си го свалил - за да могат да видят околните, че ИМЕННО ТИ си гъзето

Да обобщим:
Това е забранено от закона и рано или късно ще си имате проблеми с представители на КАТ (освен ако не сте висш такъв представител)
Всякакви останали интерпретации са чесане на езиците и пръстите.
:lock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”