Първият български автомобил е на път...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Първият български автомобил е на път...

Мнениеот Gigabyte » Съб 07 апр 2007 21:03

galloper написа:Все по-интересни новини около първия български автомобил... Може би след Рено, Алеко и Роувър, най-после в новите условия /ЕС/, ще успеем да се зарадваме на ново производство и на нов автомобил. Сега вече условията позволяват... Няма мита, няма спънки... Има само ентусиасти, евтина работна ръка и някаква материална база във Варна.

Остава инвеститорите да се досетят какво се очаква от тях :)

Изображение

Ето още няколко снимки на модела:

http://www.auto-motor-und-sport.de/foto ... 14204.hbs&

Модела ще се появи лятото на 2007.Емблемата е герба на Сливен доколкото си спомням от едно предаване на Слави Трифонов ;)

Последна промяна от Gigabyte на Съб 07 апр 2007 21:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 07 апр 2007 21:09

Не изглежда зле, дано само сглобката и материалите да са на ниво!!! :wink:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 07 апр 2007 21:10

Ето едно видео:

http://vbox7.com/play:6c449999

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 07 апр 2007 21:12

Джантата е много красива :P
Еми успех на нашите момчета :wink:

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 21:12

Това студентските измишльотини по авто-дизайн ли са :не:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 07 апр 2007 21:29

веднага се намери и специалист-критик ... нека да разкрия една друга гледна точка, ако не си я забелязал ..
"студентската измишльотина" е под ръководството и покровителството на Харалд Лешке, шеф на "Иновативен дизайн" на Даймлер Крайслер. Ако не ти е познато името - google it, но с думи прости казано е толкова голямо светило в автомобилния бизнес и дизайн, че нашата мила държавица и малкия градец Сливен трябва да се повече от щастливи, че той е тук. Този човек му знае толкова много главата, че винаги ми е зверски интересно да си говоря с него. Той стои зад проекти като Maybach Excelero и Mercedes McLaren SLR! Друг човек, който също има силно участие в този проект е шефа на Brabus! Та .. тези хора не случайно ползват студенти, за да правят "измишльотини" и вероятно повече от всички нас тук, взети заедно, знаят защо го правят и какво виждат в тях.
Излишно е да казвам какъв имидж носи това на страната ни, какъв потенциал има един такъв проект и колко важен е да се налеят такива милиони евра в един български проект за създаването на работещ автомобил от главата на един студент по дизайн .. Да не говорим за моралното удовлетворение на тези момчета, които работят по проекта на 30тина години да са рамо до рамо с такива светила в бизнеса.
Не съм питал г-н Лешке какво струва тази кола, за да се движи, защото го намирам за крайно елементарно и плиткоумно, но мога да ти дам малко вътрешна информация какво струваше първия автомобил BMW X5 (E70), новата X5 един вид - 2 000 000 Евро. Та да кажем, че 1/4 от това е излязла тази червена "измишльотина" .. пак е добре за България.

Съжалявам, че ти се нахвърлих точно на теб, но ми е писнало да чета подобни мнения от хора, които нито са запознати, нито искат да са запознати, но веднага критикуват.

Peace! :D

Последна промяна от Sir T на Съб 07 апр 2007 21:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 21:34

Ясно-ти си вътрешен :D Та ще произведем много коли и ще ги продаваме-страшна работа.Mercedes опряха до български самодейци :D
P.S Няма пийс щом се нахвърляш

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 07 апр 2007 21:35

reinhard написа:Ясно-ти си вътрешен :D Та ще произведем много коли и ще ги продаваме-страшна работа.Mercedes опряха до български самодейци :D

То маи така стана :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 07 апр 2007 21:37

reinhard написа:Ясно-ти си вътрешен :D Та ще произведем много коли и ще ги продаваме-страшна работа.Mercedes опряха до български самодейци :D
P.S Няма пийс щом се нахвърляш

това ли схвана от поста ми? :banghead: евала баце

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 21:45

Искам да кажа че съм ги гледал тези филми.Не ти се изживявям като критик.Може да питаш колегите от Горна Оряховица какво се случи с центъра на Рено там.Rover с инвестицита си тук се опитаха да лансира Maestro в 1993 г Всеки е наясно колко е остарял този (дори в тази далечна година) автомобил та да се инвестира тепърва в него.А от тези наши студенти единственото което съм видял е рисунки на коли.........така че прости ми скептицизма :dontknow:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 07 апр 2007 21:50

Познавам хората със завода във Варна на Rover и познавам хората с "центъра" на Renault в Горна. Може би малко по-добре да знам и причините за неуспех, които, уверявам те, нямат нищо общо с твоите виждания. Пак да подчертая, че изобщо никой не е казал, че тази кола ще се произвежда, освен някой малоумен журналист, който е решил да създава сензации. Така, че като цяло виждам, че не ме разбра .. отново. Здраве да е .. друго имах предвид, но never mind!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 21:52

Карай все пак Първият български автомобил е на път...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 07 апр 2007 22:55

Крайно време е вече нещо да се раздвижи - все ни спираха братушките - БулгарРено,Фиат Пирин - в Ловеч /после Космичи сглобявахме :cry: / и Ровър авантюрата се провали :cry: - толко ли сме по-зле от румънците,че не можем и ние да правим автомобили :roll: :? :cry:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Съб 07 апр 2007 23:23

reinhard написа:Искам да кажа че съм ги гледал тези филми.Не ти се изживявям като критик.Може да питаш колегите от Горна Оряховица какво се случи с центъра на Рено там.Rover с инвестицита си тук се опитаха да лансира Maestro в 1993 г Всеки е наясно колко е остарял този (дори в тази далечна година) автомобил та да се инвестира тепърва в него.А от тези наши студенти единственото което съм видял е рисунки на коли.........така че прости ми скептицизма :dontknow:

Прав си - такива неща стигат обикновено до рисунки. Аз се дразня от наивния оптимизъм на разни ентусиасти, които си мислят че щом се напънеш и надъхаш и вече си велик, независимо от крайния разултат. Ама имат ли си представа колко подобни ентусиазирани начинания са започвани и не са стигали до никъде в Германия и другаде - т.е. там където има и реални постижения? За да имат 5-6 стабилни марки са имали сигурно още 50-60 нереализирани, които са били на стадий рисунки и мечти.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 23:39

mx3333 написа:
reinhard написа:Искам да кажа че съм ги гледал тези филми.Не ти се изживявям като критик.Може да питаш колегите от Горна Оряховица какво се случи с центъра на Рено там.Rover с инвестицита си тук се опитаха да лансира Maestro в 1993 г Всеки е наясно колко е остарял този (дори в тази далечна година) автомобил та да се инвестира тепърва в него.А от тези наши студенти единственото което съм видял е рисунки на коли.........така че прости ми скептицизма :dontknow:

Прав си - такива неща стигат обикновено до рисунки. Аз се дразня от наивния оптимизъм на разни ентусиасти, които си мислят че щом се напънеш и надъхаш и вече си велик, независимо от крайния разултат. Ама имат ли си представа колко подобни ентусиазирани начинания са започвани и не са стигали до никъде в Германия и другаде - т.е. там където има и реални постижения? За да имат 5-6 стабилни марки са имали сигурно още 50-60 нереализирани, които са били на стадий рисунки и мечти.
Както и да е бях достатъчно деструктивен.Не съм искал да обидя никой просто се позовавам на горчив опит и наблюдения на студенти дето рисуват коли и обясняват колко големи постижения са това-рисуването :dontknow: .оттеглям се от темата вярвам че колегите имат какво да кажат в градивен план. :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”