Давате ли предимство на пешеходците?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

да
143
76%
не
6
3%
само когато съм на кеф
35
19%
а те имат ли права?!
4
2%

Общо гласове: 188
Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Чет 18 авг 2005 11:33

Плевен. 53 шофьори са глобени през юни в Плевенско заради отнемане предимството на пешеходци, информират от сектор "Пътна полиция - КАТ" при РДВР-Плевен. От КАТ предупреждават, че ще продължават да санкционират шофьори за подобно нарушение и глобите няма да спрат. Според обобщените данни в страната пък на 1271 пешеходци са съставени актове за груби нарушения на правилата за движение само през юли. В сравнение с юни е констатирано значително увеличение на броя на санкционираните. Пътните полицаи глобяват главно за неправилно пресичане на светофар, както и за прескачане на мантинели и огради. В София например катаджиите са спрели 275 пешеходци, във Варна - 142, в Сливен - 103, в Стара Загора - 73, във Велико Търново - 64, в Добрич - 43.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 18 авг 2005 11:34

Почти винаги, когато ситуацията е удобна и пешеходеца не е нахален!

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 18 авг 2005 11:38

Гледам да ги пусна когато мога, но някой път се изнервям от моткащи се неорганизирани тълпи бабички пресичащи в индийска нишка натоварено кръстовище :evil:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 18 авг 2005 11:40

По добре да му дадеш предимство особено на някой пенсия дето върви като кон с капаци иначе може да се наложи да го плащаш за нов мамка му :x

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Чет 18 авг 2005 11:41

според мен е крайно време да почнат да глобяват стабилно и пешеходците и нас, шофьорите... вчера в овча купел на булеварда, хората си слизат от автобуса, стабилна групичка бяха - 30-тина човека. виждаха се от поне 300 метра. аз си намалих спокойно и ги пуснах да си минат по пешеходната. реакцията на останалите шофори беше, че 3 коли почти се удариха, а 3тата (голф 2...) влезе в насрещното и се сурка та на магия спря на 50 сантиметра от хората...
:roll:
човека се оказа съседче - след 200 метра му е гаража... не можах да разбера защо бърза толкова?! и струва ли си човешки живот?! :idea:

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Чет 18 авг 2005 11:52

Никви такива!!!! ГАЗИМ!!! :drinking: :drinking: :drinking: mhihi mhihi mhihi

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Чет 18 авг 2005 12:03

на светофара на Деница-младост днес имаше следната случка-на червено,първи коли сме с една 124-ка,пресича една мацка,но съвсееееем бавничко :D с тия къси полички не може да се бърза.Та светва жълто,тя продължава със същото темпо зазяпана в мерджото.Вече зелено от прозореца се подава една голяма глава/шофера беше брутален/и вика-не гуеедай,не гуеееедай,това гази, не е"е Shocked

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 18 авг 2005 12:12

Аз като се замисля понякога като не съм на кеф не ги пускам, но като цяло съм внимателен със тях!Най обичам да съм първа кола и да завивам на ляво.Тогава винаги изчаквам хорицата да минат и спокойно потеглям а отзад вече слизат да ме бият.
Понякога да спреш пред пешеходна пътека е доста опасно, защото всеки те мисли за луд никои май не се досеща че пропускаш пешеходец и тръгва да те изпреварва, а пешеходеьца от своя страна след като си го пуснал спира да се оглежда и може да има неприятен инцидент.Трябва да се преценява ситуацията. Ако зад мен няма коли, не спирам.
А със въпросните баби които не ги интересува нищо трябва да се внимава, и дори смятам че не е препоръчително да им се свирка, защото реакцията им е непредвиддима.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 18 авг 2005 12:28

[quote="zaro"]Ако зад мен няма коли, не спирам.[quote]

ПО -скоро обратното......
Принципно по-това се познава една страна, по-уважението към пешеходците......но това лирическо отклонение.....

А защо по-често аз правя обратното на теб.......и спирам почти винаги на пешеходци когато няма коли зад мен..........защото така всичко е "ЧИСТО", няма опасност за никой........

А защо понякога си позволявам да не спирам на пешеходци........защото има адски много ТЪПАНАРИ с Коли които хайде ако не са за убиване с калашник са си за поне 50 камшика по гъза.........
ако аз тръгна да спра някой идеот ще се зачуди защо аджаба съм спрял на пешеходна пътека или въобще няма да се зачуди а направо ще си ме блъсне отзаде.........
за малко един такъв не ме блъсна докато спирах когато трамвай спираше на спирка..........и ме псува в огледалото че съм спрял..........ей такива хващаш го набиваш му един пистолет в устата и го гледаш как си опишква предната седалка......... :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Чет 18 авг 2005 12:57

Почти винаги им спирам...осбено на майки с колички :)...ама друга тема е че те почнаха и по пътното платно да ги бутат, а тротоар като житна нива....чии го крепят на платното не мога да вдяна...поне в Монтана е така...аман..

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 18 авг 2005 13:02

СантбернаР
Искам да кажа че когато зад мен има коли не спирам, защото ме е страх че те няма да спрат, а да ме нацепи някои не би ме подлудило толкова ако пешеходеца пред мен тръгне да пресича а тоя отзад ми свирне(типично по нашенски), издразни ми се, и за да покаже че е много голям тарикат даде още газ и недаиси боже бутне пешеходеца, това би ми тежало на мене насъвеста.Пък и точно след няма и секунда ще съм отминал и пешеходеца ще си мине спокойно.
Абе и то кво излезе, че никога не им спирам на пешеходжите, не се бях замисля, може би тази тема ми даде повод да го направя :)
Във всеки случаи винаги внимавам за пешеходните пътеки и намалявам, защото все пак всеки трябва да се замисли че и тои е пешеходец през някаква част от времето

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 18 авг 2005 13:11

Давам им :). На по-красивите дами даже забравям да тръгвам. Стига да не закъснявам за работа например или като вчера като бягах от градушката.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Чет 18 авг 2005 13:16

хайде да пораздуя още малко: понеже колата ми е в ремонт цяла седмица и вероятно още ще стои наказана, съм пеШоходец... еми впечатли ме колко страшно е да ходиш пеша... точно на този булевард на овча купел редовно има УБИТИ пешеходци... веднъж затриха цяло семейство! затова съм почнал там да карам максимум с 50! не че не мога по-бързо! просото не ща да затрия някой. оня ден се "забавлявах" да гледам един дядо който се опитваше да пресече на пешеходната пътека. преброих около 20 автомобила които като го видеха само дето не тръгваха директно към него, но никой не спря. ами не се чудя вече защо изглеждат все едно ще скачат под колите - просто нямат друг избор... а съм убеден че и тези хора си имат някаква работа и бързат да си я свършат - също като нас, с колите...

ядосвам се и на общината която сложи мигащи светофари, вместо нормални с копче за пешеходците. те също не помагат за организацията.
ядосвам се и на КАТ, че ме преследват, вместо да помагат... и си затварят очите...
и се замислих - не мога ли поне аз да се държа по-нормално, в цялата тази лудница... :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 18 авг 2005 14:04

така е, zaro :wink:

Всъщност сега се сещам една реплика на Сталин.........
...
-Има човек, има проблем............Няма човек, няма проблем. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сигорно повечето шофьори са фенове на Сталин. :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 18 авг 2005 14:05

СантбернаР написа:...Сигорно повечето шофьори са фенове на Сталин. :lol:
:heavymetal: :heavymetal: :heavymetal: По принцип ги пускам хорицата...ама от скоро само като съм на кеф :roll: :oops:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”