Плевен. 53 шофьори са глобени през юни в Плевенско заради отнемане предимството на пешеходци, информират от сектор "Пътна полиция - КАТ" при РДВР-Плевен. От КАТ предупреждават, че ще продължават да санкционират шофьори за подобно нарушение и глобите няма да спрат. Според обобщените данни в страната пък на 1271 пешеходци са съставени актове за груби нарушения на правилата за движение само през юли. В сравнение с юни е констатирано значително увеличение на броя на санкционираните. Пътните полицаи глобяват главно за неправилно пресичане на светофар, както и за прескачане на мантинели и огради. В София например катаджиите са спрели 275 пешеходци, във Варна - 142, в Сливен - 103, в Стара Загора - 73, във Велико Търново - 64, в Добрич - 43.
Давате ли предимство на пешеходците?
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
Давате ли предимство на пешеходците?
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е крайно време да почнат да глобяват стабилно и пешеходците и нас, шофьорите... вчера в овча купел на булеварда, хората си слизат от автобуса, стабилна групичка бяха - 30-тина човека. виждаха се от поне 300 метра. аз си намалих спокойно и ги пуснах да си минат по пешеходната. реакцията на останалите шофори беше, че 3 коли почти се удариха, а 3тата (голф 2...) влезе в насрещното и се сурка та на магия спря на 50 сантиметра от хората...
човека се оказа съседче - след 200 метра му е гаража... не можах да разбера защо бърза толкова?! и струва ли си човешки живот?!

човека се оказа съседче - след 200 метра му е гаража... не можах да разбера защо бърза толкова?! и струва ли си човешки живот?!

-
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател: CAXA 2012
на светофара на Деница-младост днес имаше следната случка-на червено,първи коли сме с една 124-ка,пресича една мацка,но съвсееееем бавничко
с тия къси полички не може да се бърза.Та светва жълто,тя продължава със същото темпо зазяпана в мерджото.Вече зелено от прозореца се подава една голяма глава/шофера беше брутален/и вика-не гуеедай,не гуеееедай,това гази, не е"е Shocked

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз като се замисля понякога като не съм на кеф не ги пускам, но като цяло съм внимателен със тях!Най обичам да съм първа кола и да завивам на ляво.Тогава винаги изчаквам хорицата да минат и спокойно потеглям а отзад вече слизат да ме бият.
Понякога да спреш пред пешеходна пътека е доста опасно, защото всеки те мисли за луд никои май не се досеща че пропускаш пешеходец и тръгва да те изпреварва, а пешеходеьца от своя страна след като си го пуснал спира да се оглежда и може да има неприятен инцидент.Трябва да се преценява ситуацията. Ако зад мен няма коли, не спирам.
А със въпросните баби които не ги интересува нищо трябва да се внимава, и дори смятам че не е препоръчително да им се свирка, защото реакцията им е непредвиддима.
Понякога да спреш пред пешеходна пътека е доста опасно, защото всеки те мисли за луд никои май не се досеща че пропускаш пешеходец и тръгва да те изпреварва, а пешеходеьца от своя страна след като си го пуснал спира да се оглежда и може да има неприятен инцидент.Трябва да се преценява ситуацията. Ако зад мен няма коли, не спирам.
А със въпросните баби които не ги интересува нищо трябва да се внимава, и дори смятам че не е препоръчително да им се свирка, защото реакцията им е непредвиддима.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="zaro"]Ако зад мен няма коли, не спирам.[quote]
ПО -скоро обратното......
Принципно по-това се познава една страна, по-уважението към пешеходците......но това лирическо отклонение.....
А защо по-често аз правя обратното на теб.......и спирам почти винаги на пешеходци когато няма коли зад мен..........защото така всичко е "ЧИСТО", няма опасност за никой........
А защо понякога си позволявам да не спирам на пешеходци........защото има адски много ТЪПАНАРИ с Коли които хайде ако не са за убиване с калашник са си за поне 50 камшика по гъза.........
ако аз тръгна да спра някой идеот ще се зачуди защо аджаба съм спрял на пешеходна пътека или въобще няма да се зачуди а направо ще си ме блъсне отзаде.........
за малко един такъв не ме блъсна докато спирах когато трамвай спираше на спирка..........и ме псува в огледалото че съм спрял..........ей такива хващаш го набиваш му един пистолет в устата и го гледаш как си опишква предната седалка.........

ПО -скоро обратното......
Принципно по-това се познава една страна, по-уважението към пешеходците......но това лирическо отклонение.....
А защо по-често аз правя обратното на теб.......и спирам почти винаги на пешеходци когато няма коли зад мен..........защото така всичко е "ЧИСТО", няма опасност за никой........
А защо понякога си позволявам да не спирам на пешеходци........защото има адски много ТЪПАНАРИ с Коли които хайде ако не са за убиване с калашник са си за поне 50 камшика по гъза.........
ако аз тръгна да спра някой идеот ще се зачуди защо аджаба съм спрял на пешеходна пътека или въобще няма да се зачуди а направо ще си ме блъсне отзаде.........
за малко един такъв не ме блъсна докато спирах когато трамвай спираше на спирка..........и ме псува в огледалото че съм спрял..........ей такива хващаш го набиваш му един пистолет в устата и го гледаш как си опишква предната седалка.........

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
СантбернаР
Искам да кажа че когато зад мен има коли не спирам, защото ме е страх че те няма да спрат, а да ме нацепи някои не би ме подлудило толкова ако пешеходеца пред мен тръгне да пресича а тоя отзад ми свирне(типично по нашенски), издразни ми се, и за да покаже че е много голям тарикат даде още газ и недаиси боже бутне пешеходеца, това би ми тежало на мене насъвеста.Пък и точно след няма и секунда ще съм отминал и пешеходеца ще си мине спокойно.
Абе и то кво излезе, че никога не им спирам на пешеходжите, не се бях замисля, може би тази тема ми даде повод да го направя
Във всеки случаи винаги внимавам за пешеходните пътеки и намалявам, защото все пак всеки трябва да се замисли че и тои е пешеходец през някаква част от времето
Искам да кажа че когато зад мен има коли не спирам, защото ме е страх че те няма да спрат, а да ме нацепи някои не би ме подлудило толкова ако пешеходеца пред мен тръгне да пресича а тоя отзад ми свирне(типично по нашенски), издразни ми се, и за да покаже че е много голям тарикат даде още газ и недаиси боже бутне пешеходеца, това би ми тежало на мене насъвеста.Пък и точно след няма и секунда ще съм отминал и пешеходеца ще си мине спокойно.
Абе и то кво излезе, че никога не им спирам на пешеходжите, не се бях замисля, може би тази тема ми даде повод да го направя

Във всеки случаи винаги внимавам за пешеходните пътеки и намалявам, защото все пак всеки трябва да се замисли че и тои е пешеходец през някаква част от времето
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
хайде да пораздуя още малко: понеже колата ми е в ремонт цяла седмица и вероятно още ще стои наказана, съм пеШоходец... еми впечатли ме колко страшно е да ходиш пеша... точно на този булевард на овча купел редовно има УБИТИ пешеходци... веднъж затриха цяло семейство! затова съм почнал там да карам максимум с 50! не че не мога по-бързо! просото не ща да затрия някой. оня ден се "забавлявах" да гледам един дядо който се опитваше да пресече на пешеходната пътека. преброих около 20 автомобила които като го видеха само дето не тръгваха директно към него, но никой не спря. ами не се чудя вече защо изглеждат все едно ще скачат под колите - просто нямат друг избор... а съм убеден че и тези хора си имат някаква работа и бързат да си я свършат - също като нас, с колите...
ядосвам се и на общината която сложи мигащи светофари, вместо нормални с копче за пешеходците. те също не помагат за организацията.
ядосвам се и на КАТ, че ме преследват, вместо да помагат... и си затварят очите...
и се замислих - не мога ли поне аз да се държа по-нормално, в цялата тази лудница...
ядосвам се и на общината която сложи мигащи светофари, вместо нормални с копче за пешеходците. те също не помагат за организацията.
ядосвам се и на КАТ, че ме преследват, вместо да помагат... и си затварят очите...
и се замислих - не мога ли поне аз да се държа по-нормално, в цялата тази лудница...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”