Въпрос за двигателно масло
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Въпрос за двигателно масло
Имам един не много важен въпрос или по-точно събиране на мнения,но нали форума е за лафче :) Та въпроса е - един колега,с когото се заприказвахме днес на тема масла ми сподели,че на неговия пасат Б3 (91-92г според мен) от 10 години не бил сменял масло ,а само всяка година източвал 1л от старото,купувал за 15лв 1л ново масло и го доливал.Не съм инженер и нямам особен опит с маслата ,за това винаги залагам на скъпи и доказани масла и не знам дали това е възможно,но не вярвам колегата да ме лъже ,сериозен мъж е и ще ми е интересно какво мислите по въпроса :) А колата му не съм я карал но ми се струва,че си върви нормално като за 20 годишна кола ...Т.е. не пуши,не трака и няма др. признаци на лоша поддръжка.
Последна промяна от stypkata на Чет 31 окт 2013 19:25, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос за двигателно масло
Твоят колега е пример за байганьовщина и немърливост към автомобила, който го придвижва от т.А до т.Б. Впечатлен ли си от хора, които така си поддържат автомобилите? Щото аз съм имал колеги и дето не се къпеха
Но тези работи освен да ме накарат да се моля да не се докарвам до тяхното положение друго в мен не успяват да предизвикат. 
Да позная ли, че си зададе веднага въпроса "Щом той може, защо да не мога и аз?" Все пак ти си единствения човек, който искаше да смени един амортисьор, ако правилно си спомням.

Да позная ли, че си зададе веднага въпроса "Щом той може, защо да не мога и аз?" Все пак ти си единствения човек, който искаше да смени един амортисьор, ако правилно си спомням.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Не съм впечатлен,с масла компромиси не съм правил до сега (5 смени) и никога няма да направя,но интересно,че колата му върви и не дава никакви признаци на лоша поддръжка
А за амортисьора преди 4 години,който ще го помниш цял живот вече няколко пъти ти обяснявам,че бях в тежко финансово положение,защото изплащах колата с доста солидни вноски.И между другото си вървеше перфектно с 2 различни задни амортисьора,които отдавна са сменени с чисто нови газови ;)
А за амортисьора преди 4 години,който ще го помниш цял живот вече няколко пъти ти обяснявам,че бях в тежко финансово положение,защото изплащах колата с доста солидни вноски.И между другото си вървеше перфектно с 2 различни задни амортисьора,които отдавна са сменени с чисто нови газови ;)
Последна промяна от stypkata на Чет 31 окт 2013 19:31, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пази Боже от такива участници в движението. Представям си спирачната му течност кога е сменяна, може да кара още с оригиналната от завода 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно възможно, виждал съм и по-драстични случаи.
Това са мотори, проектирани 70-те и произведени 80-те години.Тогава се създаваше и утвърждаваше име, а сега се дои името.
Това са мотори, проектирани 70-те и произведени 80-те години.Тогава се създаваше и утвърждаваше име, а сега се дои името.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”