Въпрос за двигателно масло

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Въпрос за двигателно масло

Мнениеот stypkata » Чет 31 окт 2013 19:18

Имам един не много важен въпрос или по-точно събиране на мнения,но нали форума е за лафче :) Та въпроса е - един колега,с когото се заприказвахме днес на тема масла ми сподели,че на неговия пасат Б3 (91-92г според мен) от 10 години не бил сменял масло ,а само всяка година източвал 1л от старото,купувал за 15лв 1л ново масло и го доливал.Не съм инженер и нямам особен опит с маслата ,за това винаги залагам на скъпи и доказани масла и не знам дали това е възможно,но не вярвам колегата да ме лъже ,сериозен мъж е и ще ми е интересно какво мислите по въпроса :) А колата му не съм я карал но ми се струва,че си върви нормално като за 20 годишна кола ...Т.е. не пуши,не трака и няма др. признаци на лоша поддръжка.

Последна промяна от stypkata на Чет 31 окт 2013 19:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос за двигателно масло

Мнениеот stefan4o » Чет 31 окт 2013 19:21

Твоят колега е пример за байганьовщина и немърливост към автомобила, който го придвижва от т.А до т.Б. Впечатлен ли си от хора, които така си поддържат автомобилите? Щото аз съм имал колеги и дето не се къпеха :mhihi Но тези работи освен да ме накарат да се моля да не се докарвам до тяхното положение друго в мен не успяват да предизвикат. :mhihi
Да позная ли, че си зададе веднага въпроса "Щом той може, защо да не мога и аз?" Все пак ти си единствения човек, който искаше да смени един амортисьор, ако правилно си спомням.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Чет 31 окт 2013 19:28

Не съм впечатлен,с масла компромиси не съм правил до сега (5 смени) и никога няма да направя,но интересно,че колата му върви и не дава никакви признаци на лоша поддръжка
А за амортисьора преди 4 години,който ще го помниш цял живот вече няколко пъти ти обяснявам,че бях в тежко финансово положение,защото изплащах колата с доста солидни вноски.И между другото си вървеше перфектно с 2 различни задни амортисьора,които отдавна са сменени с чисто нови газови ;)

Последна промяна от stypkata на Чет 31 окт 2013 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 31 окт 2013 19:30

Пази Боже от такива участници в движението. Представям си спирачната му течност кога е сменяна, може да кара още с оригиналната от завода :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 31 окт 2013 19:38

Напълно възможно, виждал съм и по-драстични случаи.
Това са мотори, проектирани 70-те и произведени 80-те години.Тогава се създаваше и утвърждаваше име, а сега се дои името.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”