Въпрос за стъклен покрив?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Въпрос за стъклен покрив?

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 10:57

Колеги,може да ви звучи налудничево,но искам да си изрежа тавана на Голфа и да му сложа някакъв стъклен покрив.Някой има ли на представа от коя кола може да се сложи такъв? :shock
Може също и някой огромен люк или шибедах поне 80-90см.
П.С. темата е сериозна :!:

Потребителски аватар
Bai Sando

Re: Въпрос за стъклен покрив?

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 10:58

Не искам да се отваря.Просто да си е стъклен :да:
И да се получи нещо от сорта:
Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 13 дек 2010 11:46

Хм тук ми се струва че ще има шев и кройка 8)
намери си таван в моргата,отрежи около него с ламарината(не от колонките,а около него) и го завари ,трябва само извивката горе долу да съвпада,ама си е гадаене

По скоро ме притеснява че докато го заваряваш ще махнеш стъклото.При такава дълга заварка на тази тънка ламарина няма начин от нагряването да не се изтумби тва тенеке и ще имаш проблем с поставянето на стъклото после.Само търпение му е майката,и заварка на точки и малък ампераж-ама бая търпение ще да е 8)

Щом е правено от човек,няма невъзможни неща.Ще помагаме ако трябва :да:

Ще имаш игра доста после с тапицерията на тавана да я напаснеш,гледай горе долу да е същата извивка,сваля се тапицерията,и се лепи с картон към твойта рамка предварително изрязана на същия размер,после тапицираш по темата за претапициране на таван

Много готина идея,успех :да:

П.П.ако ме питаш мен земи си неотваряем,за да нямаш проблеми с течове после-лично виждане :да:

П.П.за да избегнеш прекомерно нагряване при заварката,трябва да е напаснат максимално добре с малко луфт между двата детайла,за да има по малко пълнене със заварка.Наложете го отгоре,очертайте го и после с тънкия диск много прецизно :да:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 11:57

Да,ама не намирам кола с такъв покрив,или голям шибедах :banghead: Ровя из нета,ама само излизат нови модели коли :cry: Иначе имам стъклен плот от маса от закалено стъкло е 8 мм.с размери 120/60 и е много здраво,но ме притеснява овала на покрива,а джама е прав :lol:
Иначе си го представям нещо такова да зприлича
Изображение
Ако се сетите за коли с подобен джам давайте съвети :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 13 дек 2010 11:58

Ситроен Ц3 на първо четене,ама извивката е бая :shock :roll:

Хм тва дет си го постнал е цялото от стъкло,трябва ти с рамка от ламарина отстрани на таваня :roll:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 12:03

М да.То като гледам на всичките коли с такъв покрив е целия стъклен,просто останалата част е боядисана черна и под нея вече си е тапицерията,сенниците,плафоните и т.н. трудна работа ми се очертава mhihi
Мисля си дебело парче плексиглас,няма ли да ми свърши работа?После ще го затъмня от вътре с фолио?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 13 дек 2010 12:05

Изображение

Jetta 2009

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 12:30

Сега видях оферти за плексиглас на листове :D Ако сложа такъв мисля минимум да е дебел 6-7мм но ме притеснява лятото при яко слънце да не се разтопи :roll:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 13 дек 2010 12:38

Мен ако питаш - забрави. Не че и аз не си го мислех преди около годинка, но като попрочетох тук-таме се отказах.

1. Покрива има окрепителна функция - отрежеш ли парче по средата нарушаваш цялостта/устойчивостта на цялата кола
2. Стъклото на покрива трябва да е с автомобилни характеристики - да се троши на парченца, да е здраво и т.н. Само си представи с 8 мм стъклен плот за маса и удар, при който покрива пада надолу и се чупи на големи парчета...същото важи и за плексигласа...
3. Ще имаш проблем с уплътняването...

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 12:55

Не си ме разбрал правилно,колега плота от масата дето е 8 мм е от закълено стъкло.чупили с ме с колегите такива и много трудно се троши.Трябва да го удариш на ръб и ако се строши става на много малки парченца,като на колите :да: Иначе да не съм луд да сложа обикновенно стъкло и да ме заколи :horror:
Вярно е че си е бая риск да си срежеш покрива защото после я стане като хоратя я не,и накрая да не се получи едно нищо :banghead: Освен това аз гредите ще си ги оставя просто ще се изреже самата ламарина и не мисля,че ще има голям проблем.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 13 дек 2010 13:00

Отиваш във фирма която формова поликарбонат. Цената на материала е около 200 лева за квадратен метър. Консултирай се с тях колко милиметра ти трябва да е дебело и по тавана да ти го оформят. След като са направили формата правилно, после се започва рязането на тавана, че да може да му свалят размерите като хората.

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Пон 13 дек 2010 13:11

Колега, това е мое мнение но просто твоята тройка е най хубавата, която съм виждал в БГ без излишни селяний по нея просто е уникална! Наистина, ако не намериш вариант, който ще се получи добре и няма да ти развали колата го направи но просто аз не бих се занимавал колата ти е направена перфектно и с много вкус!!! НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ (това е мое мнение) Иначе успех с начинанието. :beer

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 13:14

Намерих тука една оферта
http://www.microasu.com/commerce/index.php/cPath/96_97
Мисля от това да взема и направо цялата ламарина на порива изчезва.От вътре се боядисва черен и се оставя само прозраната част в средата,която ще я облепя с фолио,зада не ми пече слънцето :shock После и самата кора на покривасе изрязва и си запазам сенниците,плафона,дръжките.Гредите на тавана ще си останат,просто върху тях няма да има ламарина а плексиглас.От страни ще е скрито под страничните уплътнения,които минават по тавана :не:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 дек 2010 13:16

makaron написа:Колега, това е мое мнение но просто твоята тройка е най хубавата, която съм виждал в БГ без излишни селяний по нея просто е уникална! Наистина, ако не намериш вариант, който ще се получи добре и няма да ти развали колата го направи но просто аз не бих се занимавал колата ти е направена перфектно и с много вкус!!! НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ (това е мое мнение) Иначе успех с начинанието. :beer

Разбира се колега.Ако не стане както трябва няма да се занимавам.Просто искам да стане като заводски и умуваме с колегите,кое е най удачно :да: Поздрави :beer
Мисля си за нещо от сорта на това:
Изображение
Само че при мен ще продъжава да задната антена.От пред до предния джам ще си я има ламарината на покрива,защото е голям овала.След него почва плексигласът до задната антена и пак си остава ламарината :да:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 13 дек 2010 20:15

Прави се без проблеми.
За уплътнения за къстъм таван трябва да видиш по щатско.
После се реже тавана и тогава се прави плексигласа.
Няма да се разтопи от слънцето.
Не съм запознат много трябва с такава фирма да се говори дали не може да се направи автоматично затъмняване.
Най-истинско и без допълнително укрепване може да стане нещо такова, като това посредата е твоята греда
Изображение

п.с. на Уест Коуст Къстъмс ги правят все едно накладки сменят mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”