Хм тук ми се струва че ще има шев и кройка
намери си таван в моргата,отрежи около него с ламарината(не от колонките,а около него) и го завари ,трябва само извивката горе долу да съвпада,ама си е гадаене
По скоро ме притеснява че докато го заваряваш ще махнеш стъклото.При такава дълга заварка на тази тънка ламарина няма начин от нагряването да не се изтумби тва тенеке и ще имаш проблем с поставянето на стъклото после.Само търпение му е майката,и заварка на точки и малък ампераж-ама бая търпение ще да е
Щом е правено от човек,няма невъзможни неща.Ще помагаме ако трябва

Ще имаш игра доста после с тапицерията на тавана да я напаснеш,гледай горе долу да е същата извивка,сваля се тапицерията,и се лепи с картон към твойта рамка предварително изрязана на същия размер,после тапицираш по темата за претапициране на таван
Много готина идея,успех
П.П.ако ме питаш мен земи си неотваряем,за да нямаш проблеми с течове после-лично виждане

П.П.за да избегнеш прекомерно нагряване при заварката,трябва да е напаснат максимално добре с малко луфт между двата детайла,за да има по малко пълнене със заварка.Наложете го отгоре,очертайте го и после с тънкия диск много прецизно