:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Доволни ли сте от вашия автомобил (това което ви предлага) ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Доволни ли сте от вашия автомобил (това което ви предлага) ?

Мнениеот stoyan0304 » Вто 27 яну 2015 14:34

Искам да споделите дали сте доволно от колата си, в смисъл като това какво ви предлага като комфорт като цяло работата, която си вършите с нея и дали един вид ви се "отблагодарява автомобила" (ако мога така да се изразя) за грижите, които полагате за автомобила си да го поддържате изрядно в добро техническо състояние за вашата безопасност на пътя и сигурността ви докато шофирате; в добро визуално състояние отвън и чистичко отвътре. Бихте ли го разкарали (смените с по-нов) на мига при първата ви отдадена възможност, или просто бихте си го достегнали и да си го карате докато издържи (тотално се скапе)
Не пускам анкета нарочно споделете личното си мнение. Благодаря предварително на отговорилите. :th_up

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Re: Доволни ли сте от вашия автомобил (това което ви предлаг

Мнениеот Golf_Gogo » Вто 27 яну 2015 16:06

Голф 4, 1.6 16V BCB, 2003г., 5 врати. Сложих му газ и съм сравнително доволен. Доста приличен разход, достатъчна мощност (карам сравнително спокойно), надеждността ... ами бива. Само дреболии са се обаждали до момента (бобина, темп. датчик на охлаждащата течност, опорни лагери и тампони на макферсона, тампони на задния мост, микроключе шофьорска врата, конзола управление ел. стъкла на шофьорската врата). На визия ми допада, определено е и запазен. Като оборудване ми се иска да имаше ESP, но не е чак болка за умиране. Като габарити също съм доволен, особено предвид факта, че карам около 1000 км. на месец градско. Не ми допадат малко високите цени на частите (отнесено към предходният ми автомобил, Джета '91г.), високите обороти при извънградско шофиране (100 км/ч малко над 3000 об.), твърдата возия (особено с 16-ките), високият данък (заради четири магарета) и факта, че не мога да си намеря удобна позиция на шофьорската седалка. Не съжелявам за избора си и отново бих направил същият.
Ако имам финансите да купя по-нов ... ами зависи. Ако съм приключил с кредитите и нямам други належащи разходи, бих го оставил за приятелката ми и бих си взел по-нов, съответно по-запазен и с повечко глезотийки. И задължително 4х4 :icon_lol

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 27 яну 2015 18:12

Не особено.
Очаквах VW да е по-здрава кола, че то колко работи смених... :censored2 Определено има разминаване между имидж и реалност.
Единственото, към което нямам забележки е дизайна - на външен вид колата си ми харесва.
Колата е каруца, но поне красива каруца. :mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 27 яну 2015 19:40

Винаги съм бил доволен от всичките си автомобили!!!Лада 1500,Вартбург 353-комби,Москвич 21412,Голф 1.8 ABS-комби(вече 22 годишен и още перфектен),Golf 1.9 TDI AHF-комби(16 годищен и без нито един проблем за 5-те години откакто го карам)....всичките са ми служили и някои още ми служат вярно и перфектно....защото винаги съм ги поддържал......Никоя от изброените коли не ме е оставяла на пътя!

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Вто 27 яну 2015 20:26

Доволен съм от Сеата си, въпреки многото малки забележки, характерни за всички модели, производни на Голф 4. Като визия/комфорт и удобства, изпълнява всичките ми изисквания. Смятам да го постегна, понеже в скоро време няма да се сменя с друга кола, но дойде ли това време, 100% отново ще е ВАГ(най-вероятно пак Сеат или Шкода).
Това ми е първи собствен автомобил и го купих с ясната мисъл, че постоянно ще излизат дреболии за поправяне, но засега освен първоначалните такива, не е имало други.
Е, цената на частите можеше да е по-ниска, но и така горе-долу бива.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 27 яну 2015 20:28

Мойта пък една такаваааа....... сменям и свещи....щампа vw audi, свалям предни и задни гуми да сложа зимните...то дисковете с щама vw audi. Носачите ми се разтропаха... и те със същата щампа.Определено съм доволен от това, което получавам, иначе нямаше да пиша в тоя форум, ама ми с струва, че ме чакат бая разходи покрай тея щампи.Но кеф цена няма.Това ми е 5-ия пасат (3бр б5, 1 бр б5.5 и 1бр б4) и смело мога да кажа, че съм от доволните.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 27 яну 2015 21:20

НарКол написа:Очаквах VW да е по-здрава кола, че то колко работи смених...

Братле, и ти ли бе? Ама то при такива стари автомобили си е малко и до късмет.
Аз моята я имам от малко и стартовите разходи не ми харесаха. Да се надявам, че като я постегна, няма да мърда много много да се разваля, иначе няма да бъда въобще доволен

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 27 яну 2015 22:07

В крайна сметка моя Passat 1.8 mono е на 24 години и 140 000 км :mhihi (това е шегичка от автокъщата която го е била внесла преди 2-3 години) , абе не е като да няма проблеми, но все пак можем да се съгласим, че аз я карам да ми служи поне 10 години след като е изчерпала ресурса за който е била проектирана да работи така че... Често се виждам с майсторчета за разни неща, но все евтини ремонти да чукам на дърво. Иначе имам да сменям амортисьори, имам проблем или с ТПС или със стъпково моторче (непостоянни обороти, че дори гасне на празен ход на моменти), подгрев на задно стъкло - не работи, клапите на парното са прецакани след като ми изплю всички дунапрени, антифриза ми бута... Абе ако седна да помисля може и още нещо да се сетя, иначе като външен вид и салон е перфектна, само тавана е провиснал.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 яну 2015 22:53

Какво да кажа то каквото и да кажа няма да е достатъчно. Да доволен съм от колата си защо?
Голяма е широка и удобна даже и за тези които се возят отзад (за разлика от много други коли). Надеждна е въпреки егн-то си купето е в почти перфектно състояние. На няколко пъти ми е спасявала задника от тежки ПТП-та благодарение на голямото си междуосие и стабилност. Да през годините имахме и доста перипетии смяна на мотор (два пъти) смяна на скоростна кутия, ремонти на ходова част (но това е нормално). Толкова работи съм сменил по нея но няма значение харесвам си колата (на практика съм я платил 4 пъти поне до сега). И все пак не съжалявам за избора които направих преди 7 години.

VW Passat 35i 1993 1.9TD>1.9TD>1.9TDI AAZ>AAZ>1Z

Последна промяна от znainainai на Сря 28 яну 2015 11:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 27 яну 2015 23:19

Аз също съм доволен от колата която карам в момента, за три години съм сменил един лагер, един тампон и две биалетки.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 28 яну 2015 1:04

Пояснявайте и модела и годината на колата си, вид двигател, гориво и от колко години е във вас. Дали е от никнейма ви колата която я пише или друга. Исках малко доуточнение да внеса, благодаря предварително ! Почти всички сте казали моделите на колите си без последните 2ма колеги, затова написах това, нищо лично :beer :th_up

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Сря 28 яну 2015 3:34

Доволен съм. Първия пасат б2 е в семейството от 18 години. Уникална машина. Няма какво да го коментирам , извън класацията е . :bowdown
Другия пасат б3 комби е при мен от 8 години(произведен 1993г.). Много удобна , здрава и практична кола. Изключително безпроблемен мотор 1.6 тд+и SB . Части са подменяни в рамките на нормалното за тия години и километри . Идеалната работна кола. Изглежда съм най-големия карък , уцелил съм най изгнилия екземпляр. Не говоря за ръжда , а за изгнило. Купето вече е неспасяемо. За съжаление , искам не искам скоро ще го бракувам.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Сря 28 яну 2015 10:11

Доволен съм от колата си, Ауди А3 8L facelift.Имам я почти 3 години, за размерите си има достатъчно място вътре, возията е малко твърдичка, но аз си го знаех това при купуването й, защото съм във възраст която возията не ми е приоритет :mhihi Двигателя е 1.9 131hp с малко по-голямо турбо и чип и получавам страхотна динамика съчетана с нисък разход. На визия на мен лично много ми харесва, интериора също е много хубав, но тук е въпрос на вкус вече. По окачването съм правил тампони на задния мост и тампоните на носачите, сложих полиуретанови и вече 2-ра година нямат мърдане. По двигателя съм сменил н75 и актуатор, другото е все обслужване до сега(да чукна на дърво и така да си остане). :smile

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 28 яну 2015 18:33

Анкетата ти е добра ....но малко подвеждаща. Глупаво е да сравнявам моето магаренце с вашите породисти атове. За мен пенсионера Половерчето ми е перфектно - Поло 2Ф 1.4 дизел. Малко харчи , евтина потдръжка , без никакви екстри . Когато го купувах - точно това бяха изискванията ми и Половерчето напълно ги оправдава. Е , когато се движа извънградско винаги съм в най дясна лента за да давам път на вас с бегачките , но в града съм равнопоставен.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 яну 2015 19:21

Доволен - подписа ми. След първоначално обслужване вече над 35к с ГИ имам "огромНи разходи : смяна на термостат,предни, задни накладки, стоп машинка, няколко ламБи,ужасТ масла, филтри, овътрих се с летНи джанти с гуми, няколко пера за чистачки,течности за чистачки. Купих за няколко лв силиконови проводници за да си оправя тези на зафните порти, чьохъл за лятна заивкаот слънце за около 25 лв, тампони на носяачите ,2 та накрайника,ремонт стартер . Много от нешата с 2 те ръце и някой крак,.
Сега предстои да сменя свещи - ужасТ цели 37-4 :Mr Green Fun 0 лв Е ремонтирал съм си осветлението на таблото сам.
По т. Г3 АЕЕ на покойната ми съпруга //лека и пръст/ от 2005-12 - масла , филтри, гуми,1 път свещи,к-т съединител /н успя да му се нарадва/,жила ръчна, задни накладки, предни, стартер,някоя лампа, ремонт задна чистачка, презапояване на платка компресор централно, сняна вентилатор радиатор., сп. течност, антифриз.Оп забравих -подменено жило за стъкло на водача, задно гърне с 2 ра младост от ААМ чистак 1 -ва младост, акумулатор.
Мога да пиша за Поло 2Ф 1 ААV, ама ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”