Въпрос относно ПТП
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно ПТП
Днес на кръгово в Бургас ми беше отнето предимство и бях блъснат, докато се движа в самото кръгово от автомобил, който се опитваше да навлезе в него. Бронята, калникът и мигачът са ми щета. Обадих се на 112, очевидно стресиран. Дадоха ми някакво номерче и ми казаха, че няма да дойде патрул на КАТ, щом автомобилите са в движение. Да сме попълвани двустранен протокол. Аз попълних в моята част данните коректно, но отстрещният шофьор не е попълнил всичко както трябва, което разбрах в офиса на застрахователя. Очевидно не ми оставил и телефон, само адрес. Какво мога да направя в случая или ще пия една студена вода? И къде са ебаните КАТ като съм пострадал и имам щети по автомобила, а иначе глобяват за неправилно паркиране, а?
Защо мама им не дойдоха да видят как грубо се отнема предимство, като има цяла редица знаци! Моля за съвети. Да търся човека по написаният блок и адрес вместо Полицията? Бях в КАТ, получих нулево съдействие. Имам в протокола неговият подпис и име, че е виновен, имам му номера и марката на автомобила и адреса до блок.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно ПТП
Следващият път, както те питат дали има пострадали, кажи да. В такъв случай винаги идват.
На протокола само телефонния номер ли липсва?
Всичко друго ли е вписано? Име на шофьор, данни от СУМПС, марка и модел на колата, номер на полицата ГО?
Всичко друго ли е вписано? Име на шофьор, данни от СУМПС, марка и модел на колата, номер на полицата ГО?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
DaDiablo написа:На протокола само телефонния номер ли липсва? Всичко друго ли е вписано? Име на шофьор, данни от СУМПС, марка и модел на колата, номер на полицата ГО?
Номер на автомобил, марка на автомобил, имена, че е виновен, адрес до блок - град, комплекс, блок. Няма застраховател или полица. Като се случи бях безкрайно ядосан и не съм му давал много мислене. Трябваше да слезна и директно да го почна с ключа за резервната гума по главата.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
С други думи протокола хич не е и попълнен.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:С други думи протокола хич не е и попълнен.
С други думи темата я създадох не за констатации относно това "Какво не мога", а "Какво мога". Защото по номера на автомобила с няколко справки намерих номер на полица за гражданска, рама на автомобила и застрахователно дружество. И още повече, че имам свидетел. Возих баща ми с колата. От неговата страна е ударена. За жалост колата не спира веднага като натиснеш спирачките.
Да знам дали ще духам супата и сам да си оправям броня, мигач и калник или ще получа нещо.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
След като си ги намерил- попълни ги. Завеждат ти щета, правят ти оглед и си ти. Какво още го мислиш 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:След като си ги намерил- попълни ги. Завеждат ти щета, правят ти оглед и си ти. Какво още го мислиш
Трябва да сме двамата. За това според вас мога ли да взема нещо, което да оправдае търсенето? И това е номер полица и рама евентуално. Никакви данни шофьорска книжка, ЕГН пак няма. Освен дата на раждане си е писал.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Отиди и го намери, ако адреса не е фиктивен. Ти от каско ли искаш да получиш нещо или от ГО? Ако е от ГО ти трябва да отидеш при неговия застраховател, с номера на полицата все ще го издирят.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е нужно да сте двамата. Просто отиди при неговия застраховател. И мен като ме блъснаха нямаше ранени, но на 112 ми казаха да откараме колите в КАТ щом са на ход и там заведоха птп с номер в някакви тетрадки. Попълних протокола с даннитена двамата и по живо по здраво се разделихме. После отидох при неговия застраховател снимаха ми колата и ми преведоха сумата за 2-3 седмици.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Не е нужно да сте двамата.
Значи от справката е гаранционният фонд за полицата да извадя информацията, да я запиша в протокола и да ходя на ликвидация при застрахователя? Номер от КАТ имам даден, заведено е ПТП-то, като се обадих на 112 ми го дадоха. За става кола като моята за преден калник, мигач и разместена/суркана броня бих ли взел нещо, което да си заслужава 3 седмици чакане? Че КАТ могат да ме набарат и спрат от движение за техническа неизправност. Те за глоби са голяма работа. Да знам дали 3 седмици да НЕ пипам нищо по колата и практически да я спра от движение.
- stefan4o
- Контакти:
Аз моята спрях да я карам въпреки, че си беше в движение на практика. Застрахователят ми каза след като я снима, че мога да си я ремонтирам и карам. Хватката е да я снима и да я опише, за да ти преведат парите. Държа да споделя, че бяха любезни да пратят човек до вкъщи,където беше прибрана в гараж и да я снима - Армеец. Останах с много добри впечатления за тях като работа. Щетата по колата ми беше оценена от тенекиджия на около 600 лева, платиха ми 550, което мисля е нормално, все пак е 1985г.
инжектопляктор написа:Значи от справката е гаранционният фонд за полицата да извадя информацията, да я запиша в протокола и да ходя на ликвидация при застрахователя? Номер от КАТ имам даден, заведено е ПТП-то, като се обадих на 112 ми го дадоха. За става кола като моята за преден калник, мигач и разместена/суркана броня бих ли взел нещо, което да си заслужава 3 седмици чакане? Че КАТ могат да ме набарат и спрат от движение за техническа неизправност. Те за глоби са голяма работа. Да знам дали 3 седмици да НЕ пипам нищо по колата и практически да я спра от движение.
Няма нужда да не пипаш колата 3 седмици. Отиди, заведи щетата и след като я снимат, можеш да си я направиш.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, имам ли някакъв шанс с нередовен протокол без данни на шофьорска книжка на онзи или общо взето няма да стане?
- stefan4o
- Контакти:
Отиди при застраховаля, стига си питал във форума
Обясни му ситуацията и така... тук каквото и да ти кажем, ако застрахователят реши да пиеш студена вода - ще я пиеш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”