Въпрос относно ПТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно ПТП

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 16:22

Днес на кръгово в Бургас ми беше отнето предимство и бях блъснат, докато се движа в самото кръгово от автомобил, който се опитваше да навлезе в него. Бронята, калникът и мигачът са ми щета. Обадих се на 112, очевидно стресиран. Дадоха ми някакво номерче и ми казаха, че няма да дойде патрул на КАТ, щом автомобилите са в движение. Да сме попълвани двустранен протокол. Аз попълних в моята част данните коректно, но отстрещният шофьор не е попълнил всичко както трябва, което разбрах в офиса на застрахователя. Очевидно не ми оставил и телефон, само адрес. Какво мога да направя в случая или ще пия една студена вода? И къде са ебаните КАТ като съм пострадал и имам щети по автомобила, а иначе глобяват за неправилно паркиране, а? :banghead Защо мама им не дойдоха да видят как грубо се отнема предимство, като има цяла редица знаци! Моля за съвети. Да търся човека по написаният блок и адрес вместо Полицията? Бях в КАТ, получих нулево съдействие. Имам в протокола неговият подпис и име, че е виновен, имам му номера и марката на автомобила и адреса до блок.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно ПТП

Мнениеот muns61 » Пон 06 юли 2015 16:34

Следващият път, както те питат дали има пострадали, кажи да. В такъв случай винаги идват.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 06 юли 2015 16:46

На протокола само телефонния номер ли липсва?
Всичко друго ли е вписано? Име на шофьор, данни от СУМПС, марка и модел на колата, номер на полицата ГО?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 16:55

DaDiablo написа:На протокола само телефонния номер ли липсва? Всичко друго ли е вписано? Име на шофьор, данни от СУМПС, марка и модел на колата, номер на полицата ГО?

Номер на автомобил, марка на автомобил, имена, че е виновен, адрес до блок - град, комплекс, блок. Няма застраховател или полица. Като се случи бях безкрайно ядосан и не съм му давал много мислене. Трябваше да слезна и директно да го почна с ключа за резервната гума по главата. :banghead

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 06 юли 2015 17:01

С други думи протокола хич не е и попълнен.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 17:11

Traytor написа:С други думи протокола хич не е и попълнен.

С други думи темата я създадох не за констатации относно това "Какво не мога", а "Какво мога". Защото по номера на автомобила с няколко справки намерих номер на полица за гражданска, рама на автомобила и застрахователно дружество. И още повече, че имам свидетел. Возих баща ми с колата. От неговата страна е ударена. За жалост колата не спира веднага като натиснеш спирачките.
Да знам дали ще духам супата и сам да си оправям броня, мигач и калник или ще получа нещо. :death

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 06 юли 2015 17:20

След като си ги намерил- попълни ги. Завеждат ти щета, правят ти оглед и си ти. Какво още го мислиш :eek

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 17:29

vucata написа:След като си ги намерил- попълни ги. Завеждат ти щета, правят ти оглед и си ти. Какво още го мислиш :eek

Трябва да сме двамата. За това според вас мога ли да взема нещо, което да оправдае търсенето? И това е номер полица и рама евентуално. Никакви данни шофьорска книжка, ЕГН пак няма. Освен дата на раждане си е писал.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 06 юли 2015 17:37

Отиди и го намери, ако адреса не е фиктивен. Ти от каско ли искаш да получиш нещо или от ГО? Ако е от ГО ти трябва да отидеш при неговия застраховател, с номера на полицата все ще го издирят.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 06 юли 2015 17:49

Не е нужно да сте двамата. Просто отиди при неговия застраховател. И мен като ме блъснаха нямаше ранени, но на 112 ми казаха да откараме колите в КАТ щом са на ход и там заведоха птп с номер в някакви тетрадки. Попълних протокола с даннитена двамата и по живо по здраво се разделихме. После отидох при неговия застраховател снимаха ми колата и ми преведоха сумата за 2-3 седмици.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 18:01

stefan4o написа:Не е нужно да сте двамата.

Значи от справката е гаранционният фонд за полицата да извадя информацията, да я запиша в протокола и да ходя на ликвидация при застрахователя? Номер от КАТ имам даден, заведено е ПТП-то, като се обадих на 112 ми го дадоха. За става кола като моята за преден калник, мигач и разместена/суркана броня бих ли взел нещо, което да си заслужава 3 седмици чакане? Че КАТ могат да ме набарат и спрат от движение за техническа неизправност. Те за глоби са голяма работа. Да знам дали 3 седмици да НЕ пипам нищо по колата и практически да я спра от движение.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 юли 2015 6:29

Аз моята спрях да я карам въпреки, че си беше в движение на практика. Застрахователят ми каза след като я снима, че мога да си я ремонтирам и карам. Хватката е да я снима и да я опише, за да ти преведат парите. Държа да споделя, че бяха любезни да пратят човек до вкъщи,където беше прибрана в гараж и да я снима - Армеец. Останах с много добри впечатления за тях като работа. Щетата по колата ми беше оценена от тенекиджия на около 600 лева, платиха ми 550, което мисля е нормално, все пак е 1985г.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 07 юли 2015 8:09

инжектопляктор написа:Значи от справката е гаранционният фонд за полицата да извадя информацията, да я запиша в протокола и да ходя на ликвидация при застрахователя? Номер от КАТ имам даден, заведено е ПТП-то, като се обадих на 112 ми го дадоха. За става кола като моята за преден калник, мигач и разместена/суркана броня бих ли взел нещо, което да си заслужава 3 седмици чакане? Че КАТ могат да ме набарат и спрат от движение за техническа неизправност. Те за глоби са голяма работа. Да знам дали 3 седмици да НЕ пипам нищо по колата и практически да я спра от движение.

Няма нужда да не пипаш колата 3 седмици. Отиди, заведи щетата и след като я снимат, можеш да си я направиш.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 07 юли 2015 12:12

Добре, имам ли някакъв шанс с нередовен протокол без данни на шофьорска книжка на онзи или общо взето няма да стане?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 юли 2015 12:21

Отиди при застраховаля, стига си питал във форума :mhihi Обясни му ситуацията и така... тук каквото и да ти кажем, ако застрахователят реши да пиеш студена вода - ще я пиеш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”