Вятъра Мести Колата Jetta 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
predatorzzz
Автомобил:
Двигател:

Вятъра Мести Колата Jetta 2011

Мнениеот predatorzzz » Съб 23 юли 2016 21:07

Здравейте, наскоро се сдобих с Джета 2011 1.6 tdi и бързо забелязах че колата се влияе много от странични ветрове.
Дори при среден по сила вятър при скорости над 130 се усеща, че колата буквално се мести от вятъра. Същото се усеща и при изпреварване на Тир. При липса на вятър няма местене. Имам и голф 5, при който местенето от вятъра е по-малко, а в същото време колата е по-лека (но и окачването е малко по-твърдо). Питах във Фолксваген Изток и направиха оглед и не забелязаха нищо нередно по окачването.
Имате ли подобни проблеми? (За Джета или друг модел)
Възможно ли е причината за този проблем да е друга освен дизайна на колата?
Мислите ли, че ако сменя джантите и гумите с по-широки, проблемът ще изчезне? В момента джантите са стоманени, а гумите са 225/55 r16

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Вятъра Мести Колата Jetta 2011

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 24 юли 2016 5:49

Карай си колата и не се занимавай с глупости. Ако е по-силен вятъра и на пориви мести всяка кола при по-висока скорост. Имам 4 коли- малки, карам и една Х5ца - случвало се е и нея да я мести вятъра, особено около Сливен.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 24 юли 2016 5:59

Въпреки,че карам Джета 3..т.е.Венто,имам същия проблем,при мен се появява при разминаване с тирове.Явно 14 години след моя модел и светлинни години напред като изпълнение,проблемът си е същия,жалко.
Относително високи автомобили с лош център на тежестта,аз с това си го обяснявам.
Независимо,че са доста тежки за размерите си,това им е само в минус.

Четворката и 2-ката нямат тоя проблем,независимо че последната тежи колкото едно съвременно Деу Матиз...

predatorzzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот predatorzzz » Нед 24 юли 2016 16:49

Аха, ясно ми е че всяка кола се мести, просто разликата с Голфа е много голяма и се учудих че от VW, не са помислили как да го минимизират. Джетата все пак е и за американския пазар, а там не наблягат много много на пътно поведение, така че може би това е една от причините.
А, според вас по-широки гуми (225) дали биха намалили това местене или ефекта ще е минимален?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 24 юли 2016 19:52

Ще помогнат, ако си ги возиш в багажника. Ако добавиш и няколко торби с цимент ефекта ще е още по-добър :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 24 юли 2016 20:04

Другия вариант е да продадеш Джетата и да си купиш Ламборджини, хем с нисък център на тежеста, хем с широки гуми ... кеф :biggrin

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 24 юли 2016 20:08

Колега,действително ли си с гуми 225/55/16...?Това не са ли джипови размери?...Колкото до местенето на колата при вятър и изпреварване на тирове,ако смениш амовете с по-твърди ще поизчезне проблема.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 24 юли 2016 20:39

при влизане с по висока скорост в завой има ли го този проблем?
ако го има ..... вероятността един или повече амортисьори да са изпуснали е много голяма

predatorzzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот predatorzzz » Нед 24 юли 2016 23:09

Объркал съм размера в момента размера на гумите е 205/55 R16, идеята е дали ако се вземат по-големи джанти с по-широки гуми, (225/45 r17) дали ще се усети осезаема разлика.
Не съм забелязал да се получава такова местене при завои с висока скорост.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 24 юли 2016 23:39

Колега и аз го отдавам на голяма странична площ и висок център на тежестта. Естествено влияние има състоянието на окачването.
Когато имах и бус Мерцедес ми се налагаше няколко пъти годишно да пътувам от Бургас до София и обратно. Цял живот ще помня връщането ми от Бургас, когато откъм Стара планина между Петолъчката и Сливен духаше силният вятър характерен за този район спускащ се откъм планината. Бусът имаше само 100 кг багаж, но много обемист и бяхме само 2-ма човека. Имах чувството, че направо ще литнем. Воланът непрекъснато го въртях и то силно за да се задържам в лентата. Направо все едно си в онези блъскащите се колички по атракционите.
Още по-неприятното беше, че ни чакаха в Казанлък и борбата с вятъра продължи още около 30 км след Сливен. Единственият плюс беше, че това стана към края на октомври и нямаше дъжд и поледица защото със сигурност щяхме да се връщаме обратно.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 24 юли 2016 23:42

forski написа:Другия вариант е да продадеш Джетата..

Ако продава - аз купувам! И проблем с вятъра - нямам! Слагам 3-4 павета и готово.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 25 юли 2016 8:20

Прекалено много искате и очаквате от тези тип "шир потреба" автомобили, сега остава да си смениш гумите, джантите, цялото окачване, да наринеш няколко хиляди лева и хоп изненада, кат духне вятър пак я клати :biggrin
Карай си колата и не се занимавай с глупости.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 25 юли 2016 8:21

То не е употребата,просто са недомислени тези пластмасарници :stumm

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 25 юли 2016 8:50

Кое им е недомисленото, че не са им сложили по 1 тон чугун за баласт ли :gruebel Или че са ги направили по-високи от Ламборджини :gruebel
Ако се наведеш - камък.
Ако се изправиш - вятър.
Ако се обърнеш - циганин.
Сливенският вятър ще разклати и танк. Много често ме е заболявала ръката да дърпам волана на голфа на една страна, докато минавам край Сливен. Просто да обикаля Сливен отдалеч и проблемът ще изчезне.

Потребителски аватар
yobremove
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.9 AHF

Мнениеот yobremove » Пон 25 юли 2016 9:25

Карах и карам 2 предшественика на Jetta. Vento и Bora. При Вентото го има този проблем, високо е и не е толкова тежко - страшно нестабилно. При Бората нещата са ОК, 300+кг отгоре + доста по ниска предница (картера страда от това...) Когато съм сам с висока скорост, изпреварвания на тирове и т.н. Бората е в пъти по стабилна (все пак 1500кг).
Та така и при теб, ако Джетата ти е по висока и не много тежка, се получава нестабилността.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”