Eл. стъклата се "бъгнаха" след вътрешно измиване ?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Eл. стъклата се "бъгнаха" след вътрешно измиване ?
Оставих колата за вътрешно измиване на седалки и подлакътници на автомивка. След като я взех прозорците (предни) не "слушаха" изобщо копчетата и започнаха да се движат почти не контролирано. За да ги оставя в полуотворено състояние докто съхне салона ми костваха 7-8 минути игра с копчетата. Надявам се някой да е имал подобен проблем и да ме посъветва какво да направя ?? Предполагам нещо се е намокрило, кое да разглобявам и как да стане ? Колата е Skoda Fabia 2 2012г, притежавам я от 20 дни.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Eл. стъклата се "бъгнаха" след вътрешно измиване ?
Били са кората на вратата директно с водоструйката.
Ще изсъхне.
Ще изсъхне.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Ако е така ще изсъхне, но пак може да правят проблем ел. ключове за прозорците.
Хубаво е да се проверят, за да не се получи изненада в неподходящ момент(когато завали или бърза човек).
Хубаво е да се проверят, за да не се получи изненада в неподходящ момент(когато завали или бърза човек).
tisho_tch написа:Оставих колата...
За такива операции не трябва да се оставя - контролираш на момента какво правят и си готов да им кажеш "стоп". Един дърт идиот така ми изми двигателя - казвам му пръскай само отпред където е омаслено, онзи взе да полива наред ей така да се "освежи". После сменях свещи, но пак леко минах. (Процедурата беше преди продажба, иначе не би ми минало през ума да правя такива неща.)
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Успях да сваля и разглобя механизма с копчетата, вътре платката окислена естествено. Търках с тампон напоен с чист спирт, изглеждаше по-добре платката...но след като я монтирах обратно в колата отново не работи както трябва
Какво ще ме посъветвате: сервиз; направо нов механизъм/платка или друго ?

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
OFF:
Ей затова кола втора употреба /ако някога вече реша да взема такава/ с измит двигател няма да купя никога
$100 написа:Един дърт идиот така ми изми двигателя - казвам му пръскай само отпред където е омаслено.......Процедурата беше преди продажба
Ей затова кола втора употреба /ако някога вече реша да взема такава/ с измит двигател няма да купя никога

Stivi написа:Ей затова кола втора употреба /ако някога вече реша да взема такава/ с измит двигател няма да купя никога
Няма смисъл да се заричаш:
1) След измиването като минаха 1-2 седмици се понатрупа пепел и не можеше да се нарече измит двигател, а "нормален". Не е блестящ като по автокъщите. Там ги мият, мажат и колата не мърда от място.
2) Когато не го бях мил и смятах, че ето - показвам съвсем натурално всичко, се изредиха 1-2 с реплика "ооо, има някакво омасляване". Хората искат да е чисто и по възможност блестящо. Също както предпочитат 15 годишна кола на 170хил км вместо на 270хил.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: Eл. стъклата се
tisho_tch написа:Успях да сваля и разглобя механизма с копчетата, вътре платката окислена естествено. Търках с тампон напоен с чист спирт, изглеждаше по-добре платката...но след като я монтирах обратно в колата отново не работи както трябва![]()
![]()
Какво ще ме посъветвате: сервиз; направо нов механизъм/платка или друго ?
Ако си намериш само платка ще е добре(като цена де),но задължително тестваш. Цял механизъм по-лесно ще намериш и по-бързо се пробва(особенно ако ти го доставят с куриер и имаш 10 мин.за оглед и тест). Аз си поръчах от Ибей шофьорската дръжка с основата и механизма.Доволен съм от качеството им.Като че ли стои малко по-тънка при хващане,но е приятна на допир.С механизма нямам ядове.Вече цяла година работи безпроблемно.
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това си поръчах от Китай. Дано да е читаво само.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Трябваше да се огледаш по моргите,това кой знае кога ще пристигне.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”