Ходя на къмпинг.
Искам да си направя къмпинг ремарке.
Идеите на темата са няколко.
Да се дават примери за яки ремаркета. А ако има история как се правят - още по-яко.
Да се обсъждат технически въпроси.
Лично аз още не съм си избистрил концепцията.
Знам какво искам в общи линии:
- да има покривна палатка на тавана (имам под ръка такава). Тук трябва да съобразявам нивелация и поддържане на ремаркето (вятър). Моето е едноосно. Нямам идея, с какъв материал да се изгради конструкцията? Вероятно алумий? За нивелация и подпора също имам нужда от идеи? Искам бърз сетъп.
- в самото ремарке искам да има вода и ток. Водата ми е ясна, но за ток нямам идея какво и как?
- искам топла вода, хладилник (за бирата) и вероятно отоплител за палатката (все повече се запалвам по зимно къмпингуване). Нямам идея каква система да ползвам - ток, газ? Мястото е ограничено. Всичко трябва да е компактно.
Най-лесно ми се чини генератор, но трябва и някаква система да се обезшумява (еле инвертор).
- механизми - ще трябва да има разни плъзгания за да се ползва максимално пространството. Някакви идеи къде има различни плъзгащи механизми, които да са по хеви дюти? Няма да стане с кухненски.
И всякакви такива въпроси ме вълнуват.
Ако има хора, които се вълнуват от темата, ще се радвам да споделят всякакви мисли.