ModEdit: Вероятна измама
Здравейте колеги, аз работя в Carista (която е българска фирма, между другото) и сега разработваме нова функция за проверка на нивото на AdBlue в дизеловите автомобили (които ползват AdBlue). Трябват ни възможно най-много такива автомобили (VAG-ове) да изпробват тази функция при нас в офиса ни в София. Кой би се навил? (всъщност, ако вече си имате ОБД адаптер, може и без да идвате на място). В замяна можем да предложим безплатно ползване на нашето приложение в периода на тестване. Ако имате интерес (благодаря предварително за което), ми пишете лично съобщение или отговорете тук. Мерси!
Търсят се коли с AdBlue
-
- Автомобил:
- Двигател:
Търсят се коли с AdBlue
Последна промяна от Vlad777 на Чет 05 дек 2024 11:51, променено общо 1 път.
Причина: Съмнителен профил
Причина: Съмнителен профил
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Търсят се коли с AdBlue
IP на мнението: 42.118.114.144
Country:Viet Nam
State/Region:Dong Nai
City:Bien Hoa
orborneroberts144@gmail.com
пиши ми ЛС ако профилът е реален.
Получих и официален отговор от Кариста:
Country:Viet Nam
State/Region:Dong Nai
City:Bien Hoa
orborneroberts144@gmail.com
пиши ми ЛС ако профилът е реален.
Получих и официален отговор от Кариста:
Здравейте, Това не сме ние. Възможно е да е някакъв вид измама.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Отключвам темата, за да поразмишляваме по въпроса - кой има интерес да се пуска подобна тема и каква потенциална измама може да е това? Дали има някакъв начин пред OBD да се подготви колата за кражба като се клонира ключа или нещо подобно?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
OBD, приложение, жива връзка. Със сигурност не е чиста тая работа. Коя известна фирма събира "мулета" в публичното пространство?
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
През ОБД2 може да се обучи ключ на повечето автомобили без никакъв проблем, но трябва да знаеш пин кода. Не мисля, че през Carista можеш да го прочетеш.
Според мен схемата е в "В замяна можем да предложим безплатно ползване на нашето приложение в периода на тестване", може и да изпращат някакво приложение което да краде данни от телефон и т.н., вече почти всеки има софтуерни портфейли/крипто и т.н. които си ги държи по един или друг начин на телефона.
Потребителят до колкото виждам, не е влизал повече във форума след поста си. Може и просто да е някакъв измислен спам да се тества някой бот.
Според мен схемата е в "В замяна можем да предложим безплатно ползване на нашето приложение в периода на тестване", може и да изпращат някакво приложение което да краде данни от телефон и т.н., вече почти всеки има софтуерни портфейли/крипто и т.н. които си ги държи по един или друг начин на телефона.
Потребителят до колкото виждам, не е влизал повече във форума след поста си. Може и просто да е някакъв измислен спам да се тества някой бот.
-
- Автомобил:
- Двигател:
последния коментар е верен, просто с аппа ще крадат квото могат или ще го ползват за прокси(ботове). Само че за да инсталираш апп извън апп стор и гугуля особено апп сторе ще е голяма мъка.
Отдавна са измислени апп-ове, които не се нуждаят от тези разрешения за инсталиране и даже се инсталират сами, без да разбереш, че и ти източват данните по същия начин 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”