Пишат ли Акт за вдигане от "паяк"?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
durexxx
Автомобил:
Двигател:

Пишат ли Акт за вдигане от "паяк"?

Мнениеот durexxx » Вто 07 авг 2007 17:41

Нали скоро имаше промяна в закона за движение. Та преди една 1-2 седмици, с в-к "24 часа" излезе една книжка с "новите правила на пътя". Та там пише така:

Вече не пишат акт при вдигане от "паяк"
ДОСЕГА:
При вдигане на колата с "паяк" на нарушителя се съставя акт
НОВО:
Актът за това нарушение отпада

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Вто 07 авг 2007 19:38

Това вече е логично но защо се забави в годините :?:
Ще се радвам да не е вестникарска глупост да се говори че може би ще го правят а те вече да пишат за тиража.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Вто 07 авг 2007 20:23

не се пише акт :) личен опит :)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 07 авг 2007 21:01

Сутринта ми я вдигнаха колата.... актче глобичка.... добре е че точки няма да ми вземат, но все пак ще си карам с акт 1 месец

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Вто 07 авг 2007 21:23

Tishku написа:Сутринта ми я вдигнаха колата.... актче глобичка.... добре е че точки няма да ми вземат, но все пак ще си карам с акт 1 месец

на братовчеда му я дигнаха.... свалиха му я и само плати за дето са я закопчали 10 лв + оше някакви си там за дето са я вдигнали ( че голем труд са вкарали )

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пишат ли Акт за вдигане от "паяк"?

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 07 авг 2007 22:04

durexxx написа:Нали скоро имаше промяна в закона за движение. Та преди една 1-2 седмици, с в-к "24 часа" излезе една книжка с "новите правила на пътя". Та там пише така:

Вече не пишат акт при вдигане от "паяк"
ДОСЕГА:
При вдигане на колата с "паяк" на нарушителя се съставя акт
НОВО:
Актът за това нарушение отпада

Баща ми бачка в паяците
Пишат актове! Но обикновено на който се направи на отворен!
А ако са ти закарали колата на паркинга 100% акт!

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Вто 07 авг 2007 22:35

Царя дава Падаря не
Е за кво говорим
Нищо лично

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 07 авг 2007 22:51

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=54021&postdays=0&postorder=asc&start=15

Бате, вчера четвъртък, изгорях с паяка, и ми писаха и акт с отнемане на синия талон за 20 лв.+ паяка 30.лв.+ 3 часа на наказателния паркинг за 3 лева. Twisted Evil Бях си спрял под знак че е забранено паркирането и че има паяк от 7:30-21:30..МНОГО ПРИЛИЧА НА ТЕЗИ НА СИНИТЕ ЗОНИ....но няма надписите синя зона от-до..

Значи: има големи табели че е синя зона, до 18:30 примерно, което значи че след това не е....и ти се мяташ както направих аз, НО!! загледай се по-високо на същия стълб как има знак "забранено паркирането" и под него една табела с паяк и работно време от 7:30-21:30 !!! Е, питах един катаджия който се мотаеше там днес, точно като спирах пак, защото ми се налагаше да идвам на това място няколко вечери подред, и му викам "Ще ме дигнете ли, нали е до 18:30 синя зона, сега е 19:00? Онзи казва: Да, не е вече синя зона,спирай си, но я виж по-нагоре знака на стълба че е забранено паркирането!..И ми вика за капак Няма да те вдигнат тука". Twisted Evil Няма, няма..ама аз отпраших и търсих по уличките място

Номера е следния: Синя зона от 7:30-до 18:30,паяка вършее за такива без талони, на които съм и сложени скоби и се покриват...като изтече 18:30 и не е вече синя зона, почват балъците като мене да си паркират..и ги вдигат на основание паркирал на знак "забранено паркирането".

Така че гледайте внимателно знаците!

Това ми се случи на мен :cry:

durexxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот durexxx » Вто 07 авг 2007 23:18

Според мен има закон, според който - пишат или не, а не според който е отворен.

На мен проблема ми е че ми написаха акт, а в вестника (държавен вестник така да се каже :lol: ) пише че закона вече е друг, затова и пуснах темата. Служителите на КАТ ли незнаят закона и ни правят на балъци или просто не съм разбрал за "новия закон".

Потребителски аватар
J'N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J'N » Сря 08 авг 2007 6:45

Не!

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 08 авг 2007 7:19

durexxx написа:

Според мен има закон, според който - пишат или не, а не според който е отворен.

На мен проблема ми е че ми написаха акт, а в вестника (държавен вестник така да се каже :lol: ) пише че закона вече е друг, затова и пуснах темата. Служителите на КАТ ли незнаят закона и ни правят на балъци или просто не съм разбрал за "новия закон".

Написах ти по-принцип пишат актове на всички!
Но имат норма за изпълняване и ако пишат на всички ще са вътрешно отделение!Само за информация мога да ти кажа че баща ми взима 350 лв. заплата а къде отиват парите от глобите си е дива Индия!

p.s.
а като ти е колата на паркинга вече освен че акта ти е 100% ти правят и справка за книжката и ако имаш нарушения може да ти я приберат!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 08 авг 2007 7:46

явно никой не е сигурен.в събота на дружба ми вдигнаха колата отивам аз на паркинга платих си 44 лв. и си взех колата.нито ми поискаха някакви данни нито ми искаха някакви документи.изкараха ми една касова бележка и това всичко.Мисля си че ако пишат акт трябва поне книжката да ми поискаТ да видят кой е направил нарушението и т.н.
Дано някой успее да намери нещо в законите

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 08 авг 2007 7:48

SnowMaster написа:явно никой не е сигурен.в събота на дружба ми вдигнаха колата отивам аз на паркинга платих си 44 лв. и си взех колата.нито ми поискаха някакви данни нито ми искаха някакви документи.изкараха ми една касова бележка и това всичко.Мисля си че ако пишат акт трябва поне книжката да ми поискаТ да видят кой е направил нарушението и т.н.
Дано някой успее да намери нещо в законите

ХЕХЕХЕХЕ
Събота и неделя полицайте почиват!и не се пишат актове!
Трябва да черпиш :wink:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Зависи ...

Мнениеот Mega » Сря 08 авг 2007 9:42

Зависи за какво нарушение са те вдигнали. Ако си нарушил закона за движение по пътищата ти пишат и АКТ. Ако да речем си паркирал на така наречената от тях "зелена площ" в която няма нищо зелено. Те вдигат и ти пишат акт но не от КАТ а от Общината! Това е кретения, която ми се случи като паркирах на тротоара на Васил Левски и Дондуков. Там ме вдигнха и после ми казаха, че е защото съм спрял на злена площ. Питам аз каката от общината къде видя зелена площ? Отговора беше, че то нямало, но в плана им било предвидено да има някой ден!

КРЕТЕНИИИИИ ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”