1 да благодая на колиги с които разговарях и предложиха да ми помогнат както и на тези които писаха в темата и аз накрая успях да
подкарам Голфеца
2 искам да пусна тази тема за такива кото мен,който не са много наясно как се проверяват различните "части" от системата за запалване ,та ако му се случи на някой да има такъв проблем да види какво може да направи в този случай
ето какво може да се направи ако колата не пали,за да се констатира къде е е проблема
1:
повачето знаят как се проверява дали има искара на 1-вата свещ
2:
ИванИванов написа:извади кабела от делкото който идва от бубината и го сложи на двигателя включи на контакт и след това изключи,при изключването трябва да има единична искра,ако има комутатора е ок.а като завъртиш на стартер и няма искра е датчика на хол
3:
проверка на предпазителите
4:
Smoke написа:развий оградения с червено болт.от там ще прокапе малко гориво.като прокапе спри да развиваш.след това подай контакт и гледай дали ще пръсне.ако не значи не стига гориво.след това добре завий болта (ама да не го пренатегнеш де) подсуши добре около него с парцал и след това като запалиш (дано де)погледни да не капе от него бензин.
с ключ 17 се отвива.
след това може да пробваш дали потопяемата подкачва към нагнетателната като откачиш маркуча за подаване.
намира се под капак под мокета в багажника
един от двата маркуча е под номер 1 или 2 .на тялото на помпата има стрелки означени за пращане и връщане на горивото
ако подава тя то нагнетателната(в кутията не работи)
дано съм ти бил полезен с нещо
5:
ако на някой му се случи да не може да запали на бензи,вседствие на изгоряла помпа,да има газова уредба,но ключето и да е само с бензин/автоматичен режим като моята може да пробва това(гарантирам че работи)
batmilko написа:имах тоя проблем.... пробвай следната схема - елементарна е
копчето ти седи на положение "автоматично"
даваш контакт
превключваш на "бензин" и веднага пак на "авт."
въртиш
пробвай, ако стане, пия рикия