Паркиране на тротоара на улица с паяци...
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
Паркиране на тротоара на улица с паяци...
При наличие на знак, забраняващ паркирането и престоя и отдолу знак за паяк, мога ли да паркирам на тротоара, при условие че не запушвам изход и има 2 и повече метра до сградата, а колата не се подава и сантиметър на улицата ?!
. Ако някой изнамери и някой цитат от ЗДвП ще съм още по-щастлив
.. Та въпроса е ако паркирам така и ми вдигнат колата, кой е с право ?!
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
Slayera написа:е,ако караш Ламборджини може да си паркираш където искаш/доказа го един репортаж от лятото/![]()
човек,при положение,че има знак забраняващ паркирането и престоя,търси си друго място
да ето го и клипа http://www.zazz.bg/play:dff6b38d
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
Сега съм в Пловдив, а тука паяците са много активни..
Мисълта ми е важи ли знака за тротоара или само за пътя
Мен са ме учили, че може да се паркира на тротоар, при условие, че има поне 2 метра от колата до близостоящата сграда.. Незнам за какъв позволяващ знак за паркиране на тротоара говориш... ако имаш предвид "P" то си го прави направо паркинг..
Мисълта ми е важи ли знака за тротоара или само за пътя
Мен са ме учили, че може да се паркира на тротоар, при условие, че има поне 2 метра от колата до близостоящата сграда.. Незнам за какъв позволяващ знак за паркиране на тротоара говориш... ако имаш предвид "P" то си го прави направо паркинг..
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
orelko написа:Сега съм в Пловдив, а тука паяците са много активни..![]()
Мисълта ми е важи ли знака за тротоара или само за пътя![]()
точна така!Требва да има поне 2 метра за минаване на пешеходци и колата ти да не е по-тежка от 2500кг.!
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
За тоя верно бех забравил... Ама и тия табели не могат без знак отгоре.. Извадка от ЗдвП : "Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци."
Това отделно положение ли е или указание как да паркираш... ако е указание, Т12 е в проворечие с него.. Закона нещо е недомислен...
Това отделно положение ли е или указание как да паркираш... ако е указание, Т12 е в проворечие с него.. Закона нещо е недомислен...
- oho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
orelko написа:За тоя верно бех забравил... Ама и тия табели не могат без знак отгоре.. Извадка от ЗдвП : "Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци."
Май не е където си поискаш ти.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Ако може да спреш така че паяка да не може физически да ти вдигне колата (например ако има дървета, стълбове или други пречки) е най-сигурно.
Иначе поне за софия съм забелязал че паяците избягват да се занимават с коли паркирали *изцяло* на тротоара. - В крайна сметка тях ги интересува преди всичко парите да текат - има достатъчно коли за вдигане от платното.
Иначе поне за софия съм забелязал че паяците избягват да се занимават с коли паркирали *изцяло* на тротоара. - В крайна сметка тях ги интересува преди всичко парите да текат - има достатъчно коли за вдигане от платното.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
"А нали от влизането ни в Еврото щеше да се забранява използването на паяци"
Абе, трябва да им се разреши да вдигат само коли паркирали там където СПИРАНЕТО е забранено. Там където паркирането е забранено, но спирането не е, очевидно че няма нужда от паяк, а само от глоба.
Ама няма да се навият, щото бизнеса им ще пострада.
Абе, трябва да им се разреши да вдигат само коли паркирали там където СПИРАНЕТО е забранено. Там където паркирането е забранено, но спирането не е, очевидно че няма нужда от паяк, а само от глоба.
Ама няма да се навият, щото бизнеса им ще пострада.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”