Паркиране на тротоара на улица с паяци...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Паркиране на тротоара на улица с паяци...

Мнениеот orelko » Сря 14 ное 2007 19:59

При наличие на знак, забраняващ паркирането и престоя и отдолу знак за паяк, мога ли да паркирам на тротоара, при условие че не запушвам изход и има 2 и повече метра до сградата, а колата не се подава и сантиметър на улицата ?! :? . Ако някой изнамери и някой цитат от ЗДвП ще съм още по-щастлив :wink: .. Та въпроса е ако паркирам така и ми вдигнат колата, кой е с право ?!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 ное 2007 20:03

Паркирането на тротоара е разрешено САМО ако има знак позволяващ това. Иначе е забранено.
Ти как си си взел шофьорския изпит?

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Сря 14 ное 2007 20:30

е,ако караш Ламборджини може да си паркираш където искаш/доказа го един репортаж от лятото/ :D
човек,при положение,че има знак забраняващ паркирането и престоя,търси си друго място :)

Потребителски аватар
AdIoSsSs_AmIg0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AdIoSsSs_AmIg0 » Сря 14 ное 2007 20:33

Slayera написа:е,ако караш Ламборджини може да си паркираш където искаш/доказа го един репортаж от лятото/ :D
човек,при положение,че има знак забраняващ паркирането и престоя,търси си друго място :)

да ето го и клипа http://www.zazz.bg/play:dff6b38d

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 14 ное 2007 20:34

В София не може - а в Казанлък пръскаха против паяци :wink: - там може спокойно да паркираш въпреки знака! :wink:

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Сря 14 ное 2007 20:55

Сега съм в Пловдив, а тука паяците са много активни.. :roll:
Мисълта ми е важи ли знака за тротоара или само за пътя :wink:
Мен са ме учили, че може да се паркира на тротоар, при условие, че има поне 2 метра от колата до близостоящата сграда.. Незнам за какъв позволяващ знак за паркиране на тротоара говориш... ако имаш предвид "P" то си го прави направо паркинг..

Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Сря 14 ное 2007 21:22

orelko написа:Сега съм в Пловдив, а тука паяците са много активни.. :roll:
Мисълта ми е важи ли знака за тротоара или само за пътя :wink:
Мен са ме учили, че може да се паркира на тротоар, при условие, че има поне 2 метра от колата до близостоящата сграда.. Незнам за какъв позволяващ знак за паркиране на тротоара говориш... ако имаш предвид "P" то си го прави направо паркинг..

точна така!Требва да има поне 2 метра за минаване на пешеходци и колата ти да не е по-тежка от 2500кг.!

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 14 ное 2007 21:29

orelko написа:.. Незнам за какъв позволяващ знак за паркиране на тротоара говориш... ако имаш предвид "P" то си го прави направо паркинг..

Май има предвид този знак Т 12
Изображение

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Сря 14 ное 2007 21:53

За тоя верно бех забравил... Ама и тия табели не могат без знак отгоре.. Извадка от ЗдвП : "Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци."

Това отделно положение ли е или указание как да паркираш... ако е указание, Т12 е в проворечие с него.. Закона нещо е недомислен...

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 14 ное 2007 22:51

веселин написа:В София не може - а в Казанлък пръскаха против паяци :wink: - там може спокойно да паркираш въпреки знака! :wink:
:lol: :lol: :lol: :да:

Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот oho » Чет 15 ное 2007 0:14

orelko написа:За тоя верно бех забравил... Ама и тия табели не могат без знак отгоре.. Извадка от ЗдвП : "Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци."

Май не е където си поискаш ти.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 15 ное 2007 10:22

А нали от влизането ни в Еврото щеше да се забранява използването на паяци. :roll: Доколкото си спомням, никъде другаде не се използват такива паяци :gruebel

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 15 ное 2007 10:23

Ако може да спреш така че паяка да не може физически да ти вдигне колата (например ако има дървета, стълбове или други пречки) е най-сигурно. :-)

Иначе поне за софия съм забелязал че паяците избягват да се занимават с коли паркирали *изцяло* на тротоара. - В крайна сметка тях ги интересува преди всичко парите да текат - има достатъчно коли за вдигане от платното. :-)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 15 ное 2007 10:26

"А нали от влизането ни в Еврото щеше да се забранява използването на паяци"

Абе, трябва да им се разреши да вдигат само коли паркирали там където СПИРАНЕТО е забранено. Там където паркирането е забранено, но спирането не е, очевидно че няма нужда от паяк, а само от глоба.

Ама няма да се навият, щото бизнеса им ще пострада. :-)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 15 ное 2007 10:31

много по-гадно е да минават със скоби....там няма дърво да те спаси, а и за 15 мин могат да се закопчаят всички коли по улицата.....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”