Аларма за Поло от Порше - май е менте ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аларма за Поло от Порше - май е менте ...

Мнениеот longora » Сря 20 фев 2008 23:02

Колеги, преди 1 ден моя приятел който спечели полото от Мтел отиде в Порше да си слага оригинална аларма ( уж оригинална ) за да не му отпадне гаранцията на автомобила. Когато взехме колата след 5 часа чакане се загледах в дистанционното и ми заприлича на такова от алармите за по 100лв и след като видях и упътването на алармата на което беше принтирано още на първа страница Пежо 406 купе ми стана ясно че съм прав 100%. Другото което ми направи впечатление е че машинките на звук ми бият като тези на голфарата от по 10лв. Следващото което видях е че с ключа не може да се отключат двете врати както става при пасата ми ( направо 4те :) ) Това нормално ли е .. не би ли следвало когато алармата си е от Порше и трябва да е оригинална да бъде с дистанционни на ФВ и когато си отключваш колата с ключа той да изключва алармата и да отключва двете врати. И централното не е ли вакумно ? Ако някой знае нещо ще съм много благодарен да каже каквото и да е защото утре моя приятел ще ходи да се разправя с тия малумници ( по точно с управител ) Забравих да кажа цената на удоволствието - 400лв. Дори има разликата в алармата изписана по фактура и дадената му на него ...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 фев 2008 23:06

Поне за Ауди купувано ново от там е в ключа. А тая дето казваш нищо чудно да е от 100 лева. Истинските са от 500 нагоре. Ама се съмнявам за тая кола да се набутват толкова. :lol:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 20 фев 2008 23:08

Фабричната аларма на Фолксваген винаги се командва от ключа-не от допълнително дистанционно,предполагам че са му монтирали аларма
Аuto Watch която наистина не е нищо особено.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 фев 2008 23:11

Ами на едни от уж истинските поне в БГ Gemini само дистанционното с ключа е около 100 лева. А не бих казал че и те са нещо особено. Така че изводите си ги прави сам. :lol: Другия вариянт е да си е хубава, но изостанал модел от 2000 година примерно. Чудили се какво да я правят техниците и Мтел са минали по-тънко. :wink: Новите са с CAN-BUS и имат доста екстри, но и цените са им екстра. :lol:

Последна промяна от black` на Сря 20 фев 2008 23:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: Аларма за Поло от Порше - май е менте ...

Мнениеот chy » Сря 20 фев 2008 23:15

longora написа:....

В случая е кофти че са му извили ръцете по тоя начин,обаче важното е че гаранцията ще му важи!!!!
Все пак му е "печалба"-така че -кво толкова

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2008 23:45

400лв за аларма и тя да не управлява централното :shock Тия са ебати и мизерниците-не стига че за първи път виждам ново VW даже и без серво ами те гърбят и толкова пари за една скапана аларма "за да не ти отпадне гаранцията" :evil:

P.S Ха ха ха сега като се замислих-как да управлява централното като то това Поло и централно май няма,добре поне че кормило и педали са сложили :lol:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 21 фев 2008 8:07

дори официалните представители работят с ментета на приятел задни лагери на голф-2 36лв в юнито а толкова са и в кварталните магазини за авточасти -преди 2г аз също съм ги пробвал разлика в цените до 20лв зависи какво купуваш

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 21 фев 2008 8:15

а колата с централно ли е :) ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 21 фев 2008 8:32

Сега пък ми се обади моя приятел и ми каза че пишело някъде си че алармата била монтирана в Деница или нещо такова .... Няма централно колата .. гола голеничка ... как седалки са се преебали да сложат не знам ... А на гаранцията му пише че е монтирана аларма Сатурн ... а тая аларма която има беше неква друга .... Чудя се дали Сатурн не е оригиналната. Каза ли са му и че не може да си направи ключ като моя ( предполагам и ваще ). Не се предлагал за поло. То хубаво подарък подарък обаче всичко друго той си плаща и го режат както си искат... До колкото разбрах от вас е нормално да те преебат :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 21 фев 2008 8:36

е как без централно искате да ви отключва и всичките врати ахахахахахахахахахахахаа

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 21 фев 2008 9:48

Еми те трябва да сложат....казват за 400лв аларма+централно.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: Аларма за Поло от Порше - май е менте ...

Мнениеот DimoNN » Чет 21 фев 2008 9:52

chy написа:
longora написа:....

В случая е кофти че са му извили ръцете по тоя начин,обаче важното е че гаранцията ще му важи!!!!
Все пак му е "печалба"-така че -кво толкова[/quotе]

мм да... правилно казано "печалба"- на половин цена ги уреждат:)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 21 фев 2008 9:54

тия машинки дето са сложили са автономни напълно обикновенни евтинки и се контролират от централен модул или от алармата която са сложили ...т.е. ще се отварят от алармата с дистанционното но няма как да се отворят от ключа и едната врата едновременно ..тоест има как но едвали евтината аларма дето са набутали ще свърши работа или най малкото ще ви трябва умен електраджия ...смятам знаеш че няма да ти сложат вакумно централно защото трябва да разглобят половината кола а и тая система предполагам струва около 1000 лева ... :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 21 фев 2008 10:00

longora написа:Еми те трябва да сложат....казват за 400лв аларма+централно.

хахха, стига бе бате
ако на твоя приятел му писне, кажи му че ще приема полото без да ми плаща....щом толко се е отчаял.....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 21 фев 2008 11:01

Tyan за тия пари си мислих че ще е нещо повече :) Ludia той се чуди дали да не го продаде догодина и да си вземе Голф 4 дизелак :) Няма да го подарява :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”