дано да не е АКТ :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rexrex
Автомобил:
Двигател:

дано да не е АКТ :(

Мнениеот rexrex » Съб 23 фев 2008 11:48

здравейте! от доста време посещавам вашия форум, но никога досега не съм писал в него. виждам че тук има достатъчно отзитчиви и интелигентни хора, които се надявам да ми помогнат :wink: Така...ситуацията е следната: вчера към 1:00 през нощта аз и приятелката ми отидохме да покара(на безопасно място, без коли и хора - на неохраняем и неограден паркинг, да кажа също че тя няма книжка а аз имам от 2 години...) та значи връткаме си ние кръгчета и изведнъж идва патрулна кола :( Естествено полицаите започнаха да цитират закона, да ни искат документи и тн., така от дума на дума се стигна до писане на Акт - 300 лв. глоба за мен и 600 за нея - ние определено не можем да платим такава огромна сума:( ... написаха ни имената в 1 малка СИНЯ книжка, както и модела и регистрационния номер на колата ми ... но накрая след мноого молби от наша страна полицаите се оказаха разбрани хора и се смилиха над нас:) - не ни написаха акт - не са ми давали и актов лист, а талона не ми взеха просто защото той е в кат заради "движение без включени светлини".
Та въпроса ми е: сега те могат ли да ми напишат акт без аз да знам и без да са ми дадът лист и когато отида да си платя акта за фаровете да ми кажат че имам и друг ??? много ви моля споделете мнението си, страшно сам притеснен :cry: и извинете за многото редове по горе.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 23 фев 2008 11:50

Не могат,там където са ви вписали е няква книжка дет си водят отчет кой са проверявали... така че спи спокойно :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 23 фев 2008 11:51

Audi_RS* написа:Не могат,там където са ви вписали е няква книжка дет си водят отчет кой са проверявали... така че спи спокойно :wink:

:да:

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Съб 23 фев 2008 12:49

щом не съти написали наказателно постановлене няма проблем.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 23 фев 2008 13:45

Гледай си живота и се занимавай с приятелката. Нищо не могат да ти направят :wink:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Съб 23 фев 2008 14:15

Не могат да ти пишат акт без да знаеш, защото трябва да се подпишеш, че си получил екземпляр от него. Споко пощадили са те. :D

rexrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexrex » Съб 23 фев 2008 15:32

много ви благодаря за точните отгорови :) много ме успокоихте

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Съб 23 фев 2008 15:43

че са те пощадили пощадили са те, въпреки че по ЗАНН акта може да се състави в тримесечен срок, но практиката на кат е да го пишат на място, просто внимавай за в бъдеще :D
Чл.34. (1) (изм.,ДВ,бр.89 от 1986 г., бр.102 от 1995 г.; доп.,бр.61 от 2002 г., бр.39 от 2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години
Чл.40. (1) Актът за установяване на административно нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 23 фев 2008 16:41

Не могат,а и явно неискат.
Ей тея са се оказали доста човечни,а! :wink:

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Съб 23 фев 2008 17:27

Немаш ядове ;)! Щом талонa си е в тебе си цар ;). Там си водят отчет за проверки, който няма никаво значение. Предполагам, че са били обикновени полицай, които не могат да ти напишат и да искат акт, а трябва да чакат КАТ ....

Потребителски аватар
murzelamka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murzelamka » Съб 23 фев 2008 18:14

Хайде, вече щом си спокоен :welcome_to_group. Приятно прекарване във форума и се поквали какво караш. :)

rexrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexrex » Съб 23 фев 2008 19:01

murzelamka написа:Хайде, вече щом си спокоен :welcome_to_group. Приятно прекарване във форума и се поквали какво караш. :)

:lol: благодаря ти, ми от 3 месеца съм горд собственик на VW Polo 1.4 16v 1997г. - много добра колица - малък самолет 8)

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Съб 23 фев 2008 21:23

Тия не са били катаджии и нямат правомощия да пишат акт. Ако бяха катаджии или директно пишат акт или плащаш. Тия са били от "а сега какво ще правим?". Добре, че не си се хванал и не си им дал пари.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 23 фев 2008 21:44

pipi_to написа:Тия не са били катаджии и нямат правомощия да пишат акт. Ако бяха катаджии или директно пишат акт или плащаш. Тия са били от "а сега какво ще правим?". Добре, че не си се хванал и не си им дал пари.
само да ти кажа ,че вече не само катаджиите пишат актове :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 23 фев 2008 21:48

LILO&STICH написа:само да ти кажа ,че вече не само катаджиите пишат актове :wink:

я по-подробно, че ми стана интересно.
щот на такива елементи им давам лична карта и талон на колата.
ако ми искат книжка, гражданска, преглед директно ги отсвирвам, че не са контрол по автотранспорта и ако искат да ги видят да викат колегите от кат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”