Та въпроса ми е: сега те могат ли да ми напишат акт без аз да знам и без да са ми дадът лист и когато отида да си платя акта за фаровете да ми кажат че имам и друг ??? много ви моля споделете мнението си, страшно сам притеснен
дано да не е АКТ :(
дано да не е АКТ :(
здравейте! от доста време посещавам вашия форум, но никога досега не съм писал в него. виждам че тук има достатъчно отзитчиви и интелигентни хора, които се надявам да ми помогнат
Така...ситуацията е следната: вчера към 1:00 през нощта аз и приятелката ми отидохме да покара(на безопасно място, без коли и хора - на неохраняем и неограден паркинг, да кажа също че тя няма книжка а аз имам от 2 години...) та значи връткаме си ние кръгчета и изведнъж идва патрулна кола
Естествено полицаите започнаха да цитират закона, да ни искат документи и тн., така от дума на дума се стигна до писане на Акт - 300 лв. глоба за мен и 600 за нея - ние определено не можем да платим такава огромна сума:( ... написаха ни имената в 1 малка СИНЯ книжка, както и модела и регистрационния номер на колата ми ... но накрая след мноого молби от наша страна полицаите се оказаха разбрани хора и се смилиха над нас:) - не ни написаха акт - не са ми давали и актов лист, а талона не ми взеха просто защото той е в кат заради "движение без включени светлини".
Та въпроса ми е: сега те могат ли да ми напишат акт без аз да знам и без да са ми дадът лист и когато отида да си платя акта за фаровете да ми кажат че имам и друг ??? много ви моля споделете мнението си, страшно сам притеснен
и извинете за многото редове по горе.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
че са те пощадили пощадили са те, въпреки че по ЗАНН акта може да се състави в тримесечен срок, но практиката на кат е да го пишат на място, просто внимавай за в бъдеще
Чл.34. (1) (изм.,ДВ,бр.89 от 1986 г., бр.102 от 1995 г.; доп.,бр.61 от 2002 г., бр.39 от 2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години
Чл.40. (1) Актът за установяване на административно нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.
Чл.34. (1) (изм.,ДВ,бр.89 от 1986 г., бр.102 от 1995 г.; доп.,бр.61 от 2002 г., бр.39 от 2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години
Чл.40. (1) Актът за установяване на административно нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.
- murzelamka
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
LILO&STICH написа:само да ти кажа ,че вече не само катаджиите пишат актове
я по-подробно, че ми стана интересно.
щот на такива елементи им давам лична карта и талон на колата.
ако ми искат книжка, гражданска, преглед директно ги отсвирвам, че не са контрол по автотранспорта и ако искат да ги видят да викат колегите от кат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”