съставиха ми акт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
krasiina
Автомобил:
Двигател:

съставиха ми акт

Мнениеот krasiina » Вто 29 апр 2008 16:31

Здравейте, на мен също ми съставиха неправомерно акт с обвинението, че съм преминал на червено, което не беше вярно. Преминах едно кръстовище в централната част на Казанлък и после се появи полицейска кола след мен. Сигнализираха ми да спра, провериха ми документите, които бяха изправни, след това ме попитаха какво нарушение съм направил, бях много озадачен карах бавно без нищо особено минах си на зелено и пак карах бавно защото на нвколко метра след светофара има легнал полицай, заради близкото училище, така че бях много учуден като миказаха, че съм минал на червено. Сега очаквам постановлението. Ще се радвам, ако можете да ме посъветвате нещо и да ми помогнете.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 29 апр 2008 16:38

Първо добре дошъл.
Неприятна случка, единствено можеш да обжалваш акта. Намираш някой запознат да напише издържано документа за обжалване. Друго май няма какво да направиш

Потребителски аватар
petar4o89
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот petar4o89 » Вто 29 апр 2008 17:36

Преди да се разпишеш на акта можеше да пишеш възражения.
А за по нататък не знам как може да се обжалва.

SAUERSTOFF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SAUERSTOFF » Вто 29 апр 2008 20:54

Просто има даваш 20тачка и си заминаваш. Алтернатива няма :lol:

ivo752
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo752 » Вто 29 апр 2008 20:59

dlug написа:Първо добре дошъл.
Неприятна случка, единствено можеш да обжалваш акта. Намираш някой запознат да напише издържано документа за обжалване. Друго май няма какво да направиш
Акт съставен за преминаване на червен светофар не подлежи на обжалване дори и да си изписъл един том възражения-sory.

SAUERSTOFF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SAUERSTOFF » Вто 29 апр 2008 21:06

Тоест решението е едностранно дали ти си минал на червено или не. Определя се от настроението на полицая :twisted:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Вто 29 апр 2008 21:26

въпрос до Юристите...всеки човек е невинен до доказване на противното...как г-н полицая ще докаже, че аз съм минал на червено? ...всеки може да каже 'видях те да правиш еди си какво' ...а то нищо общо..... много ми е интересно как стоят нещата...някой ако може да ме светне....

SAUERSTOFF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SAUERSTOFF » Вто 29 апр 2008 21:34

Ами фактът, че е полицай му дава специални права. Държавата вярва на органите на реда, а не на Петкан от долната махала, освен в някой редки случай. Полицаят определя кое е правилно и кое не, той е факторът в случая

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 29 апр 2008 22:18

много се изнервих като прочетох п......те къв номер са врътнали на колегата,тъй като това се случи и с мой приятел но той "непропуснал пешеходеца".по принцип за да ти напише акт полицая с него трябва да има друг полицай който се явява свидетел-сам полицай неможе да пише акт!и като почнеш да обжалваш ти викат-"абе момче тука има полицай свидетел,ти си тръгнал да ни занимаваш с глупости,той да не би да лъже"и ако си в по-малък град забравяш за жаленето на акта!преди около 2год.приятел обжали акта(същия случай като горепосочения) и той бе отменен.сичко обаче му струваше много ядове,връзки,нерви и 10пъти повече пари отколкото стоиноста на акта.с една дума ние винаги сме прецакани,а пък и ченгетата имат секи месец норматив да гонят с актовете от кой ако не от нас! :censored: :censored: :censored:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 29 апр 2008 22:56

katcko написа:...по принцип за да ти напише акт полицая с него трябва да има друг полицай който се явява свидетел-сам полицай неможе да пише акт!...

За да се напише акт трябват двама свидетели. Това е почти 100 процентов пропуск, защото винаги има един свидетел на акта (което може да се отбележи в обжалването). А за това че преминаване на червен светофар не подлежи на обжалване-според мен няма нищо такова,. Ако карам с 150 км/ч при ограничение 50 мога да обжалвам, ако мина на червено-не...аре стига. Всеки акт може да се обжалва, но както споменах по-горе трябва някой по-разбиращ (с други думи юрист) да напише обжалването

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 30 апр 2008 12:44

ако НП е <50.. обжалване няма.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Сря 30 апр 2008 12:50

Колега сори че така е станало, кофти номер са ти извъртяли. За акта, какво то и да пишеш възражение за преминаване на червен сигнал няма - глоба 50лв. и 10 точки ти взимат!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 30 апр 2008 13:24

dlug написа:....
За да се напише акт трябват двама свидетели. Това е почти 100 процентов пропуск...

В кой Закон го прочете това.... :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 30 апр 2008 13:33

тъй като глобата е под минимума не може да се обжалва
това е
иначе стига и 1 свидетел другя полицй
сега вече ако откажеш да подпишеш акта трябва да намерят ДРУГ свидетел извън тях двамата и той да удостовери че си отказал
защото те го знаят много добре и трудно се намира друг свидетел просто почват да те шантажират с хватки-подпиши или няма да ти дадем акта и талона и така нататък
и мен са опитвали така да ме работят, неуспешно, но при други хора минава номера

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”