"Обучаване" на ново дистанционно към аларма

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

"Обучаване" на ново дистанционно към аларма

Мнениеот oSViRePql » Вто 10 юни 2008 23:34

Колебаех се къде да я пусна и я пуснах тук... ако прецените че е за друг раздел моля да я преместите.

Та.. Днес един познат ми даде сгъваем ключ от едно Паджеро и искам да го обуча за моята аларма. Това дистанционно не е фабрично а от купувана допълнително аларма 'TypeR'. Когато ми слагаха алармата ми обясняваха как да се добавят дистанционни но беше отдавна и не се сещам. Имаше нещо.. на контакт и после някакви копчета от новото дистанционно се натискат няколко пъти но това са ми спомените :roll: Алармата ми е напълно обикновенна с 2 копчета. На сгъваемия ключ има 4(откл., закл., тих режим и някаква светкавичка) аз искам единствено да си я откл. и закл. ;)

Имате ли идея как се "обучава" и въобще има ли тази възможност..? Стигдам до извода че може да се обучи защото един колега продава такива дистанционни и пише че става за всякакви аларми...

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 11 юни 2008 0:21

Кажи каква ти е алармата,за да може някой да ти помогне. Само внимавай какво правиш, защото първо изтриваш всички дистанционни, и след това ги обучаваш, едно по едно. Има щанс да изтриеш всичко и да не се запише ново... :roll:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 11 юни 2008 0:43

racing_team_vidin написа:Кажи каква ти е алармата,за да може някой да ти помогне. Само внимавай какво правиш, защото първо изтриваш всички дистанционни, и след това ги обучаваш, едно по едно. Има щанс да изтриеш всичко и да не се запише ново... :roll:

Ами нямам идея каква е :roll: Трябва да разглобявам и да търся марка... ако наистина е така да се изтрият всички по-добре да отида до сервиз за автоаларми и мисля че за някаква скромна сума ще го направят..

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 11 юни 2008 1:04

oSViRePql написа:
racing_team_vidin написа:Кажи каква ти е алармата,за да може някой да ти помогне. Само внимавай какво правиш, защото първо изтриваш всички дистанционни, и след това ги обучаваш, едно по едно. Има щанс да изтриеш всичко и да не се запише ново... :roll:

Ами нямам идея каква е :roll: Трябва да разглобявам и да търся марка... ако наистина е така да се изтрият всички по-добре да отида до сервиз за автоаларми и мисля че за някаква скромна сума ще го направят..

На тези с четирите бутона (като ключа,който имаш) е така, пурво се изтрива и после се записва. Виж питай който ти я е слагал и после пиши, за да се знае, за по натам :wink:

Потребителски аватар
mr_sushi
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF 1991

Мнениеот mr_sushi » Сря 11 юни 2008 1:11

има аларми който вътре имат копче (нещо като ресет) като го натиснеш тои изтрива предишните дистанционни и след това можеш да запишеш друго. Но това съм го виждал за дистанционно на гаражна врата и нз дали наистина може да се изтрие старо и да се запише ново. Дано съм помогнал :D

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 11 юни 2008 1:15

mr_sushi написа:има аларми който вътре имат копче (нещо като ресет) като го натиснеш тои изтрива предишните дистанционни и след това можеш да запишеш друго. Но това съм го виждал за дистанционно на гаражна врата и нз дали наистина може да се изтрие старо и да се запише ново. Дано съм помогнал :D

:да: точно за това говоря, но има риск да остане без аларма.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 11 юни 2008 1:20

racing_team_vidin написа:
mr_sushi написа:има аларми който вътре имат копче (нещо като ресет) като го натиснеш тои изтрива предишните дистанционни и след това можеш да запишеш друго. Но това съм го виждал за дистанционно на гаражна врата и нз дали наистина може да се изтрие старо и да се запише ново. Дано съм помогнал :D

:да: точно за това говоря, но има риск да остане без аларма.

Едва ли има копче... ще го потърся човека ако не си е преместил вече работното място. Ако не.. се сещам за едно място където си разбират от работата и ще ходя там.

Няма да стане само с обяснения от ваша страната :) Тая работа не е като оная работа :lol:

Благодаря много за информацията и ще пиша какво е станало ;)

Потребителски аватар
mr_sushi

Мнениеот mr_sushi » Сря 11 юни 2008 13:14

аз попринцип съм със сгъваем ключ. Аларма е за околко 80 лв, ключето е готино с никелиран кант. В комплекта имаше две дистанциони, като се разходих до Имиенци из "тунинг" магазина видях, че се продават същите достанциони за 5 лв само места платката и съм готов. Такаче, ако ти се дават 80 лв си е готино :D. Алармата се казва PowerLock сигурен съм че я има и на Илиенци, аз я зех от Младост

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 11 юни 2008 14:09

mr_sushi написа:аз попринцип съм със сгъваем ключ. Аларма е за околко 80 лв, ключето е готино с никелиран кант. В комплекта имаше две дистанциони, като се разходих до Имиенци из "тунинг" магазина видях, че се продават същите достанциони за 5 лв само места платката и съм готов. Такаче, ако ти се дават 80 лв си е готино :D. Алармата се казва PowerLock сигурен съм че я има и на Илиенци, аз я зех от Младост

ЧАКАЙ СЕГА

5 лева цялото дистанционно? За сгъваем ключ говорим, нали? :shock

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 11 юни 2008 14:47

ISRalien написа:
mr_sushi написа:аз попринцип съм със сгъваем ключ. Аларма е за околко 80 лв, ключето е готино с никелиран кант. В комплекта имаше две дистанциони, като се разходих до Имиенци из "тунинг" магазина видях, че се продават същите достанциони за 5 лв само места платката и съм готов. Такаче, ако ти се дават 80 лв си е готино :D. Алармата се казва PowerLock сигурен съм че я има и на Илиенци, аз я зех от Младост

ЧАКАЙ СЕГА

5 лева цялото дистанционно? За сгъваем ключ говорим, нали? :shock

това май е само пластмасата. :roll: само кутията, демек. около 15-20 ти е минимума за резервно дистанционно :wink:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 11 юни 2008 15:03

Ходих при едни момчета където ги хвалят много и само като погледнаха дистанционните(без алармата) и казаха че не става.. Мисля че просто не им се занимаваше :roll:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 11 юни 2008 15:07

Отиди при други :) Щом тези не искат да вземат някой лев :evil: .

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 11 юни 2008 15:11

creativs написа:Отиди при други :) Щом тези не искат да вземат някой лев :evil: .

Не им се занимаваше с дребни работи.. Добри но алчни :evil:

Сега говорих с колега който има обява в "Платени обяви" за сгъваем ключ който става за аларми на 315mgh. Каза да отида да ми кажат на колко mgh работи моята аларма и ако е на толкова няма проблем.

Ще питам на друго място и мисля да взема от него и без това на дистанционното което е в мен пише "TYPER" което не е много приятно :)

Предложете някои добри в района на Люлин :?

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 11 юни 2008 15:40

Ако не се лъжа имаше колега във форума който се занимаваше с аларми :) обаче не си спомням как се казваше :?

Потребителски аватар
mr_sushi

Мнениеот mr_sushi » Сря 11 юни 2008 23:12

Алармата ми струваше около 80 лв с две дистанционни с сгъваем ключ. На Илиенци видях че продават само дистанционното за 5 лв, с няква платка вътре предполагам, ама са същите като моя т.е. аз мога да си зема 5 такива и когато си изкам свалям платката от моя и я слагам на новия, както и места ключа разбирасе. А дистанционното хич няма лош вид

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”