Запотяват ми се много стъклата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Запотяват ми се много стъклата

Мнениеот vesellin » Вто 11 окт 2005 17:03

много ми се запотяват стъклата в мокро/дъждовно време. Каква е рецептата за отстраняване на проблема?

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 11 окт 2005 18:04

Имаш много влага в купето, зимата ще си още по-зле.
Все пак: има препарати за тази цел - отиваш в някой магазин за аксесоари примерно и търсиш спрей или някакъв друг препарат против изпотяване на стъклата.

Имай предвид обаче, че в повечето случаи освен напръскването или намазването се иска ЯКО търкане докато стъклото стане отново прозрачно!

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKATA » Вто 11 окт 2005 18:51

Може да имаш теч на антифриз/вода/някъде от парното.Имах същия проблем и сипах някаква гадост за запушване.Проблема изчезна,но не е препорачително,защото може да запуши рад. на парното.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 11 окт 2005 20:49

......и си смени филтъра на купето.Помага!

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 12 окт 2005 7:15

мерси много за помощта

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Сря 12 окт 2005 8:52

Колега,че имаш влага имаш...освен това да не е запушен притока на въздух към купето.И да го върти само вътре вентилатора.Провери си клапите и филтъра за купето.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 12 окт 2005 10:57

Действително обърни внимание въздуха.Дали взема отвън, или го върти само вътре.Ако е само вътре със сигурност ще се потят.

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 12 окт 2005 11:58

как да проверя дали взема отвън въздух?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 12 окт 2005 12:11

Мястото откъдето взимат отвън въздух е отпред пред мястото на навигатора.Т.е.като вдигнеш капака гледаш в ляво в часта където е механизма за чистачките.Там е и клапата със стъпков двигател.Ако не ти се занимава да гледашвлез вътре пусни да взима въздух отвън и нека някой пръсне с дездорант на това място под капака.Ако ти замерише вътре значи взима въздух отвън ако не значи има проблем.То ти трябва да си забелязал.Ако си без филтър и караш зад някое трабанче или пушещ дизел и въздуха се взима отвън ще усетиш меризмата!!!

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 13 окт 2005 16:47

Така е, онзи ден карах зад един Вартбург... ужас!. Но тук идва още един въпрос. Когато сменях въздушния филтър, момчето дето беше на магазина (мой познат) вика "този за купето не е ли за смяна и той?" и тръгна да гледа на това място, за което ти спомена, но не намерихме филтър. Каза, че това било нормално за някой модели на пасат. Така ли е всъщност?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 окт 2005 20:21

Така е.Не само при пасатите ами и при Г3.Моята препоръка е вземи си сложи на това място някаква вата да не влиза поне прах.Иначе там по принцип има мрежа.А може и мрежата да ти е скъсана.Аз съм си сложил там една вата която я слагат на якетата за вата.Чесно казано върши все пак малко работа.Моята вече е почерняла.Е миризмата от движещите се печки пред тебе няма да изчезн!!!Но поне няма да хвърчат листа и прах вътре в купето!!! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 окт 2005 20:30

ANNIHILATOR написа:Така е.Не само при пасатите ами и при Г3.Моята препоръка е вземи си сложи на това място някаква вата да не влиза поне прах.Иначе там по принцип има мрежа.А може и мрежата да ти е скъсана.Аз съм си сложил там една вата която я слагат на якетата за вата.Чесно казано върши все пак малко работа.Моята вече е почерняла.Е миризмата от движещите се печки пред тебе няма да изчезн!!!Но поне няма да хвърчат листа и прах вътре в купето!!! :lol: :lol: :lol:

за въпросната вата,слага се такава като на абсурбаторите и ако си земете такава с активен въглен,помага и за миризмите от печките.аз моя съм си го направил така и съм доволен :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Passat”