Запотяват ми се много стъклата
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Запотяват ми се много стъклата
много ми се запотяват стъклата в мокро/дъждовно време. Каква е рецептата за отстраняване на проблема?
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Имаш много влага в купето, зимата ще си още по-зле.
Все пак: има препарати за тази цел - отиваш в някой магазин за аксесоари примерно и търсиш спрей или някакъв друг препарат против изпотяване на стъклата.
Имай предвид обаче, че в повечето случаи освен напръскването или намазването се иска ЯКО търкане докато стъклото стане отново прозрачно!
Все пак: има препарати за тази цел - отиваш в някой магазин за аксесоари примерно и търсиш спрей или някакъв друг препарат против изпотяване на стъклата.
Имай предвид обаче, че в повечето случаи освен напръскването или намазването се иска ЯКО търкане докато стъклото стане отново прозрачно!
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мястото откъдето взимат отвън въздух е отпред пред мястото на навигатора.Т.е.като вдигнеш капака гледаш в ляво в часта където е механизма за чистачките.Там е и клапата със стъпков двигател.Ако не ти се занимава да гледашвлез вътре пусни да взима въздух отвън и нека някой пръсне с дездорант на това място под капака.Ако ти замерише вътре значи взима въздух отвън ако не значи има проблем.То ти трябва да си забелязал.Ако си без филтър и караш зад някое трабанче или пушещ дизел и въздуха се взима отвън ще усетиш меризмата!!!
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Така е, онзи ден карах зад един Вартбург... ужас!. Но тук идва още един въпрос. Когато сменях въздушния филтър, момчето дето беше на магазина (мой познат) вика "този за купето не е ли за смяна и той?" и тръгна да гледа на това място, за което ти спомена, но не намерихме филтър. Каза, че това било нормално за някой модели на пасат. Така ли е всъщност?
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е.Не само при пасатите ами и при Г3.Моята препоръка е вземи си сложи на това място някаква вата да не влиза поне прах.Иначе там по принцип има мрежа.А може и мрежата да ти е скъсана.Аз съм си сложил там една вата която я слагат на якетата за вата.Чесно казано върши все пак малко работа.Моята вече е почерняла.Е миризмата от движещите се печки пред тебе няма да изчезн!!!Но поне няма да хвърчат листа и прах вътре в купето!!!

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ANNIHILATOR написа:Така е.Не само при пасатите ами и при Г3.Моята препоръка е вземи си сложи на това място някаква вата да не влиза поне прах.Иначе там по принцип има мрежа.А може и мрежата да ти е скъсана.Аз съм си сложил там една вата която я слагат на якетата за вата.Чесно казано върши все пак малко работа.Моята вече е почерняла.Е миризмата от движещите се печки пред тебе няма да изчезн!!!Но поне няма да хвърчат листа и прах вътре в купето!!!![]()
![]()
за въпросната вата,слага се такава като на абсурбаторите и ако си земете такава с активен въглен,помага и за миризмите от печките.аз моя съм си го направил така и съм доволен