Чистачките не ми се връщат в начална позиция б3 пасат???
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Чистачките не ми се връщат в начална позиция б3 пасат???
Здр. на всички.Проблема ми е следния пускам чистачките и си работят перфектно на всички степени бързи,бавни с интервали,но кога ги спра кадето са там спират,не се връщат в начална позиция кадето трябва да си стоят долу на стаклото,каква може да е причина според вас ???
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
stef_62 написа:Смени си релето за чистачките.
Релето е със сигурност ! имах същия пробле, преди около месец ! само че
преди тфа един път ми прескочиха чистачките (явно са били разхлабени) и както карам (около 120 130) и запука изневиделица един гаден дъжд ,ама както караш и все едно минава камион и ти фърля един бидон чорба
отгоре и пускам чистачките и на 5тото качване нагоре едната изкочи нагоре и при всяко следващо миене просто излизаше извън траекторията на стъклото.Няколко движения по късно изкочи и другата ,само че по малко.Не знам каква може да е връзката с ел. проблема но след около седмица почнаха да не ми работят нормално чистачките ,т.е. на най силна степен бяха като на средна а на автоматик почти не помръдваха,на ръчните степени зеха да не се прибират и си викам "ясно ще има човъркане пак".игнорирах всички механични проблеми свързани с моторчето като го вързах за акумулатора и остана смяна на реле и ела да видиш сега какво става

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може и от редуктора да е.
Това че работят добре в режим с пауза действително навежда на мисълта че редуктора е ОК, но не е 100% сигурно - виждал съм с очите си и обратния вариант. Причината да спират правилно когато са на пауза въпреки неработещи контакти на редуктора беше че просто релето ги изключваше точно навреме.
Това че работят добре в режим с пауза действително навежда на мисълта че редуктора е ОК, но не е 100% сигурно - виждал съм с очите си и обратния вариант. Причината да спират правилно когато са на пауза въпреки неработещи контакти на редуктора беше че просто релето ги изключваше точно навреме.

- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
ок колеги
ще съм ви много благодарен ако ми кажете каде се намират това реле и този редуктор и как мога да ги проверя понеже съм малко невеж в тази област,а и все пак съм шофьор от има няма 10 месеца
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
PASSAT написа:При мен не беше реле.
Оказа се, че не дават контакт пластинките които се намират на редуктора . Релето само пуска импулс да тръгнат чистачките, а въпросната пластинка отговаря те да спрът в изходно положение.
Поздрави и успех
99%

В редуктора (моторчето на чистачките) има контакт, който изключва при крайно положение на чистачките.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
ок
ок де колеги ама иаде някои моля ви се да ми обясни кое трябва да сваля как се разглобява коя пластина трябва да погледна как да го оправя или не се оправя,или какво трябва да купя
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Това е
Това вече е отговор,благодаря ти колега утре сутрин ще пробвам 

- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
пп
днес съм на работа сял ден колеги от 8 сутринта до 7 вечерта,но утре през деня съм свободен цял ден и ще пробвам всякакви начини и ще ви пиша...