Липса на мощност ли, какво ли?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Липса на мощност ли, какво ли?

Мнениеот kiril_p » Вто 06 дек 2005 14:01

VW Passat, 90 г. 1,8Mi, двигател RP. От известно време имам чувството че нещо няма мощност. Значи по баири си върви както и преди, но като подам рязко газ не хвръква така както беше. Имам чувството, че леко се задавя, и тогава почва да поема но доста слабо. Иначе си пали нормално, държи си нормални обороти, не гасне.
Това започна да го прави след като случайно установих че свеща на 3 цилиндър е доста хлабава(спокоино се въртеше на ръка). Тогава измъкнах кабела както работеше двигателя и понеже малко ме удари тока го пуснах и тои понеже падна около двигателя и понаправи искра. Изгасих, затегнах свеща, запалих си после, работеше си нормално както и продължава да работи. Но мощността я няма. Както беше казал колега от форума - "все едно 20-30 кончета са отишли да пасат на друго място :lol: " Някой има ли на идея от какво може да е това нещо?
Благодаря на всички предварително!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 06 дек 2005 15:38

А свещите ти как са,керемидени ли са? :roll:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

аз бих си рестартирал компютъра

Мнениеот kossel » Вто 06 дек 2005 15:50

аз бих си рестартирал компютъра, откачаш акумулатора за 10 мин и натискаш стопвете през това вреем и си готов

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Вто 06 дек 2005 17:12

georgipass написа:А свещите ти как са,керемидени ли са? :roll:

Не ги развъртах всичките но тази която беше полуразвинтена я огледах и изглеждаше много добре. Беше много слабо бяло-жълта, нямаше мазни отлагания, почти нямаше нагар. Определено двигателя си е работил на 4 цилиндъра дори и с поразвинтена свещ, щото като махнах кабела на въпросната свещ веднага се усети че работи на 3 цилиндъра. Най-много се съмнявам в дюзата на инжекцията. Възможно ли е да е позапушена и от това да липсва мощност?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 07 дек 2005 9:56

Аз бих ти дал два съвета:
1. Да си смениш бензиновия филтър ако не си го сменял скоро.
2. Да си купиш от бензиностанциите на Лукойл ( и не само там ) една добавка към бензина за инжекциони, която евентуално ще ти "продуха" инжекциона ако нещо се е запушил.
Аз също имах подобен проблем като теб - забиваше ми муцуна като натисна педала и се "чудеше" дали да се изфорсира, но след смяна на филтъра и сипване на малко добавка в бензинеца проблема изчезна.
Обаче сега се светнах, че имаш пусната тема "Духа яко от капачката на маслото", така че проблема ти може да се окаже много по гаден, отколкото замърсен бензинов филтър или позапушен инжекцион.Тука вече ще се изкажат специалистите, защото май ми се струва че имаш загуба на компресия щом ти духа от там.

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Сря 07 дек 2005 10:06

Бензиновия филтър го сменях скоро. Добавка си купих една, но още не съм я сипал.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: аз бих си рестартирал компютъра

Мнениеот Sunny » Сря 07 дек 2005 10:41

kossel написа: ... натискаш стопвете през това вреем...

Къртиш миФки, брато mhihi

Върни се в “Passat”