проблем с климатроник на В5.5
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
проблем с климатроник на В5.5
климатроника ми не иска да пуска обдухването на стъклото като го пусна на AUTO и наглася темература обдухва от там, преди чат пат се включваше сега не иска, възможно ли е да не се включва защото ми е баш празен климатика и да не го пуска защото то се включва май само с климатика, и ако е няква повреда / май е в самия бутон/ поправима ли е и на каква цена, приблизително, много ви благодаря 

- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля че не би трябвало да тръгва само с климатика... тоест не тръгва само с климатика. Кати го цъкнеш копчето за обдухване на стъклата се чува как клапата на въздуха се завърта, включва се климатика и за няколко ги изсушава стъклата, обаче аз после го изключвам климатика (цъкам на econ) и то продължава да си духа на стъклата.
Според мен по-скоро нещо клапичката дето се върти и определя на къде да се насочи входящия въздух нещо се е прецакала. Ти като цъкнеш копчето за обдухване какво става - появява ли се символа за стъкла на дисплея, освен това трябва да чуеш местенето на въпросната клапа (при мен е доста шумна). При мен като дам да духа на стъклата спира да духа на всякъде другада (през предните духалки и тези за краката не се прокрадва грам въздух). Виж пробвай като дадеш на обдухване дали през предните духалки ще минава въздух, ако минава значи определено проблема ще е от тая клапа
Според мен по-скоро нещо клапичката дето се върти и определя на къде да се насочи входящия въздух нещо се е прецакала. Ти като цъкнеш копчето за обдухване какво става - появява ли се символа за стъкла на дисплея, освен това трябва да чуеш местенето на въпросната клапа (при мен е доста шумна). При мен като дам да духа на стъклата спира да духа на всякъде другада (през предните духалки и тези за краката не се прокрадва грам въздух). Виж пробвай като дадеш на обдухване дали през предните духалки ще минава въздух, ако минава значи определено проблема ще е от тая клапа
- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Еми значи според мойто скромно и крайно непрофесионално мнение
, проблема действително е в копчето. Защото ако беше в клапата, тя дори и да не се въртеше както трябва индикатора на таблото трябваше да си светка. Според мен е абсурдно да сменяш целия блок... Най-вероятно ще е някаква космическа сума. Защо не шрпбваш да пръснеш копчето с малко контактен спрей, да видиш дали ще има някаква разлика

- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Според мене купи си контактен спрей и смело пръскай около копчета. Мисля че не е нужно да разглабяш целия модул. Пробвай да пръснеш леко около копчето, натисни го 20-30 пъти и ако няма ефект ще трябва действително да разглабяш, защото е много вероятно копчето да не е клеясало ами да се е прецакало като цяло...