проблем с климатроник на В5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

проблем с климатроник на В5.5

Мнениеот Grizzlito » Вто 10 юни 2008 15:24

климатроника ми не иска да пуска обдухването на стъклото като го пусна на AUTO и наглася темература обдухва от там, преди чат пат се включваше сега не иска, възможно ли е да не се включва защото ми е баш празен климатика и да не го пуска защото то се включва май само с климатика, и ако е няква повреда / май е в самия бутон/ поправима ли е и на каква цена, приблизително, много ви благодаря :)

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Сря 11 юни 2008 6:20

Аз мисля че не би трябвало да тръгва само с климатика... тоест не тръгва само с климатика. Кати го цъкнеш копчето за обдухване на стъклата се чува как клапата на въздуха се завърта, включва се климатика и за няколко ги изсушава стъклата, обаче аз после го изключвам климатика (цъкам на econ) и то продължава да си духа на стъклата.
Според мен по-скоро нещо клапичката дето се върти и определя на къде да се насочи входящия въздух нещо се е прецакала. Ти като цъкнеш копчето за обдухване какво става - появява ли се символа за стъкла на дисплея, освен това трябва да чуеш местенето на въпросната клапа (при мен е доста шумна). При мен като дам да духа на стъклата спира да духа на всякъде другада (през предните духалки и тези за краката не се прокрадва грам въздух). Виж пробвай като дадеш на обдухване дали през предните духалки ще минава въздух, ако минава значи определено проблема ще е от тая клапа

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 11 юни 2008 10:41

като е на ауто си я отваря и обдухва и предния джам , но когато се опитам да цъкна копчето индикатора не се появява само понякога ама мнооого рядко и тогава си бачка, да не би да е проблема в самия бутон, и ако е има ли човек дето може да го оправи :) за да не сменям целия управляващ блок :)

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Чет 12 юни 2008 9:13

Еми значи според мойто скромно и крайно непрофесионално мнение :lol: , проблема действително е в копчето. Защото ако беше в клапата, тя дори и да не се въртеше както трябва индикатора на таблото трябваше да си светка. Според мен е абсурдно да сменяш целия блок... Най-вероятно ще е някаква космическа сума. Защо не шрпбваш да пръснеш копчето с малко контактен спрей, да видиш дали ще има някаква разлика

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Чет 12 юни 2008 10:13

днес ми пълнят климата и ще пробвам, ако пак не става ще мисля варианта с контаткния спрей, иначе блока наистина ще е скъп сигурно :)

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Чет 12 юни 2008 12:52

Първо свали дисплея и го разглоби внимателно, за да стигнеш до самото бутонче и след това пръскай, че така на място може да прецакаш нещо друго ( ако има натрупана пепел, тя ще се стече надолу и може да зацапа нещо друго).

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пет 13 юни 2008 14:07

след пълненето на клиамтика, пак го прави, явно е от бутона, дали ще мога да се спрвя сам с отварянето и пръсканетъо с този спрей , и ако не , към кой мога да се обърна за нещо такова то е супер дребно , кой би се занимавал

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Пет 13 юни 2008 14:54

Според мене купи си контактен спрей и смело пръскай около копчета. Мисля че не е нужно да разглабяш целия модул. Пробвай да пръснеш леко около копчето, натисни го 20-30 пъти и ако няма ефект ще трябва действително да разглабяш, защото е много вероятно копчето да не е клеясало ами да се е прецакало като цяло...

Върни се в “Passat”