Мнение за AAM

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнение за AAM

Мнениеот kristianatanasov » Съб 13 сеп 2008 19:34

Баща ми беше служебно в Германия за 10дни и онзи ден се върна с Пасат Б3(да не е по назад от мен)-Количката като цяло е идеаляна,взел я за 500евро в комплект и с 4нови зимни гуми с джанти
Първоначално мислех че мотора е RP но като поразгедах документите видях код-ААМ
Някой можели да ми каже някави впечатления от такъв мотор,кое му е повече предимствата или недостатъците?!?!? :)

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 13 сеп 2008 20:40

1,8ми -75к.с. почти вечен двигател... :wink: разтоварен.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 13 сеп 2008 23:06

моята кошница е с ААМ двигател. Както написа колегата преди мен вечен двигател - мога да добавя, че е и товарен кон, пасата съм го товарил с какво ли не, дърпал съм с него какво ли не.
Недостатъци - ами 75 коня е. както и да ги погледнеш все са си 75, не е автомобил за драг, макар че при мен съчетанието между скоростна кутия и двигател е уцелено много добре (евала на инжинерите) и пасата се представя прекрасно в градски условия.
Доускорението е нещо много относително при него, аз има навика да карам из софия на 5-та с 40-45 км и ме мързи да ръчкам скорости и малко бавно ускорява.
На двигателя му се слага една обикновенна газова уредба и почти не се усеща разлика във вървежа ( малко ускорението е по бавно, но както написах аз не съм от най бързащите хора)
Досега, за 230 000, съм имал само един по сериозен проблем с двигателя - започна да гори масло кат ламя - запекли маслени сегменти се оказаха, явно съм сипал някакво менте масло.

Разхода е нещо също относително - извънградско с 5 човека и 90 км постоянна скорост ми е давала 6 бензин, иначе с повече газ по магистралата 7.2 - 7.5 ( сега на газ между 8 и 10 според зависи къде сипя газ :( ) градско ми дава 9.5 - 10 бензин и 11.5 - 13 газ пак според зависи къде ми е обекта ако минавам през центъра и вися в задръстванията не си правя труда да смятам разходи

разликата от моторите, които са 90 к.с. и този (най грубо казано) , е че максимален въртящ момент се постига при 2500 оборота. Което лично за мен е едно голямо удобство, много рядко минавам 3500 оборта.

За сега не бих сменил пасата за друг. Абе бих го сменил за такъв с климатик. Но не знам на тия 75 коня как ще им се отрази един климатик
Всичко написано по горе са мои лични впечатления от колата, лично аз съм много доволен.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 14 сеп 2008 8:29

Освен горенаписаното можеш да сложиш един разпределителен вал от двигател 2Е/ПБ/АБС (широчина на гърбиците 44мм) в сравнение със сегашния ти вал (42мм на гърбиците) и колата ще тръгне малко по-добре, като няма съществена разлика в разхода ;)

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Нед 14 сеп 2008 8:41

Колегата ми кара с такъв мотор вече 5-та година и не е имал никакви проблеми! (от 5 години е на газ и смени 4 бензинови помпи, ама това е друг проблем ) :wink:
Да ви е честита и много безаварийни километри!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 14 сеп 2008 18:42

Благодаря колеги,не бях запознат с тази модификация ААМ но след вашите мнения съм спокоен че бащата е уцелил добро двигателче...точно за него-здрава и сравнително икономична кола

Върни се в “Passat”