моята кошница е с ААМ двигател. Както написа колегата преди мен вечен двигател - мога да добавя, че е и товарен кон, пасата съм го товарил с какво ли не, дърпал съм с него какво ли не.
Недостатъци - ами 75 коня е. както и да ги погледнеш все са си 75, не е автомобил за драг, макар че при мен съчетанието между скоростна кутия и двигател е уцелено много добре (евала на инжинерите) и пасата се представя прекрасно в градски условия.
Доускорението е нещо много относително при него, аз има навика да карам из софия на 5-та с 40-45 км и ме мързи да ръчкам скорости и малко бавно ускорява.
На двигателя му се слага една обикновенна газова уредба и почти не се усеща разлика във вървежа ( малко ускорението е по бавно, но както написах аз не съм от най бързащите хора)
Досега, за 230 000, съм имал само един по сериозен проблем с двигателя - започна да гори масло кат ламя - запекли маслени сегменти се оказаха, явно съм сипал някакво менте масло.
Разхода е нещо също относително - извънградско с 5 човека и 90 км постоянна скорост ми е давала 6 бензин, иначе с повече газ по магистралата 7.2 - 7.5 ( сега на газ между 8 и 10 според зависи къде сипя газ

) градско ми дава 9.5 - 10 бензин и 11.5 - 13 газ пак според зависи къде ми е обекта ако минавам през центъра и вися в задръстванията не си правя труда да смятам разходи
разликата от моторите, които са 90 к.с. и този (най грубо казано) , е че максимален въртящ момент се постига при 2500 оборота. Което лично за мен е едно голямо удобство, много рядко минавам 3500 оборта.
За сега не бих сменил пасата за друг. Абе бих го сменил за такъв с климатик. Но не знам на тия 75 коня как ще им се отрази един климатик
Всичко написано по горе са мои лични впечатления от колата, лично аз съм много доволен.