б3 тежки джанти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 15 сеп 2008 13:51

Тая работа не е чиста. Рев от джанта няма - има от гуми /по- шумни и по- малко шумни/, съответно и от озъбил се от жегите асвалт. А ако е небаленсирана предницата, освен че ще реве, може и да й е зор да върви /аналогично е някоя от гумите да е крива/ А маслото обезателно го смени - и от него става по- шумна и мързелива колата. Ама джантите не ги закачай- не са ти виновни те.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 18 сеп 2008 1:58

Winner25 написа:
canyoubounce написа:Колега аз от 195/65/15 джанти отидох на 225/45/17 и колата не е мудна... не знам как се получава тази работа при тебе, но мисля, че със сигурност не е от гумите.

В случая и двата размера са с един и същ диаметър, нищо че едните са 17-ки :wink:

Имам някакви спомени че размера на вътрешния размер на гумата (диаметъра на джантата) е в инчове(цолове) широчината е в милиметри, пък ей тва другото 65 или 45 беше някакви проценти от диаметъра. Ако съм запомнил правилно диаметъра им се различава

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 18 сеп 2008 15:01

dandan написа:
Имам някакви спомени че размера на вътрешния размер на гумата (диаметъра на джантата) е в инчове(цолове) широчината е в милиметри, пък ей тва другото 65 или 45 беше някакви проценти от диаметъра. Ако съм запомнил правилно диаметъра им се различава

Прав си. 45 и 65 са проценти от широчината - съответно 225 и 195.
И аз смятах и наистина се различават, но калкулатора от http://www.avtogumi.com/ ги дава като еднакви, затова и така написах.

Върни се в “Passat”