б3 тежки джанти
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тая работа не е чиста. Рев от джанта няма - има от гуми /по- шумни и по- малко шумни/, съответно и от озъбил се от жегите асвалт. А ако е небаленсирана предницата, освен че ще реве, може и да й е зор да върви /аналогично е някоя от гумите да е крива/ А маслото обезателно го смени - и от него става по- шумна и мързелива колата. Ама джантите не ги закачай- не са ти виновни те.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Winner25 написа:canyoubounce написа:Колега аз от 195/65/15 джанти отидох на 225/45/17 и колата не е мудна... не знам как се получава тази работа при тебе, но мисля, че със сигурност не е от гумите.
В случая и двата размера са с един и същ диаметър, нищо че едните са 17-ки
Имам някакви спомени че размера на вътрешния размер на гумата (диаметъра на джантата) е в инчове(цолове) широчината е в милиметри, пък ей тва другото 65 или 45 беше някакви проценти от диаметъра. Ако съм запомнил правилно диаметъра им се различава
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
dandan написа:
Имам някакви спомени че размера на вътрешния размер на гумата (диаметъра на джантата) е в инчове(цолове) широчината е в милиметри, пък ей тва другото 65 или 45 беше някакви проценти от диаметъра. Ако съм запомнил правилно диаметъра им се различава
Прав си. 45 и 65 са проценти от широчината - съответно 225 и 195.
И аз смятах и наистина се различават, но калкулатора от http://www.avtogumi.com/ ги дава като еднакви, затова и така написах.