шум откъм моноинжекцията

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

шум откъм моноинжекцията

Мнениеот marine » Вто 14 окт 2008 12:17

Здравейте, от известно време насам се появи шум откъм моноинжекцията, все едно свисти въздух. Най вероятно смуче от някъде въздух, но не съм сигурен.В момента на подаване на газ шума изчезва и се появява отново като застане на постоянни обороти.На празен ход пак се чува.Имам газова уредба , но и на газ и на бензин е едно и също.Мотора е ABS.1.8 моноинжекция.
Ако някои има идеи да казва....то пак ще се ходи на майстор , но искам да знам да не е някоя дреболия. :)

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 14 окт 2008 12:31

Виж си тампона на моното,може би той се е скъсал.На запалена кола го размърдай,ако е скъсан ще чуеш веднага дали от там смуче въздух.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 14 окт 2008 12:37

Освен това от задната страна на моното - от страната към купето, има едно вакуумно мъркуче, от долната част на корпуса на моното до пластмасовия му капак горе. Може да е скъсано или извадено.

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Вто 14 окт 2008 13:26

GVG написа:Освен това от задната страна на моното - от страната към купето, има едно вакуумно мъркуче, от долната част на корпуса на моното до пластмасовия му капак горе. Може да е скъсано или извадено.

Ами не е мъркучето защото бях свалил пластмасата ма моното, а то е пъхнато в нея и пак си свисти.
Ами незнам дали е скъсан тампона но няма промяна като го клатя моното, а и не се клати много.
Да няма някаква връзка с плочката която са ми сложили газаджиите...но газовата е от 2 години, а не е правила така.
Ако е скъсан тампона ще работи ли стабилно мотора и разхода същия ли е?
Моят е стабилен.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Вто 14 окт 2008 14:23

При мене със същия проблем, мотора работеше стабилно, но разхода определено беше по-висок, поради нарушената горивна смес, тоест смуче повече въздух, от там компа компенсира с повече гориво и воала резултата е ясен.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

шум откъм моноинжекцията

Мнениеот mariovasi » Вто 14 окт 2008 21:07

Колеги и аз съм със същите симптоми на Г3 1.6 ABU.
...и бутна ли леко газта спира,иначе свисти на празен ход,но на пресекулки.Не постоянно.Чува се зад моното,колата работи добре всичко е ок,и разхода е добър.
Това за мъркучето важи ли при моят двг?
Да го проверявам ли?Моното го тествах добре е.
Извинявам се на колегата че му питам в темата.
И на колегите че нахълтах с голфа при пассатите.
Благодаря.

Върни се в “Passat”