Ако някои има идеи да казва....то пак ще се ходи на майстор , но искам да знам да не е някоя дреболия.
шум откъм моноинжекцията
шум откъм моноинжекцията
Здравейте, от известно време насам се появи шум откъм моноинжекцията, все едно свисти въздух. Най вероятно смуче от някъде въздух, но не съм сигурен.В момента на подаване на газ шума изчезва и се появява отново като застане на постоянни обороти.На празен ход пак се чува.Имам газова уредба , но и на газ и на бензин е едно и също.Мотора е ABS.1.8 моноинжекция.
Ако някои има идеи да казва....то пак ще се ходи на майстор , но искам да знам да не е някоя дреболия.
GVG написа:Освен това от задната страна на моното - от страната към купето, има едно вакуумно мъркуче, от долната част на корпуса на моното до пластмасовия му капак горе. Може да е скъсано или извадено.
Ами не е мъркучето защото бях свалил пластмасата ма моното, а то е пъхнато в нея и пак си свисти.
Ами незнам дали е скъсан тампона но няма промяна като го клатя моното, а и не се клати много.
Да няма някаква връзка с плочката която са ми сложили газаджиите...но газовата е от 2 години, а не е правила така.
Ако е скъсан тампона ще работи ли стабилно мотора и разхода същия ли е?
Моят е стабилен.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
шум откъм моноинжекцията
Колеги и аз съм със същите симптоми на Г3 1.6 ABU.
...и бутна ли леко газта спира,иначе свисти на празен ход,но на пресекулки.Не постоянно.Чува се зад моното,колата работи добре всичко е ок,и разхода е добър.
Това за мъркучето важи ли при моят двг?
Да го проверявам ли?Моното го тествах добре е.
Извинявам се на колегата че му питам в темата.
И на колегите че нахълтах с голфа при пассатите.
Благодаря.
...и бутна ли леко газта спира,иначе свисти на празен ход,но на пресекулки.Не постоянно.Чува се зад моното,колата работи добре всичко е ок,и разхода е добър.
Това за мъркучето важи ли при моят двг?
Да го проверявам ли?Моното го тествах добре е.
Извинявам се на колегата че му питам в темата.
И на колегите че нахълтах с голфа при пассатите.
Благодаря.