Сваляне духалки Б5.5 - Как?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Сваляне духалки Б5.5 - Как?

Мнениеот gubaku » Нед 02 ное 2008 20:12

Като го купих пасата ми светеха врътките на шофиорската духалка и на пасажерската. Двете духалки които са по средата не светеха (свети самия надпис на врътките на духалките). Както и да е де, сега ми изгасна и светлината на пасажерската духалка. Не че е болка за умиране, ама се дразня като знам, че нещо трябва да свети, а пък не свети :)

Та въпроса ми е някой свалял ли ги е тея духалки да ми каже как става, че да не ги изпотроша! Предполагам че са на щипки и трябва само да се дръпнат, но ако някой ми се е налагало да я върши таз операция да сподели опит, ще съм благодарен ;)

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Нед 02 ное 2008 21:01

Колега и аз чакам компетентен отговор че на мен не ми свети дясната духалка.

Потребителски аватар
ormesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ormesh » Пон 03 ное 2008 2:55

и аз имах преди време една такава тема ама никой не ми отговори. дано сега някой го направи.

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пон 03 ное 2008 7:26

и аз чакам с интерес, защото и аз съм се чудил как става

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пон 03 ное 2008 7:41

Ето линкове от руските сайтове за това как се провежда тази операция:

http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=57

http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=57

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Пон 03 ное 2008 10:39

Ееее, евала на колегата sashot, по-ясно от това здраве му кажи :) Не, че нещо вдявам от тоя руски, но схемите са достатъчно красноречиви! Днеска ако остане време ще пробвам да я свърша таз операция, и ще пиша за ефекта, и дали е минала безаварийно...

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Пон 03 ное 2008 23:25

И така... днес реших да пробвам да ги сменя тези крушки и първия ми съвет към всички които възнамеряват да се пробват е да си осигурят 3 часа свободно време, огромна доза търпение..., а и да - едната крушка струва 10лв :)

Ще споделя моя опит пык дано ви спестя малко време

Изображение

Свалянето на самата духалка става по следния начин - взимате две прави отвертки, сравнително тънки и почвате да напъвате отгоре и отдолу, иска се доста сила, но друг начин няма. Духалките имат няколко зъбчета отгоре и няколко отдолу, които трябва да се освободят от таблото. Това е сравнително лесната част. Немската инжинерна мисъл е била неистово дълбока, когато е мислила захвата на "крушките"...,

значи там където сым сложил първата стрелка трябва да вкарата нещо като тел, но твърда, аз използвах стоманена. Съжалявам че не направих повече снимки, но се бях изнервил адски много. Та телта трябва да я вкарате в едно, като полукръг, около 2 сантиметра навътре. Оставяте я там и след това с една малка отвертка, започвате да напъвате нагоре едно малко зъбче, през това което изглежда като "Г" (втората стрелка).

И така живот и здраве :) трябва да изкарате светилото, което си върви с фасонката (не може да се отдели), която пък от своя страна е също толкова специфична, колкото и начина на свалянето й. Аз си ги закупих от ХААС Пловдив за скромната сума от 10лв едната ;)

Дерзайте !!!

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Вто 04 ное 2008 19:34

Тук има още една такава тема само че за B5.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=82174&highlight=
Лично аз си купих крушки за някакви стотинки и си ги запоих. :wink:

Върни се в “Passat”