Проблем с лампата за спирачките и ABS - пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с лампата за спирачките и ABS - пасат б5

Мнениеот kzhaygarov » Пон 15 дек 2008 14:10

Здравейте колеги! Имам следния проблем : при запалване на колата за момент ми светва червената лампата за спирачките и жълтата за abs-a и се чуват три писукания след което лампите загасват. Преди 1 седмица съм сменял накладки и дискове и течноста е ОК. Моля помогнете ако някой се е сблъсквал със същия проблем.

kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kzhaygarov » Пон 15 дек 2008 16:25

Айде бе хора никой ли незнае кога светят тия лампи само като палиш и после загасват. Бахти почвам вече да съжалявам че си купих пасат. бахти дронджулите са тиа коли

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 15 дек 2008 18:27

Има доста писано по темата. Обикновено е проблем в компютъра на ABS. Иди на диагностика и ще се види какво е. А не е лошо и да пуснеш една търсачка ;)

Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asio4658 » Вто 16 дек 2008 2:47

ами да ти кажа и при мен го прави това чудо по едното време, точно по времето по което хидравликата замина (поне аз така си мислех). Както си я карах така на майстор при никито ходих и ми адна акумулатора, даде той от голфчето ток, купих си нов акумулатор и познай какво, дойде си и хидравликата и това с абс-а и удивителната не се е показвало и т.н. Най-вероятно няма връзка = обаче факт-а си факт или ПРЕКРАСНА СЛУЧАЙНОСТ :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 16 дек 2008 7:52

Не е случайност. ABS-а се тества при подаване на контакт и му трябва ток за тази работа.

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Вто 16 дек 2008 7:58

И при мене светеха същите лампи и изписваше СТОП на борд комп.,оказа се изгорял габарит :lol: .

kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kzhaygarov » Вто 16 дек 2008 10:13

МИ аз вчера се загледах по двигатела и видях в дясно над предниа калник има един съд за маслко някакъв матов. Като погледнах там на дъното имаше съвсем малко маслко? Някой може ли да ми каже за какво е това маслко ( най вероятно за хидравликата ) и колко трябва да е пълен и с какво масло да го напълня ( аз лично там не видях мин и макс ). И другото нещо е че пак при палене нещо отпреде прехърква 2-3 пъти точно след като запали колата и първите 2-3 завоя след като тръгна ( имам предвид че като навивам волана се чувак пак лек звук).

kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kzhaygarov » Вто 16 дек 2008 10:20

забравих да кажа че има едни 10% в които, когато колата е загряла не светват лампите при палене

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 16 дек 2008 10:25

Съда който гледаш е за нивото на хидравличнаат течност. Хидравлична рейка и т.н. Нейния нивомер е на капачката, погледни внимателно. Ако почистиш съда от прах и мръсотия вероятно ще видиш, че се сипва хидравлична течност с определен номер написан отгоре на съда. Звуците който чиваш може би са от хидравличната рейка и липста на достатъчно течност. Проблема може би е, че от някъде губиш въпросната течност. Иди да ти прегледат хидравличната рейка. Вариантите са или рециклаж или нова. Ти сам избираш

Върни се в “Passat”