Здравейте колеги имам регистрация от доста време но не сам писал теми но миналия ден в големия сняг скъсах дясна полуоска на пасат Б3 1.8 90 коня . Може ли някои да ми каже как се сваля и има ли някакви тънкости или по специални инстроменти . Съ6то така и незнам как се свалят каретата ако някои ми помогне ще му буда много благодарен . Търсех в търсачката но не намерих нищо
елементарно дет се вика ватре6ното каре се даржи на 6 болта кам чашката на ск. кутия развиват се с шлицево ключе 8 развиваш ги откачаш шарнира предврително си развилгаиката на ваншното каре и свалил гумата и полуозката излиза после вътрешното каре е с зегер които ще види6 като я свалиш махаш зегера и внимателно извайдаш ватрешното каре. ваншното мисля че е с ватрешен зегер излиза с почукване но предврително го забарши и вий дали има зегер ако няма метода е този само като вадиш ватрешното кар внимаваи има едни шаиби4ки да не г пропусне6 и помни коя каде е и как седи карето.
Споре дмен се е потрошило само външното каре...полуоската бая зор трябва да види за да се строши а карето е доста по-слабо от нея и би трябвало да се предаде първо. Ако е станало с ниска скорост няма проблем и ремонта наистина е елементарен - реално сменяш само външното каре без да бараш вътрешното въобще.Ако обаче се е случило при по-висока скорост трябва да свалиш полуоската и да огледаш дали не е изкривена при удрянето насам-натам и е добре да я смениш с друга. Иначе за външното каре всичко е така,както го е описал горе колегата - развиваш отпред гайката,вдигаш на крик,вадиш старото каре от шенкела,откачаш го от оплуоската,слагаш новото с нов маншон и добре гресирано с подходяща грес,откачаш с шарнира за да успееш да изметнеш достатъчно шенкела за да вкараш новото каре и сглобяваш обратно всичко. Успех!
niksa_89 написа:Колега zfa159 не е карето а самата траба се скъса . Иначе утре ще пробвам да я сваля Балгодаря колеги супер сте!!!
Ъ?!? Ти ме уби...че това е доста масивна и здрава тръба....какъв зор трябва да види,че да се скъса на две?!? ...по-скоро би трябвало да се строши скоростната кутия или да се натроши карето....
Значи свалих полуоската и каретата но не мога да намеря същата полуоска като старата . Намерих една по-дълга и една по-къса и двете са с по-дебели опашки на външното каре но шлиците отговарят . Може ли някои да ми каже точните размери , дясна полуоска на пасат Б3 1.8 90 коня 1991 год. код на мотора RP и дали има проблем ако сложа молко по дълга или къса полуоска
Нямам думи По повод по-дългата или по-късата най-добре намери някой от форума,който продава Пасат 1,8 моно на части и да ти свали полуоската и да ти я прати...така май ще е най-лесно и бързо и поне е сигурно,че ще стане Успех!
1.8 има няколко разновидности...и едва ли са с еднакви полуоски :
->1.8 16V механична инжекция (или беше пълна при Пасат...все едно...инжекция някаква 16 волтова ) ->1.8 G60 - вероятно доста по-дебели понеже е 160к.с. и може би по-различни защото повечето Г60 са syncro и там е малко по-различно и отпред.
2007г и аз огънах полуоската същата на снимката заедно със шарнира след летеж и приземяване в една нива близо до с Заимчево Айтоско излезе ми 320лв двете
Да не6то такова стана ама на сняг . на паркинга пред нас не беше разринато и използжах паско за снегорин ама на 2 метра от мястото кадето щях да паркирам се чу едно прас и спря , а трябваше да взема реното сутринта което варви като танк през снега и не го бърка за което сега сажеляжам . Но сега паско вече е като нов .