Маслото ми се смесва с бензин-Помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
Венеция
Автомобил:
Двигател:

Маслото ми се смесва с бензин-Помощ

Мнениеот Венеция » Сря 25 фев 2009 12:28

Днес ходих да сменя маслото на Пасата .От пробката за маслото излезе смес от масло и бензин.Моля за помощ! Къде да търся причината.Предварително благодаря на този който ми даде информация.Колата я карам много малко, а маслото не съм сменяла от 4 години.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Маслото ми се смесва с бензин-Помощ

Мнениеот gr_kanev » Сря 25 фев 2009 12:38

Добре дошла !
Дай повече информация за Пасат-а - коя година е произведен, какъв двигател, газ има ли, няма ли.

Потребителски аватар
venci_wrc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci_wrc » Пет 27 фев 2009 11:28

Ако си "моно", пикаеща дюза или възвратен клапан на същата. Като я изгасиш остава налягане в бензиновите маркучи, просмуква и през клапаните, през сегментите и в маслото. Пробвай да вземеш горната част на "моното" /където е дюзата, там е и клапана/ от друг, който няма такива проблеми

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пет 27 фев 2009 14:01

Хубав момент да си смениш маслото, след като си решиш проблема

stiffart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stiffart » Съб 28 фев 2009 12:30

venci_wrc написа:Ако си "моно", пикаеща дюза или възвратен клапан на същата. Като я изгасиш остава налягане в бензиновите маркучи, просмуква и през клапаните, през сегментите и в маслото. Пробвай да вземеш горната част на "моното" /където е дюзата, там е и клапана/ от друг, който няма такива проблеми

В самата дюза на моното има затварящ клапан(не е възвратен)а след него в корпуса на моното има регулатор на налягането.Ако някой изпуска, това е затварящият клапан.Ако дюзата не разпръсква в правилна форма и на достатъчно ситни "капчици" горивото,тогава се казва-пикае.Къде да търсим проблема - в регулатора на налягането или в затварящия клапан???
Аз имам същия проблем,но след като сложих газова, нямам повишаване на нивото.АГУ-то винаги запалва на бензин,бензиновата помпа се спира когато работи на газ и повече карам на къси разстояния.
Бензин може да влезе само през смукателния колектор,клапаните,горивната камера и от там в картера с масло.Има теория,според която при работа част от постъпилият в цилиндрите бензин минава през сегментите и влиза в картера.Това може да стане само при такт сгъстяване.Компресията е 11-11,5 кгс/см2,разход бенз.7,5-8/100км,газ 10/100км (извънградско).Ако нещо в горивните камери е износено компресията ще е под 9 и ще гори масло.Свещите са чисти,маслото не мърда към долната граница. :screwy
Термостатът не беше изправен и двигателят не можеше да поддържа работна температура(около 90С).Смених го и сега поддържа раб. температура,но още нямам наблюдение за положителен ефект.
Търся решение!!!

Потребителски аватар
Хаху Перото
Автомобил: Passat B2 B3 B4
Двигател: DS ABS ABV 1983 1992 1996

Мнениеот Хаху Перото » Чет 05 мар 2009 20:35

Това, че караш колата малко не значи, че трябва да го сменяш толкова рядко от майстори знам, че се сменя поне веднъж годишно, защото си променя своиствата освен ако не е някакво много специялно и колата да е нова.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 06 мар 2009 10:03

Хаху Перото написа:Това, че караш колата малко не значи, че трябва да го сменяш толкова рядко от майстори знам, че се сменя поне веднъж годишно, защото си променя своиствата освен ако не е някакво много специялно и колата да е нова.

Да и от изминатия пробег. В зависимост от марката и вискозитета, но средно се приема, че смяната се прави на ок 10 хил. км. Има пълни синтетики, за които се дава възможност за смяна и на 20 хил. км. Предполагам, че автомобила на автора на темата няма борд компютър, който да протестира за състоянието на маслото и т.н. Лошото е, че не се знае в какво състояние са лагери, валове и др. части, мажещи се от въпросната смес.
:screwy Сори, но чудно ми е при това отношение към атомобила как от пробката е излязло нещо в течно състояние(бензина ще да е помогнал да разреди "маргарина").

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 06 мар 2009 10:18

Венеция написа:Днес ходих да сменя маслото на Пасата .От пробката за маслото излезе смес от масло и бензин.Моля за помощ! Къде да търся причината.Предварително благодаря на този който ми даде информация.Колата я карам много малко, а маслото не съм сменяла от 4 години.

Първо - както каза колегата, задължителна смяна на маслото, ВСЯКА година се сменя ако искаш и 1 път за годината да се запали, пак се сменя! Или ако е по малко от 12 месеца ще рече до 10 000км. Зависи от задкормилното и марката масло... ОМГ

Потребителски аватар
gencho_loshko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho_loshko » Съб 07 мар 2009 23:48

Здравейте,за да непускам друга тема ...
аз имам същите проблеми с пикаещи дюзи.....
да попитам дали да търся втора ръка моно.....или да ремонтирам старата?
мотора е ABS моно!предварително благодаря!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 09 мар 2009 10:21

Една тема с писано за смесване на масло с бензин, плачещи дюзи и т.н. viewtopic.php?f=6&t=73012&start=15&hilit=%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B5%D1%89%D0%B0+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B0

Върни се в “Passat”