Маслото ми се смесва с бензин-Помощ
Маслото ми се смесва с бензин-Помощ
Днес ходих да сменя маслото на Пасата .От пробката за маслото излезе смес от масло и бензин.Моля за помощ! Къде да търся причината.Предварително благодаря на този който ми даде информация.Колата я карам много малко, а маслото не съм сменяла от 4 години.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Маслото ми се смесва с бензин-Помощ
Добре дошла !
Дай повече информация за Пасат-а - коя година е произведен, какъв двигател, газ има ли, няма ли.
Дай повече информация за Пасат-а - коя година е произведен, какъв двигател, газ има ли, няма ли.
- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си "моно", пикаеща дюза или възвратен клапан на същата. Като я изгасиш остава налягане в бензиновите маркучи, просмуква и през клапаните, през сегментите и в маслото. Пробвай да вземеш горната част на "моното" /където е дюзата, там е и клапана/ от друг, който няма такива проблеми
Хубав момент да си смениш маслото, след като си решиш проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
venci_wrc написа:Ако си "моно", пикаеща дюза или възвратен клапан на същата. Като я изгасиш остава налягане в бензиновите маркучи, просмуква и през клапаните, през сегментите и в маслото. Пробвай да вземеш горната част на "моното" /където е дюзата, там е и клапана/ от друг, който няма такива проблеми
В самата дюза на моното има затварящ клапан(не е възвратен)а след него в корпуса на моното има регулатор на налягането.Ако някой изпуска, това е затварящият клапан.Ако дюзата не разпръсква в правилна форма и на достатъчно ситни "капчици" горивото,тогава се казва-пикае.Къде да търсим проблема - в регулатора на налягането или в затварящия клапан???
Аз имам същия проблем,но след като сложих газова, нямам повишаване на нивото.АГУ-то винаги запалва на бензин,бензиновата помпа се спира когато работи на газ и повече карам на къси разстояния.
Бензин може да влезе само през смукателния колектор,клапаните,горивната камера и от там в картера с масло.Има теория,според която при работа част от постъпилият в цилиндрите бензин минава през сегментите и влиза в картера.Това може да стане само при такт сгъстяване.Компресията е 11-11,5 кгс/см2,разход бенз.7,5-8/100км,газ 10/100км (извънградско).Ако нещо в горивните камери е износено компресията ще е под 9 и ще гори масло.Свещите са чисти,маслото не мърда към долната граница.

Термостатът не беше изправен и двигателят не можеше да поддържа работна температура(около 90С).Смених го и сега поддържа раб. температура,но още нямам наблюдение за положителен ефект.
Търся решение!!!
- Хаху Перото
- Автомобил: Passat B2 B3 B4
- Двигател: DS ABS ABV 1983 1992 1996
Това, че караш колата малко не значи, че трябва да го сменяш толкова рядко от майстори знам, че се сменя поне веднъж годишно, защото си променя своиствата освен ако не е някакво много специялно и колата да е нова.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Хаху Перото написа:Това, че караш колата малко не значи, че трябва да го сменяш толкова рядко от майстори знам, че се сменя поне веднъж годишно, защото си променя своиствата освен ако не е някакво много специялно и колата да е нова.
Да и от изминатия пробег. В зависимост от марката и вискозитета, но средно се приема, че смяната се прави на ок 10 хил. км. Има пълни синтетики, за които се дава възможност за смяна и на 20 хил. км. Предполагам, че автомобила на автора на темата няма борд компютър, който да протестира за състоянието на маслото и т.н. Лошото е, че не се знае в какво състояние са лагери, валове и др. части, мажещи се от въпросната смес.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Венеция написа:Днес ходих да сменя маслото на Пасата .От пробката за маслото излезе смес от масло и бензин.Моля за помощ! Къде да търся причината.Предварително благодаря на този който ми даде информация.Колата я карам много малко, а маслото не съм сменяла от 4 години.
Първо - както каза колегата, задължителна смяна на маслото, ВСЯКА година се сменя ако искаш и 1 път за годината да се запали, пак се сменя! Или ако е по малко от 12 месеца ще рече до 10 000км. Зависи от задкормилното и марката масло... ОМГ
- gencho_loshko
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,за да непускам друга тема ...
аз имам същите проблеми с пикаещи дюзи.....
да попитам дали да търся втора ръка моно.....или да ремонтирам старата?
мотора е ABS моно!предварително благодаря!
аз имам същите проблеми с пикаещи дюзи.....
да попитам дали да търся втора ръка моно.....или да ремонтирам старата?
мотора е ABS моно!предварително благодаря!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Една тема с писано за смесване на масло с бензин, плачещи дюзи и т.н. viewtopic.php?f=6&t=73012&start=15&hilit=%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B5%D1%89%D0%B0+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B0