Блокирал амортисьор на Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitakadts
Автомобил:
Двигател:

Блокирал амортисьор на Passat B3

Мнениеот mitakadts » Чет 29 яну 2009 13:43

Здравейте, фенове на Фолксваген. Имам Пасат B3,1.8 моно,1991г. От известно време започна много да тропа предницата отдясно. Не можах да видя нищо за смяна, а прегледах няколко пъти. След време видях, че десния амортисьор е блокирал, т.е натискам го надолу а не мърда.Дигнах на крик, сложих дървено трупче под гумата и го раздвижих нагоре-надолу. Уж се оправи, но след 2 месеца същата работа - амортисьора пак блокира. Пак го раздвижих. При натискане на калника надолу, когато не е блокирал, амортисьора не люлее - стабилен е,но имам чувството,че връща много бавно нагоре. Погледнах за масло - няма , не е изпуснал. Та въпроса ми е това тропане от амортисьора ли е и само смяната с нов ли е решение?

nelegal76
Автомобил:
Двигател:

Re: Блокирал амортисьор на Passat B3

Мнениеот nelegal76 » Чет 29 яну 2009 21:19

Здравей колега, и при мен се получи подобно нещо ,но блокираха и двата едновременно.Оказа се че на моя пасатко можело да се сменя само вътрешната част(вложки или пълнители)а не целият макферсон.Според мен трябва да го смениш веднага , защото колата е като лагерна количка и можеш да потрошиш нещо,а като цени-пълнители плюс труд 140лв.марка не мога да ти кажа,просто не обърнах внимание ,но тука има доста теми по тоя въпрос.Дано да съм ти бил поне малко полезен.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пон 20 апр 2009 20:38

Сменяй го колега!
Когато амортисьора блокира няма течове.При течове на масло той изпуска и просто не работи,което е по лек вариант сравнение с блокирването.Едно яко влизане в дупка може да строши чашката на пружината или да ти свие бомбето на бутуша.Така,че сменяй веднага.Ако нямаш възможност сега или не карай колата или сложи някой втора употреба,ама временно.

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Пон 20 апр 2009 20:43

suba написа:Сменяй го колега!
Когато амортисьора блокира няма течове.При течове на масло той изпуска и просто не работи,което е по лек вариант сравнение с блокирването.Едно яко влизане в дупка може да строши чашката на пружината или да ти свие бомбето на бутуша.Така,че сменяй веднага.Ако нямаш възможност сега или не карай колата или сложи някой втора употреба,ама временно.

:да: едно е тотален блокаж ,друго е изтървал амортисьор ... слушай колегата suba и не карай така ....

Потребителски аватар
mitakadts
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakadts » Пон 20 апр 2009 20:58

Мерси колеги. Смених пълнителите и сега Пасата започна да вози перфектно. :D

Върни се в “Passat”