Съвет при покупка на VW Passat b3 2.0 115 кс
- Golf_Mon
- Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
- Двигател: бензинов
Съвет при покупка на VW Passat b3 2.0 115 кс
Здравейте колеги, предлагат ми много изгодно VW PASSAT 2.0 115 кс дата на производство февруари 1992г пише 170х км....обслужен нов внос от Автсрия.Външно няма никакви забележки , но по ме притеснява мотора.Дайте някаква информация за разход , поддръжка, и т.н. В нета гледах няколко каталога за този двигател, дават го разход градско 11/100 извънградското е 6.8/100 бензин. Ще помоля колегите който имат такъв модел да изкажат мнение относно разхода и относно здравината на мотора и поддръжката на колата като цяло. На външен вид е свежарка с някаква фабрична маска ABT, но по ме питеснява разхода , заначало не мисля да слагам АГУ. Всяко мнение ще е от полза. 

- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет при покупка на VW Passat b3 2.0 115 кс
Здравей колега,
в общи линии - това което съм чел из форума - не видях да има недоволни от тоя двигател.
Относно разхода - карам В3, двг. 1.8/90 кс, моноинжекцион, на бензин - няма АГУ, и разхода ми е горе-долу същия.
в общи линии - това което съм чел из форума - не видях да има недоволни от тоя двигател.
Относно разхода - карам В3, двг. 1.8/90 кс, моноинжекцион, на бензин - няма АГУ, и разхода ми е горе-долу същия.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Чудесен, издръжлив и непретенциозен мотор.
Разхода си е нормален - няма какво да му се притесняваш - все пак е Пасат, голяма кола - на градско ще харчи
Напиши в търсачката "2Е двигател" и ще ти изплюе всичко
Успех и безаварийни!
Разхода си е нормален - няма какво да му се притесняваш - все пак е Пасат, голяма кола - на градско ще харчи
Напиши в търсачката "2Е двигател" и ще ти изплюе всичко
Успех и безаварийни!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,пасата ми е B4 със същия двигател,много як мотор.за две години сам сменил само гарнитура на капака на клапаните,защото много масло хвърляше от там-25 лв и комутатор-100лв.иначе не съм го спрял да си почине и не ми се е случвало да не запали.карам на бенц и разхода е:град-10-12л с прищпорване и 7-7.5 дълго с климатроник.доволен.и аз се чуда за обикновенна газова,но не съм решил.пиши ако слагаш как върви.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
колега аз съм с такъв мотор само че на Б4,за разхода ти си си отговорил сам,единствената разлика е че зимата може да ти качи малко повече от 11,но всичко си зависи и от карането ти
за подръжката
онзи ден смених бобина-95лв.
анг.ремък+ролка+водна помпа-90лв.
датчик АБС-заден -45лв.
като цяло аз съм много доволен от колата
няма да съжеляваш ако я вземеш
Успех
за подръжката
онзи ден смених бобина-95лв.
анг.ремък+ролка+водна помпа-90лв.
датчик АБС-заден -45лв.
като цяло аз съм много доволен от колата

няма да съжеляваш ако я вземеш
Успех

- Golf_Mon
- Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
- Двигател: бензинов
мерси момчета за бързите отговори.Очаквам и още мнения де, въпреки че като се поразрових лоша дума за тоя мотор невидях.Ще пиша към петък дали ще съм горд собственик на 2Е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не споменах само,че е малко голям данъка,но ако имаш човек в кат може да я регистрираш с малко кончета защото 120лв е данъка.моя пасат го взех от един човек от Монтана и беше регистриран 1,8, 90 кончета и човека ми каза да не ходя да го регистрирам в Сливен,ама аз отидох и сега 120 лв на година.За газ доколкото съм чел из форума има добри отзиви,но аз все още се чудя да не се прецака нещо,че много хубаво върви-много ще ме е яд.Пиши за резултата.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Здравей колега.
От почти година карам В3 с 2Е мотор и като цяло имам поглед и върхо други екземпляри с този двигател.
Значи като цяло това е изключително надежден и здрав мотор (като повечето на VW,особенно от това поколение).Има доста задоволяваща динамика (за мен над него са само 9A-2.0 16v и мечтата на всеки манияк на тема пасат - VR6) и съответно не толкова голям разход на гориво.Моят харчи бензин 12/100 в града и около 10/100 извън.
Проблеми единствено могат да ти създадът някой компоненти от управлението на мотора,най-вече дебитомера който е доста слабо място.Но това са дребни проблеми.Иначе технологично този мотор е шедьовър за времето си а и сега.
Частите за двигателя (а и някой неща по окачването и спирачките) са по-скъпи от 1.8 моно но като цяло са евтини.Нещата които струват доста можеш да си намериш в форума от колеги на доста народни цени.
За газта ако те интересува
Въпреки,че е пълна инжекция двигателят позволява да му се сложи нормална уредба с плочка.Аз съм с такава.Е усеща се разлика в мощноста но парата е по-малко.Иначе можеш да му сложиш и газо-инжекцион който е чуствително по-скъп (и като подръжка) но пък до колкото знам колата върви по-добре.
Като разход ми дава 12/100 в града ,но през зимата ми се дига на 14/100.Като пари разликата е чуствителна.Влиянието на газта в/ху мотора е доста спорна тема затова няма да я обсъждам.Само ще кажа,че моят двигател е с газова от 92г и засега няма проблеми.
Това е колега,ако пасата е читав няма да съжаляваш от покупката си
От почти година карам В3 с 2Е мотор и като цяло имам поглед и върхо други екземпляри с този двигател.
Значи като цяло това е изключително надежден и здрав мотор (като повечето на VW,особенно от това поколение).Има доста задоволяваща динамика (за мен над него са само 9A-2.0 16v и мечтата на всеки манияк на тема пасат - VR6) и съответно не толкова голям разход на гориво.Моят харчи бензин 12/100 в града и около 10/100 извън.
Проблеми единствено могат да ти създадът някой компоненти от управлението на мотора,най-вече дебитомера който е доста слабо място.Но това са дребни проблеми.Иначе технологично този мотор е шедьовър за времето си а и сега.
Частите за двигателя (а и някой неща по окачването и спирачките) са по-скъпи от 1.8 моно но като цяло са евтини.Нещата които струват доста можеш да си намериш в форума от колеги на доста народни цени.
За газта ако те интересува
Въпреки,че е пълна инжекция двигателят позволява да му се сложи нормална уредба с плочка.Аз съм с такава.Е усеща се разлика в мощноста но парата е по-малко.Иначе можеш да му сложиш и газо-инжекцион който е чуствително по-скъп (и като подръжка) но пък до колкото знам колата върви по-добре.
Като разход ми дава 12/100 в града ,но през зимата ми се дига на 14/100.Като пари разликата е чуствителна.Влиянието на газта в/ху мотора е доста спорна тема затова няма да я обсъждам.Само ще кажа,че моят двигател е с газова от 92г и засега няма проблеми.
Това е колега,ако пасата е читав няма да съжаляваш от покупката си